Partizanu derbi u hokeju

Hokejaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu u "večitom" derbiju sa 10:5 (0:0,6:3,4:2), u trećem kolu Prvenstva Srbije.

Izvor: B92

Petak, 16.11.2012.

20:05

Default images

Aktuelni šampion Partizan je trijumfom nad 'večitim rivalom' zabeležio i drugi pobedu ove sezone, dok je Zvezda zabeležila i drugi poraz.

Strelci za Partizan bili su Filipović (tri puta), Kovačević i Milovanović (po dva), Raković, Sretović i Ogrizović. Po dva pogotka za ekipu Crvene zvezde postigli su Rus i Brkušanin, dok se u strelce upisao i Protić.

Prva trećina protekla je u traljavoj i nepovezanoj igri obe ekipe, gotovo bez ozbiljnih prilika, pa su tako mreže ostale netaknute.

Ipak, u nastavku je viđena prava goleada. Favorizovani 'crno-beli' su se razbudili i preko Kovačevića i Filipovića vrlo brzo stigli do prednosti od dva gola. Jovica Rus je nedugo zatim smanjio prednost, da bi Filipović sa još dva pogotka kompletirao het-trik za 4:1.

Zvezda preko Rusa ponovo smanjuje, ali 'crno-beli' golovima Kovačevića i Rakovića stižu do velikih 6:2. U završnici drugog dela Brkušanin postiže svoj prvi pogodak i odvodi 'crveno-bele' na poslednji odmor sa zaostatkom od tri gola.

U poslednjoj trećini, 'crveno-beli' su pokušali da ublaže poraz, golom Protića stigli do obećavajućih 4:6, ali su hokejaši Partizana u poslednjih desetak minuta dodali gas i sa još četiri pogotka stigli do ubedljive pobede.

U četvrtom kolu koje je na programu 30. novembra, Crvena zvezda dočekuje NS Stars, koji debituje u ovogodišnjem takmičenju, dok je ekipa Partizana slobodna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: