RSS: Marjanoviću treći mandat

Dosadašnji predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović na izbornoj Skupštini u Aranđelovcu jednoglasno je dobio treći četvorogodišnji mandat.

Izvor: NS

Sreda, 12.09.2012.

17:05

Default images

Istovremeno, Božidar Đurković ponovo je izabran za generalnog sekretara, ali je u obraćanju delegatima rekao da će se naredne godine iz ličnih razloga povući.

Marjanović je u svom izlaganju istakao da je Savez dostigao visok nivo, da je četvrti na rang listi Svetske rukometne federacije, peti ili šesti u Evropi i da je finansijski stabilan.

"Postoje stvari koje je potrebno da uradimo, pre svega da dobijemo Kuću rukometa, zatim objekat u Beogradu koji ce biti centar za odigravanje evropskih utakmica, a neophodna je i izrada strategije razvoja rukometa. Kada je reč o ciljevima u narednom periodu, oni su vezani za plasman obe selekcije na Olimpijske igre u Riju i želju da mlađe selekcije beleže odlične rezultate", rekao je Marjanović.

S druge strane, Đurković je rekao da se posle 14 godina na funkciji generalnog sekretara umorio.

"Iz ličnih razloga ću se povući posle EP za žene i SP za muškarce. Savez je dostigao visok nivo, ali mora i dalje da se radi da bismo bilo još bolji. Imali smo sve ove godine podršku Ministarstva sporta i omladine, Sportskog saveza Srbije i Olimpijskog komiteta, na čemu im se zahvaljujem", istakao je Đurković.

Novi Upravni odbor RSS čini 18 članova: Borislav Perović, Siniša Lazić, Ivan Stanković, Milan Đukić, Vitomir Vučković, Zoran Stanojević, Aleksandar Blagojević, Dragica Đurić, Vladimir Novaković, Jovica Pavlović, Goran Topalović, Drago Meničanin, Zoran Pašić, Stavro Rašković, Ljubiša Sudimać, Nenad Jankov, Miodrag Solević i Saša Pavlov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: