Srbija bolja od Francuske

Odbojkaši Srbije pobedili su selekciju Francuske u Beogradu u četiri seta 25:19, 25:22, 19:25, 25:23 u drugom kolu jubilarne 20. Svetske lige.

Izvor: B92

Nedelja, 14.06.2009.

22:28

Default images

Posle poraza u tri seta u prvom kolu, naša reprezentacija pokazala je daleko bolju i agresivniju igru u nastavku takmičenja i zasluženo je trijumfovala. Srbija, koja se u grupi B takmiči sa Francuskom, Južnom Korejom i Argentinom, naći će se na finalnom turniru bez obzira na učinak u grupi, pošto je domaćin završne faze koja je na programu od 22-26. jula u beogradskoj Areni.

Sledećeg vikenda reprezentacija Srbije gostuje reprezentaciji Južne Koreje, a u Grupi B još se takmiči i Argentina.

Južna Koreja i Argentina su zabeležile po jednu pobedu od 3:2 po setovima. Trenutno sva četiri imaju po tri boda.

U prvom setu su naši odbojkaši uspeli da održe stabilno vođstvo od dva ili tri poena, da bi se na kraju, posle nekoliko grešaka Francuske, „odlepili“ i trijumfovali 25:19.

Dominacija domaće ekipe nastavila se i u drugom setu, tako da je, posle vođstva od 20:13, Srbija stigla i do 2:0 rezultatom 25:22, uprkos dobrom ofanzivnom pokušaju Francuza da nadoknade zaostatak i da se vrate u igru

I u trećem setu reprezentacija Srbije vodila je od samog početka, ali su Francuzi iskoristili nekoliko grešaka i slabih servisa naših reprezentativaca, i odličnim kontrama osvojili set 25:18.

Četvrti set je bio najnapetiji, naročito u završnici. Srbija je imala 15:9, ali su potom Francuzi zbog opuštanja domaćih došli do 19:19. Naši odbojkaši su izborili 23:21, ali potom Janić greši i u nezgodnom trenutku šalje loptu u aut. I pored dobre igre Francuza, Srbija dolazi do jedne, a potom i druge ste lopte, što je bilo dovoljno za trijumf, posle greške Francuza pri taktičkom servisu.

Selektor Srbije Igor Kolaković ocenio je posle meča da je zadovoljan pobedom, zalaganjem i igrom svojih pulena.

"Imali smo sjajan pristup meču pošto smo shvatili da imamo snagu da dobijemo Francuze. Mislim da je utakmicu prelomio naš izuzetno dobar prijem servisa", naveo je Kolaković.

Meč je odigran u hali "Pionir", pred oko 3.200 gledalaca, sudili su Karampecos (Grčka) i Činti (Italija).

Srbija: Kovačević, Marić 1, Bjelica, Janić 15, Vlado Petković, Stanković 12, Samardžić, Nikić 9, Mitić, Dokić, Starović 20, Petrić, Petrović 11

Francuska: Bazin, Kastar 7, Ardi-Deskur 3, Ružije 4, Vadelo 8,Sol 4, Moro 19, Šamika 6, Marsal, Pužol 2, Ragonde 12, Eksiga

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: