Čavić: "Ja sam nomad bez para"

Srpski plivač Milorad Ćavić na konferenciji za novinare u Beogradu, umesto o EP u Rijeci, ponovo je morao da govori o velikim problemima tokom priprema.

Izvor: B92, Beta

Petak, 05.12.2008.

17:44

Default images

Čavić je u vrlo emotivnom obraćanju novinarima i javnosti ponovo morao da prolazi kroz priču zašto se pripremao u Italiji. ko i koliko mu je ostao dužan para za veliku radost koju je doneo srpskoj naciji, zašto Beograd ima samo jedan bazen koji radi i kakvi su uslovi za rad mladih i perspektivnih sportista.

Čavić je izjavio da se u ovom trenutku oseća kao "nomad" i da je zbog nedostatka adekvatnih uslova za trening, pripreme za EP morao da obavi u Italiji.
"Ja sam nomad, nemam kuću i to je moja realnost. Ako se od mene očekuje medalja, moram da imam uslove za trening. To ovde nisu mogli da mi pruže i zato sam otišao na priprememe u Italiju", rekao je Čavić.

Najbolji srpski plivač je rekao da nije video ništa od para koje je trebalo da dobije kao nagradu za srebrnu medalju ba OI u Pekingu i dodao da ga je sramota što uopšte priča o novcu.

"Sramota je što sada pričamo o tome, par dana pred početak šampionata. Nisam ovde zbog novca, a oni koji ga jure nikada neće biti šampioni. Od države samo tražim uslove za rad", kazao je on.

Čavić je nekoliko puta u toku konferencije ulazio u raspravu sa državnim sekretarom za sport Slavišom Zlatanovićem.

"Od države bi trebalo da dobijem 200.000 evra, za tri zlatne medalje sa EP i olimpijskog srebra. Pa, (Novak) Djoković toliko zaradi za jedan vikend, ali ja zavisim od ove države i to je sve po zakonu", rekao je Čavić.

Zlatanović je odgovorio da je ministarstvo isplatilo 52.000 evra Čaviću, dok bi ostatak novca (92 + 52 hiljade evra) trebalo da bude odobren sledeće nedelje. Čavić se zapitao da li je normalno da on mora da nagovara mladog reprezentativnog kolegu Ivana Lendjera da se preseli u SAD da bi imao dobre uslove za trening.

"Moram da nagovaram Lendjera da dodje u Ameriku. Da li je moguće da je potrebno da teramo Amerikance da našim plivačima plaćaju pripreme", izjavio je srpski plivač.

U ime gradskih vlasti, koje su pomogle u finansiranju Čavićevih priprema u Italiji, obratio se sekretar za sport Igor Miklja, priznavši da su uslovi za plivače loši, zbog čega je grad osetio obavezu da pomogne osvajaču olimpijskog srebra.

"Desio se taj problem sa Tašmajdanom i mi smo morali da reagujemo. Zato ne sme da bude pritiska na Čavića pred ovo EP", kazao je Miklja.

Najbolji srpski plivač podsetio je da u Beogradu postoji samo jedan zatvoreni bazen koji radi, a da se glavni grad Srbije kandidovao za Svetsko prvenstvo u plivanju 2013.

"Trenirao sam na Tašmajdanu na kojem je mogao da mi padne krov na glavu. Možda bi bolje i bolje da me je cigla pogodila, možda bi to nešto promenilo. Za SP nećemo moći da renoviramo, nego ćemo morati da izgradimo sve iz početka", rekao je čavić i dodao da je zabrinut i zbog kašnjenja u pripremama za OI u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

174 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: