Nikolić: Veličković je bio prevaga

Trener Radničkog Miroslav Nikolić rekao je nakon poraza od Mega Vizure u Zemunu, da je domaća ekipa uspela da iskontroliše utakmicu u najkritičnijim trenucima.

Izvor: MN

Nedelja, 12.05.2013.

19:48

Default images

Mega Vizura je savladala Radnički 87:85, u dramatičnom finišu, i zakomplikovala Kragujevčanima borbu za plasman u plej-of.

"Mega je zasluženo pobedila. Igrala je svoju igru. Veličković se izdvojio sa 37 poena, maltene nas je sam dobio. Mi smo uzvraćali i tražili priključak, bili smo nadomak potpunog preokreta koji vodi u pobedu."

"Ali, sa druge strane Ćapina, na primer, nije htelo - šut iz polja mu je bio 1-10. Dakle, da je pogodio bar još jednom i uz njega bilo ko drugi - drugačije bi se završilo. Nismo bili na nivou. Nismo ispoljili onu neophodnu energiju, a morali smo da bismo bili pobednici. Nije bilo ni dovoljne saradnje."

Nikolić je istakao da su zbog povreda nekih igrača u toku utakmice, njegovi košarkaši igrali mimo dogovora i pripreme.

"Povrh svega, povredio se Birčević, pa i Ćapin još jednom. Prinudno smo igrali mimo naših dogovora i pripreme, što je na terenu izgledalo kao pokidana igra. U mnogim elementima igre smo ih nadirali, ali Veličković je bio prevaga. Ne bih izdvojio pojedinca koji je u ovakvoj partiji podbacio, svi su doprineli porazu jer nije bilo timske igre. A mi to znamo."

Strateg Šumadinaca naglašava da je Radnički osvajanjem bodova mogao da olakša sebi završnicu Superlige, ali da su preostala još četiri kola i da nije uspuštena šansa da se ostvario cilj - ulazak u plej-of.

"Prilika nam je već protiv Zvezde da se iskupimo, i klubu i navijačima koji su i u Zemunu bili uz nas, na čemu im zahvaljujem. Čekaju nas posle toga Vojvodina, Sloboda i Partizan, još smo u igri za plej-of, ali moramo da raskrstimo sa sobom - igramo ili ovu igru ili ne. Ne sumnjam da će moji igrači da zaigraju motivisanije u sredu protiv Zvezde i da ćemo im uzvratiti punom merom za dva nesrećna poraza koja su nam priredili."

Radnički se nalazi na petom mestu na tabeli sa pet pobeda i isto toliko poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: