Vučević: Nesreća mi promenila život

Košarkaš Orlando Medžika Nikola Vučević rekao je da mu je nesreća koju je doživeo pre devet godina sa saigračima iz Mornara promenila život.

Izvor: JT

Subota, 24.01.2015.

13:22

Default images
Beta/AP Photo/Jason DeCrow

23. januara 2006. godine Vučević je preživeo jednu od najstrašnijih železničkih nesreća na Balkanu, u kojoj je 47 ljudi izgubilo život.

Tada 16-godišnji Vučević se sa timom vraćao iz Bijelog Polja u Bar, vodom do Podgorice, kada je došlo do kvara kočnica na vozu, koji se potom srušio u kanjoj dubok 30 metara.

Moj život se potpuno promenio od tog dana. Promenio sam svoje prioritete u svakodnevnom životu”, rekao je Vučević.

Svake godine, Vučević i njegovi bivši saigrači na dan nesreće šalju jedni drugome poruke da i na taj način se sećaju onoga što su zajedno preživeli.

Teško mi je da pričam o tome. Doživeo sam nešto što ne želim da proživim nikada više”, rekao je Vučević.

Međutim, Vučević je otkrio svoje viđenje najteže nesreće viđene na ovim prostorima u poslednjih 30 godina.

Odjednom, voz je stao i shvatio sam da nešto nije u redu. Čuo sam samo da inspector kaže: ‘Ovo je zaista loše’ i odmah potom voz se neverovatno ubrzao. Bilo je strašno. Voz se okretao, jedan vagon se prepolovio i krov je popustio. Možete da zamislite kakav je osećaj za jednog 16-godišnjaka koji oko sebe vidi samo leševe, povređene ljude i krv. To ne možete da zaboravite. Smrt je bila na sve strane. Jedan od mojih saigrača je, nažalost, poginuo. Cela zemlja je bila u šoku. A ja sam bio prebačen u bolnicu. Većina nas je iz nesreće izašla sa povredama, ali jedan od nas nije, a imao je samo 14 godina”, istakao je Vučević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: