Uklonjene zastave u centru Zadra

Sa centralnog Narodnog trga u Zadru u petak ujutru uklonjene su zastave zemalja učesnica Svetskog prvenstva za rukometaše koje se održava u Hrvatskoj.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 23.01.2009.

20:14

Default images

Gradonačelnik Zadra Živko Kolega saopštio je da je takva odluka doneta zbog pritužbi građana koje je iritirala zastava Srbije. Zastave 24 države u četvrtak popodne su bile istaknute ispred Gradskog poglavarstva, jer je planirano da se na Gradskom trgu održi niz kulturno-zabavnih manifestacija, a sve su skinute u petak u ranim jutarnjim časovima.

„Dobio sam niz pritužbi građana zbog prisustva srpske zastave, pa sam kao predsednik lokalnog organizacionog odbora u Zadru, sagledavši sve činjenice, a imajući na umu ove posebne dane u kojima su građani obnovili sećanja na vreme ratnih stradanja i odavanjem pijeteta žrtvama akcije Maslenica, doneo odluku da se sve zastave s trga skinu“, navodi se u saopštenju gradonačelnika Kolege.

U skladu sa propozicijama takmičenja, zastave svih zemalja učesnica ostaće istaknute ispred dvorane „Krešimir Ćosić“, kao i u samoj dvorani.

Gradonačelnik Zadra zamolio je sve sugrađane da narednih dana pokažu dostojanstvo i sportski duh, kako bi na najbolji način promovisali grad. Kako pišu hrvatski mediji, moglo se očekivati da će zbog dolaska reprezentacije Srbije i srpskih navijača tenzije u Zadru biti izuzetno velike. To je nagovešteno prethodnih dana, kada je vodja zadarske navijačke grupe „Tornado“ Jure Knežević izjavio da srpski navijači ni u kom slučaju nisu dobrodošli u Zadru.

U drugoj fazi takmičenja na prvenstvu sveta reprezentacija Srbije u subotu igra 17.30 časova protiv Nemačke, u nedelju od 15.30 protiv Poljske i u utorak, takođe od 15.30 protiv Makedonije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: