Adijah zaključio 'pazarni dan'!

Do ponedeljka, 31. januara Partizan nije angažovao nijednog fudbalera, ali je za manje od 24 časa angažovao tri pojačanja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.01.2011.

22:04

Default images

Standardnom reprezentativcu Gane, Princu Tagoeu, pridružio se u večernjim časovima najbolji igrač i strelac poslednjeg Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina Dominik Adijah.

Fudbaler Milana provešće, kao što je B92 ranije najavio, 'na pozajmici' šest meseci u Humskoj. Nije poznato da li dogovor podrazumeva i mogući nastavak saradnje kao u slučaju Princa Tagoea.

Adijah je u Beograd doputovao u ponedeljak oko 20 časova, sutra ujutro ga čekaju lekarski pregledi a u toku dana i put u Tursku. Tagoe bi u junu mogao da postane punopravni član Partizana, a prema nezvaničnim izvorima 'klauzula otkupa' od Hofenhajma je milion evra.

Partizan je u subotu ostao bez Almamija Moreire koji je samovoljno napustio ekipu na pripremama u Turskoj, Kleo ima ponudu iz Kine koju ne želi da propusti, a poslednje informacije iz Antalije navode na to da je pitanje samo gde će, u Kinu ili u Rusiju, odnosno moskovsku Lokomotivu sa kojom pregovara uprava beogradskog kluba.

Postoji mogućnost da odu i Radosav Petrović i Marko Jovanović mada je u većem delu zemalja koje su interesantne za transfere prelazni rok završen u ponedeljak.

Ipak, Aleksandar Stanojević imaće na proleće na raspolaganju tim koji je, bar prema međunarodnom iskustvu, jači nego onaj od jesenas koji je osvojio 'jesenju titulu', igrao u Ligi šampiona i stigao do polufinala nacionalnog Kupa.

Pored dvojice reprezentativaca Gane sa SP u Južnoj Africi koji su igrali četvrtfinale tog takmičenja, Tagoea i Adijaha, na Mundijalu su učestvovali i Vladimir Stojković i Radosav Petrović, još uvek član 'crno-belih'.

Mladen Krstajić, Saša Ilić i Zvonimir Vukić učestvovali su na SP u Nemačkoj, a spisak igrača koji su igrali u najjačim evropskim ligama dužim čine Ivica Iliev, Milan Smiljanić i Stefan Babović.

Sve je moglo da bude drugačije da su Mamelodi Sandaunsi prihvatili ponudu za Katlega Mpelu, reprezentativca Južne Afrike. Da je Mpela, koji je povratak u ekipu uslovio pismenim garancijama da će biti slobodan da ode u junu, došao pitanje je da li bi bili realizovani transferi Tagoea i Adijaha.

Na pripremama prvaka Srbije u Antaliji je ukupno 26 igrača, pored onih koji su pod ugovorom sa Partizanom tamo su i Argentinci Rosi i Kuško, a trener Stanojević će u naredne četiri nedelje imati sedam utakmica da 'iskristališe' postavu za prolećni start u Inđiji, 27. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: