Srebro za Silađija u Peskari

Reprezentativac Srbije u plivanju Čaba Silađi osvojio je srebrnu medalju u disciplini 100 metara prsno na Mediteranskim igrama u Peskari.

Izvor: B92

Subota, 27.06.2009.

20:27

Default images

Srpski rvač Radomir Petković u kategoriji do 120 kilograma osvojio bronzanu medalju. Silađi je dve dužine bazena preplivao u vremenu 1:00,68 minuta i 23 stotinke je bio sporiji od Španca Melkviadesa Alveresa, kome je pripala zlatna medalja. Treći je bio Italijan Luka Picini u vremenu 1:01,26.

Radomir Petković je u četvrtfinalu izgubio od Turčina Kize Kalapa, ali je dobio šansu da se bori za bronzanu medalju, jer je Kalap ušao u finale i osvojio zlatnu medalju. U meču za bronzu naš reprezentativac je pobedio Jasera Sakra iz Egipta.

Srpska plivačica Andrea Basaraba osvojila je poslednje, sedmo mesto u finalnoj trci na 200 metara mešovitim stilom. Basaraba je trku isplivala u vremenu od dva minuta, 24 sekunde i 51 stotinke.

Zlatnu medalju osvojila je Francuskinja Kamil Mufa (2:10.36), srebro je pripalo Mirei Belmonte iz Španije (2:13.07), a bronza Anji Klinar iz Slovenije (2:14.24).

Bojan Mijatov je rvao u kategodiji do 96 kilograma i u četvrtfinalu je izgubio od Teodorosa Tunusidisa iz Grčke. Pošto je Grk kasnije izgubio u polufinalu, Mijatov je završio takmičenje.

Marica Stražmešter je plivala u finalu trke na 50 metara ledjno i zauzela šesto mesto u vremenu 29,23 sekunde, a isti plasman ostvarila je i naša ženska štafeta 4x100 slobodno, koja je trku završila u vremenu 3:52,73 minuta.

Muška rukometna reprezentacija Srbije u prvom kolu A grupe izgubila je od Francuske rezultatom 31:27 (16:14). Po pet golova za naš tim postigli su Žarko Šesum, Aleksandar Stojanović i Petar Nenadić, Dragan Tubić i Uroš Vilovski postigli su po četiri, Petar Đordjić je dao dva, a Veljko Indjić i Dobrivoje Marković po jedan pogodak.

Mediteranske igre počele su 25. juna i traju do 5. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: