AO: Đoković – Nadal (09.30h)

Dva najbolja tenisera sveta Novak Đoković i Rafael Nadal igraće u nedelju od 09.30h u finalu Australijen opena.

Izvor: AK

Subota, 28.01.2012.

18:39

Default images

U prethodnih 29 duela prvog i drugog tenisera sveta, Nadal ima tri pobede više, ali je Đoković dobio svih šest okršaja u finalima tokom 2011. godine.

Rafel Nadal pokušaće da zaustavi nepovoljnu seriju u okršajima sa Novakom Đokovićem u finalu Otvorenog prvenstva Australije gde se dvojica tenisera u Melburnu sreću po treći put.

Nadal, drugi na ATP listi u prethodna dva finala Grend Slema, na Vimbldonu i na Otvorenom prvenstvu SAD, poražen je od prvog reketa sveta, a od Đokovića je izgubio i u još četiri finalna meča na turnirima 2011. godine.

Iz toga razloga, nedeljni meč u završnici turnira u Melburnu, neće biti obično tenisko finale.

Nova pobeda Đokovića zadala bi veliki psihološki udarac Nadalu iako on čini sve što je u njegovoj moći da se odbrani od svake vrste pritisaka, ponavljajući da je veoma zadovoljan onim što je do sada postigao na turniru.

Ako izgubi, postaće i prvi teniser koji je tri puta za redom gubio u finalu Gren slem turnira.

Ako srpski teniser pobedi, borba lidera ATP liste zajedno sa Švajcarcem Rožerom Federerom (br. 3) i Britancem Endijem Marijem (br. 4) mogla bi ovako da izgleda - Federer ne može da pobedi Nadala, Nadal ne može (više) da pobedi Đokovića, Federer može
povremeno da pobedi Đokovića, Mari uglavnom ne može da pobedi nijednog od navedene trojice.

Bez obzira na ovu pomalo grubu skicu, kako ocenjuje Frans pres, ako Đoković osvoji i treću titulu u Australiji (nakon 2008. i 2011) on će time i definitivno uklesati svoje ime među velikane u svetu tenisa.

Đoković igra peto finale na poslednjih šest Gren slem turnira, a Nadal sedmo finale na poslednjih osam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oglasili se Rusi: Oslobođeno

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je ruska vojska oslobodila selo Berdiči iz predgradja Avdejevke, prenose RIA Novosti.

13:02

2.5.2024.

1 d

Podeli: