Subota, 28.01.2012.

18:39

AO: Đoković – Nadal (09.30h)

Dva najbolja tenisera sveta Novak Đoković i Rafael Nadal igraće u nedelju od 09.30h u finalu Australijen opena.

Izvor: AK

AO: Ðokoviæ – Nadal (09.30h) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

Severina

pre 12 godina

@vs
Sve si dobro uradio, ali da bi dobio izbor DUAL I i II u pozadini mora da bude kanal EUROSPORT, kod srugih kanala dobijas izbor MONO, STEREO. Probaj!

Napred Noleeee!!!

Sa srećom Nole, idemo...

pre 12 godina

Uh, majko mila trenutač n temperatura 33 oC ... eh, što nisam čarobnjak da pošaljem u Melburn malo hladnog zraka sa ovih prostora...

novica

pre 12 godina

Ova 2012.godina će konačno pokazati da je Nadal jedini mogući naslednik velikog Federera na tronu najboljeg tenisera svih vremena,jer Đoković neće moći da izdrži dugo pritisak trenutno prvog igrača sveta.Ako Nole ne osvoji MDLBURN,sigurno gubi tron do kraja ove sezone.

lukas

pre 12 godina

Nole! uspori malo. Dosta si uradio i za sebe i za sve nas koji te obozavamo. Cuvaj zdravlje i tu devojku ,tu ti se krije sreca. srecno1

Boka

pre 12 godina

Novak je mozda umorniji, mozda deluje manje spremno nego prosle godiine... ALI... jedno je sigurno, Novak je intelektualno i mentalno daleko ispred Nadala, tako da i kada nije najspremniji on ce pokusati da nadje nacin da dodje do pobede. Njegova sposobnost da svoju igru moze da menja i prilagodjava situaciji i rivalu donosi mu ogromnu prednost.... Mnogi znaju da igraju samo na jedan nacin. Novak je u stanju da nadje resenje za sve situacije.... tu ne moze da ti pomogne trener ili saigrac, sam si na terenu i donosis brze odluke. Gde bi Nadalu bio kraj da mu je Novakova pamet. Rafa je svakako najveci borac. Ajde Nole, UM caruje!

HH

pre 12 godina

evo sad je 5 sati i19 minuta,radio sam dvanaest sati veceras,sada sedim na fotelji i pijem prvo od tri piva veceras,da bolje spavam.
nole je za mene najveci sportista sa njim sam uzivao u zadnje vreme i puno me je obradovao sa njegovim velikim uspehom zadnjih godina.
inace trebao bih da se radujem,da je dosao opet u finale,u taj grad melburn gde sam par puta bio i koji stvarno volim,kao i australiu.

nazalost nerviraju me ove nemacke(frankfurter allgemeine sonntagszeitung) novine citao sam danas pet razlicitih,i na neki nacin kao da noleto uopste nije zasluzio da dodje u finale da je veliki glumac,nemoze da dise ovo i ono.
i cini mi se da su svi zalosni kako veliki i korektni federer i nadal nisu u finalu.
bez veze mozda je zalosno sto se ja ovde kukam.
ipak nerviran sam.

ako nole sutra izgubi,(sto ne verujem),bicu ipak ponosan na njega za sve ono sto je do sada uradio za srpski sport.
laku noc!

swedroid

pre 12 godina

svi sto nemaju zivaca da gledaju, opusteno, Nole uvek igra samo za oni pobednicku nijansu bolje od protivnika. Tako da, kakav protivnik takav mec. Losi igraci budu oderani jer je tesko spustiti se na nivo zabavista i dozirati korektno. Pitanje procentualnih mariginala u poredjenju sa apsolutnim te na takvim mecevima izgleda kao da je pregazio protivnika. Sledi jos jedna "tesna " pobeda jer mu nije cilj da omalovazi protivnika a ni da zagine!

the republic of zabjelo

pre 12 godina

Jutro,5 sati i 45 minuta.Ne mogu da spavam,mislim na nase heroje.Jos malo ce i zora da zarudi pa neka igre pocnu.Pomozi boze.

goran

pre 12 godina

necu ni gledati finale. necu da gubim zivce i da se nerviram. citacu knjigu za to vreme. u 3 sata cu ukljuciti comp i pogledati na livescore konacni rezultat, u stvari samo cu pogledati cije je ime i prezime zatamljeno crnim slovima taj je pobedio. mislim da cu se jedva usuditi pogledati konacni rezultat na livescore haha. posto sam sada dosao s nocnog izlaska, mozda i prespavam taj mec! djokovica mora da sluzi prvi servis ako misli do trece ao titule i naravno dobro kretanje. puno srece nole!

dupli_kantar

pre 12 godina

U strahu iscekujem prognozu Vilandera!
(Floro Flores, 28. januar 2012 18:57)
----------------

dileja je shvatila da ne moze "vola da ubode"...pa je samo rekao "opustite se i uzivajte..... Hm...da ne bude smak sveta sutra!? :)

Mirsad Krasnić

pre 12 godina

Da bi sutra pobedio, Novak mora da bije forhendom i bekhendom suprotno od dela terena gde stoji Španijac. Što preciznije i upornije to bude radio, a nadam se da hoće, za toliko će naterati Španijca na smanjenje pokreta desne ruke prema svom zadnjem ispodledjnom delu, a proporcionalno tome i meč će biti lakši i uspešan po Novaka.

vs

pre 12 godina

@ Severina, xyz Hvala sto ste pokusali da pomognete. Medjutim kad odem na Q.MENY i dodjem do opcije Zvuk postoji samo mogucnost da menjam mono i stereo mode (ili ja tu nesto ne znam da uradim). Verovatno moja kablovska ne podrzava promenu jezika komentatora, pa cu "uzivati" u komentarima Smiljana Banjca jer je slika na Eurosportu prirodnija i bolja od one na rts. @ Floro Flores Duhovit si ti momak. Ja sam ovde naveo podatke o svom tv-u ne da bih se hvalio vec da bi mi neko pomogao ko ima takav ili slican tv.

Vazda pobedjivao Sokole

pre 12 godina

Sve sam komentare isčitao, a ja imam ovo da ti rečem Šampione:
Danas, po prvi put u open eri dogadja se da dva tenisera igraju treće uzastopno finale grand slama !
Mentalno i fizički si umoran, imaš alergijiski problem, a tvoj rival na to debelo računa.
Moraš ići preko granice svog tela da oduzmeš gorivo Kia motoru i po treći put mu ne dozvoliš da podigne pehar, jer taj pehar mora biti u tvoj!
Zdravlje i sreća neka te služe i

Werewolf

pre 12 godina

Nadam se da je dosao Rafin trenutak.Na 2 poslednja Australian Opena povrede su ga sprecavale da pruzi maksimum,zasluzio je posle 2 poslednje posete Melburnu koje su bile za zaborav.Drzi se sampione...

nesalomljivi7

pre 12 godina

Federer moze da pobedi djokovica kad hoce,jedino sto zalim je to sto federer nije mladji jedno 4 do 5 godina,e tada bi se videlo ko je najbolji
(federer, 28. januar 2012 18:57)

Ja zalim sto Rafa i Novak nisu bili u vreme kada se Federer natovario sa GS turnirima. E tada bi se videlo da li bi imao 16 komada.

xyz

pre 12 godina

@vs vidi da li na daljinskom postoji dugme "S-Mod II", ali opet to ti zavisi od provajdera i paketa koji si izabrao, posto ne podrzava svaki paket tu opciju.

@S.Goran sjajni komentari

Nenad PVO

pre 12 godina

Paradoksalno je da Federer i Marej koji su obojica bolji igraci od Nadala, nikako ne mogu da izadju sa njim na kraj i redovno gube , narocito one najvaznije meceve na Gren Slemovima.
I Novak je bolji igrac od Nadala, ali je on jedini koji je nasao nacin da to sto je kvalitetniji, pretvara u konstantne pobede.
Do preokreta je doslo kada je Novak svoju fizicku spremu doveo na Nadalov nivo, pa je jedini segment Nadalove igre u kojem je bio bolji na taj nacin anuliran.
Volja za pobedom i granice do kojih je Novak spreman da se bori za pobedu su vrlo blizu Nadalovim. To je polje, na kojem pred Nadalom padaju Federer i Marej iako su kao i Novak bolji igaraci od Rafe.
Ne vidim kako Novak moze da izgubi u finalu.
Ne kazem da Novak nece nikad izgubiti od Rafe. Bice tu manje vaznih turnira koje ce izgubiti, ali finale GSlemova tesko, jako tesko...

Severina

pre 12 godina

@vs

Na daljinskom upravljacu imas dugme Q.MENU (QUICK MENU), stisni to dugme i dobices i desnom donjem uglu prozorcic. Onda pritiskaj cursor desno dok ne dodjes do naslova ZVUK (ovako pise ako je ukljucen MENU na Sprskom). Nakon toga cursorom desno menjas tonske podnosioce (frekvencije) u DUAL I; DUAL I+II; DUAL II;

Nadam se da sam bar malo od pomoci.

I bez brige sutra, Nole sigurno uzima AO. U mojim komentarima odmah posle US Opena mogli ste da procitete ne postoji trenutno teniser na kugli zemaljsskoj koji moze da pobedi Noleta, naravno ako je zdrav i ako mu se igra na nivou na koji jos to niko nikad nije igrao ovu lepu igru. Imam osecaj kad mu je najteze kao da upali neku sestu brzinu ili neki reduktor, ukljuci 4x4 pogon i dobija mec u velikom stilu! Zato sutra uzivajte u tenisu i slici na kraju kada Nole ljubi pehar!

Gerrard

pre 12 godina

Napisacu ono sto sam i u petak pa dace Bog da se ponovi idemo Novace ti kreni vaterpolisti ce da nastave,a rukometasi ce da zavrse verujem i nadam se jedan od najuspesniji dana u istoriji naseg sporta,svim srcem uz nase momke sutra pa sta bude.

fortissimo

pre 12 godina

Sutra ce biti kako Bog kaze i amen..Da sam u mogucnosti Rafi bih postavio samo jedno pitanje.Posto je gledao mec protiv Skota, da li je video poslednji kadar? Novak lezi na terenu, kamera usporeno snima a leptiric usporeno leti od Novaka prema nebu. Rafa, da li znas sta je simbolika?

Goran S.

pre 12 godina

Novak uziva veliko postovanje Nadala i ne samo sada odkako je broj jedan, odavno jos u njemu je video velikog protivnika, kako je i sam vise puta napominjao.
Tako, jedan je i od retkih koji je i izjavio da nije iznenadjen Novakovim rezultatima i igrom, ona je jos davno bila na vrlo visokom nivou, ali jeste iznenadjen njegovom velikom serijom pobeda u 2011 i smatra je i sam tesko ponovljivom za bilo koga.
Sa svojim plasmanom na atp listi je zadovoljan, ali naravno da se i ne miri sa brojem dva, medjutim broj jedan je sasvim zasluzeno Novak, sve su to njegove reci minulih meseci.
Samim tim i ukolliko izgubi sutrasnje finale, nece to biti nista vise stresno ni od proslog i pretproslog, jer kako je priznao svima da je Novak bolji, priznao je to i sebi. Nadal jeste veliki sportsmen, istovremeno istina i ima nezgodnu narav, ume da zameri i neke sitnice Noletu, ali opet ima 25 godina i mozda neke stvari ipak ne uvidja i ne oseca Noletovu borbu koliko je u sustini ona velika i iz kakve zemlje on dolazi i kroz sta je morao da prolazi. Ima jedan teniser koji mozda malo bolje moze to da razume i ko je u zivotu osetio golgotu, to je David Ferer, popularno teniski pit bul i to mu stoji bas kul, ali eto on mozda ima tu nasu crtu i u stanju je i dusu da ispusti na terenu za pobedu.
Pa opet ni on nije kroz zivot oseto neke stvari, kao to da je gradjanin treceg reda i da bi otisao u neku zemlju da mora vaditi vizu koja znaci u sustini da nije iz dovoljno postovane zemlje za njih,pa im je vazno iz kakvih pobuda je i posecuje.
Samim tim sto Nadal ne preza javno reci da mu Novak nije pozeljan protivnik u finalu, govori i da za njega nije jos spreman i da ne veruje da ima velike sanse da ga i pobedi jos uvek, samim tim i poraz mu nece pasti nista teze od ostalih u nizu.
Sa Rodzerom npr nije takav slucaj, Rodzer bi hteo Novaka, jer samo pobeda nad njim bi mu znacila i skinula senku koju mozda misli da je Nadal postavio a Novak jos zadebljao.

Ted

pre 12 godina

Ne moze coveka a da se nedivi nasoj vladi na inventivnosti! Stari Rimnjani su izmislili krilaticu “panem et circenses” sto u doslovnom prevodu znaci “hleba I cirkusa” a kod nas je taj izraz prisutniji u obliku “hleba I igara”… Razlog zbog koga se divim nasoj vladi,odnosno politicarima je taj sto su oni uspeli da pronadju novo resenje za podizanje nacionalnog raspolozenja I skretanje paznje sa zivotnih problema . Krilatica koja je vazila kao pravo resenje vise od 2000 godina , nasa vlast je u praksi pokazala da je pogresna I da su za srecu nacije dovoljne samo igre,te da je hleb suvisan.
Jucersanji dan je doneo Srbiji I njenim gradjanima doneo veliku radost I napunio pomalo ispraznjene baterije nacionalnog ponosa,jer su nasi sportisti na svim poljima I meridijanima odneli pobede,redom su padali Murray u tenisu,Italijani u vaterpolu I na kraju kao slag na torti Hrvati u rukometu! Sta covek da pozeli vise!!! Da ne zaboravim ,utakmica sa Hrvatima je protekla u najboljem redu, Dacic I njegovi momci u plavom odradili su posao za cistu desetku, a Hrvati kao nasi mili evropski susedi(od skoro imaju I potvrdu “crno na belo”) trebaju da zaborave par razbijenih automobila u Novom Sadu,zarad dobrosusedskih odnosa. Trebali bi da imaju razumevanje za napetost pred utakmicu.
U dnevniku u pola osam na prvom programu RTS-a (koji je inace bio skracen da nebi kvario satnicu prenosa rukometne utakmice ) objavljeno u kratkim crtama da je vlada kupila U.S. Steel za 1 dolar! To sto je jedna od najvecih kompanija ,a koja je bila nas glavni izvoznik ,dospela u veoma tezak polozaj ,I to sto su se Ameri povukli sa naseg trzista ocigledno u danu velikih pobeda nije zasluzilo bilo kakav ozbiljniji komentar I bilo dovoljno to objaviti u vidu teleks vesti… (verovatno da nekvari raspolozenje) Kao sto sam vec rekao dovoljne su igre , bez hleba se moze ,sve dok neki drugi u nase ime pobedjuju! Nadam se da ce nas I u nedelju obradovati,jer bi se u suprotnom moglo ispostaviti da je hleb ipak potreban
HVALA NOVACE,HVALA VATERPOLISTI ,HVALA RUKOMETASI

Milan

pre 12 godina

Da je anglosaksonac odavno bi oni urezali njegovo ime u velikane.Ovako ce morati jos da se dokazuje i u tome ce sigurno uspeti.Verujem iskreno da nas Novak moze u istoriji tenisa ostati kao jedan od najvecih svih vremena.On je trenutno i stvarno najbolji od svih igraca koji na planeti igraju tenis.Mi to znamo a uskoro ce i oni koji vise vole neke druge igrace to morati da priznaju.Naravno na mislim na nepopravljive kompleksase,navijace Gorana Ivanisevica a zna se dobro na koga mislim.Novaka nadalje neka posluzi zdravlje a za igru tog momka se najmanje sekiram.Uzivajmo sutra u TENISU.

Huanito

pre 12 godina

Sjajan meč u najavi.Takodje ovo će biti i sudar 2 titana srpskog sportskog novinarstva.Na jednoj strani biće Smiljan Banjac sa Eurosporta,a na drugoj strani Vladimir Mijaljević sa RTS-a.VIdećemo da li ce neko imati sva 3 štiklirana elementa koji su važni za uspešno komentarisanje teniskih mečeva.Jedno je sigurno prebaciću na stranog komentatora posto imam jedan štikliran element koji je važan za praćenje teniskih mečeva kod nas a to je tzv. dual opcija.

MarkoZ

pre 12 godina

Idemo Novače!
Nadal je izuzetan sportaš i strašan atlet, može svakome da bode uzor, zato velika mera poštovanja prema njemu. Ali ipak, u ovom trenutku jači si od njega. Idemo po novi GS. Sretno!

bane

pre 12 godina

Novak mora od početka da igra po svom instinktu i nema potrebe za preteranim taktiziranjem, onako kako je činio protiv Mareja previše poštujući protivnika.
Novak je u vrlo dobroj formi i može dosta lako da savlada svakog igrača pa i Nadala, pogotovo što Nadal nije u najboljem izdanju ovde. Ne treba da pokazuje preterano poštovanje prema njemu kao što je to radio u odredjenoj meri prema Mareju i tako ga nepotrebno vraćao u meč.
Potrebno je da od početka krene da se dobro kreće po terenu i da odbaci bilo kakvo razmišljanje o važnosti meča. Idealno bi bilo da onako igra kao u Abu Dabiju, potpuno opušten i tada Nadal pada u tri seta. Mora od početka da diktira tempo kao toliko puta do sada i da odbaci bilo kakvu malodušnost jer je veći pritisak na Nadalu a ne na njemu. Nadal igra prilično slabije nego lane i može biti lakši plen nego što izgleda.
Novak mora da se koncentriše samo na svoje udarce i da zaboravi publiku, Nadala, trofej, statistiku i sve oko njega. Mora da igra kao da je sam na terenu i tada je nepobediv!
Pa, srećno Novače!

aol

pre 12 godina

"Kad god sam i gde god sam naišao na ljude koji su pokazivali suviše razvijenu brigu za nacionalni ponos i opšti interes ili preteranu osetljivost za ličnu čast i dostojanstvo, uvek sam, gotovo po pravilu, nailazio i na ograničen um, nerazvijene sposobnosti, tvrdo srce i grubu, kratkovidu sebičnost."
- Ivo Andrić

veliki strumf

pre 12 godina

NODAL! Ovu skracenicu ubuduce treba da koristimo za meceve Novaka i Rafe.To je najvece rivalstvo danasnjice, pa njih dvojica su svetski br. 1 i 2, odigrali su prosle godine 2 finala GS i 4 finala Mastersa, a evo igrace i prvo finale u 2012, i ko zna jos koliko velikih finala ce odigrati.. To su dva najdominantnija tenisera danasnjice. Ali, niko ovu skracenicu i ne pominje, niko u ovom svetu, osim nas u Srbiji, ne pise se i ne prica o ovom rivalitetu ni priblizno kao o onom koji je postojao izmedju Rafe i Federera. FEDAL, taj termin koji odrazava veliko rivalstvo Federera i Nadala odavno je izlizan. Pa oni su u poslednje 2 godine odigrali samo jedno finale GS. Uz to, jasno je ko dominira u njihovim mecevima i ko ima duplo vise pobeda.
Iako je Nole svetski br. 1, iako je dvostruki i vladajuci sampion AO, i dalje je medijski jako potcenjen. Svi su pred AO pricali samo o Federeru i Nadalu, sa nestrpljenjem ocekivali njihovo polufinale, svi su pricali samo o Ivanu Lendlu kao da je on neki cudotvorac koji ce sa tribina doneti Mareju GS. I svi su ostali razocarani sto Marej nije usao u finale, i organizatori AO, i svi svetski komentatori, pa i veliki Rod Laver koji nije mogao da sakrije svoje razocarenje. Nole je igrao ne samo protiv Mareja vec i protiv svih njih. I Nole je trijumfovao.
Izborili su se potcenjeni Rafa i Nole za jos jedno finale, za nastavak svog velikog rivaliteta.Sutrasnje finale izmedju Noleta i Rafe je visestruko bitno. Nisu u pitanju samo titula i odbrana 2000 poena, nesto mnogo vece lezi u pozadini ovog meca. Svima je, pa i samom Nadalu Nole odavno usao u glavu. Ali Rafa sada razmislja: Dobro, to je sve bilo u prosloj sezoni, to je iza nas, ovo je nova sezona, novi poceta… Mogu dag a dobijem. I dogodi li se kojim slucajem da Rafa trijumfuje, bice Noletu mnogo teze u svakom njihovom buducem mecu. Zato je ovaj 30. Njihov zvanicni mec narocito bitan. Dobije li ga Nole posle jucerasnjih petocasovnih napora, izbice i poslednji Rafin psiholoski adut das u one pobede bile samo plod jedne Noletove fenomenalne sezone. Bude li Nole uzeo i ovu titulu, tesko ce ga Rafa ikada vise izbiti iz glave.
A Nole ima sanse. I to ogromne. Ovaj turnir Rafa nije odigrao nista posebno, cak ni protiv Federera. Dobio je taj mec jer je Federer pravio neverovatne greske iz cistih pozicija, i to mahom iz forhenda (a to je pak posledica sto je Rafa usao njemu u glavu). Rafa lose riternira, daje puno kratkih lopti (ima naravno dvadesetak svojih neverovatnih poteza, ali to se uvek ocekuje i to nije dovoljno za pobedu). Nole ima igru za Nadala i ako Nole bude pruzio svojih 70% mogucnosti uveren sam u glatku pobedu.

Danilo

pre 12 godina

Kada se u relativno kratkom vremenu nadju na istom mestu tri velika igrača i još 4-5 odličnih,stalno neki rekordi padaju!
Vreme za pamćenje,a Nole polako lepi etiketu:"Noletovo vreme"!
Sutra je značajan korak u tom vremenu.
P.S.Mislim da kladionice daju realnu kvotu:1,65-Nole;2,25-Rafa!
Još samo da se ostvari...

federer

pre 12 godina

Federer moze da pobedi djokovica kad hoce,jedino sto zalim je to sto federer nije mladji jedno 4 do 5 godina,e tada bi se videlo ko je najbolji

SQI

pre 12 godina

Kako god bude u finalu, ti si za mene heroj Novače. Pre samo nekoliko godina, u tenisu smo bili uspešni koliko i u kriketu, svaki tvoj ulazak u završnicu Grend Slema iz te perspektive deluje neverovatno.

konto

pre 12 godina

"Nova pobeda Đokovića zadala bi veliki psihološki udarac Nadalu"
Pa dobro bre Nole dokle više? Oteraćeš dečka u Padinsku! Nije u redu...

Pex Sd

pre 12 godina

Jasta svasta......Nek da Dragi Bog da Nole pobedi jos ovaj put pa vise ne mora eto cisto zbog istorije i ovih nasih dobro namernih zemljaka koji ga malo pa opet malo kritikuju....Ako da Bog sutra zivim za Srbiju kao nikad do sad...rukomet,vaterpolo i Nole pa da bude 3 od 3.....SRETNO MOMCI SRBIJAAAAAAAAAAAAAAAA DO MELBURNA...POZDRAV iz grada sa Dunava...

doktor

pre 12 godina

Da izgubis sa 3:0 niko objektivan ti nece losu rec reci..Da nisi igrao 5 sati,bila bi to tvoja rutinska pobeda,ovako Rafa ima ozbiljnu sansu.. I samo jos nesto,Rafael je poceo ozbiljno da me nervira sa svojim izjavama,s tim da je u pravu ono za Rogera.. cak su ga i strucnjaci sa americkih TV provalili i ne stede ga... Svi oni zavoji koje nosi su foliranje i sluze za skidanje pritiska sa sebe.. Pazi ,molim te ,povredio se u restoranu,pa na stolici,pa hteo da preda prvi mec,pa kao ima povredu ramena... A ,danas kaze da je laz da Novak ima problema sa disanjem.. Napred,Nole ,pa sta bude, u svakom slucaju ono SF protiv Mareja mi je dovoljno da AUS open proglasim uspesnim bez obzira na finale...To je moje vidjenje!

veliki strumf

pre 12 godina

NODAL! Ovu skracenicu ubuduce treba da koristimo za meceve Novaka i Rafe.To je najvece rivalstvo danasnjice, pa njih dvojica su svetski br. 1 i 2, odigrali su prosle godine 2 finala GS i 4 finala Mastersa, a evo igrace i prvo finale u 2012, i ko zna jos koliko velikih finala ce odigrati.. To su dva najdominantnija tenisera danasnjice. Ali, niko ovu skracenicu i ne pominje, niko u ovom svetu, osim nas u Srbiji, ne pise se i ne prica o ovom rivalitetu ni priblizno kao o onom koji je postojao izmedju Rafe i Federera. FEDAL, taj termin koji odrazava veliko rivalstvo Federera i Nadala odavno je izlizan. Pa oni su u poslednje 2 godine odigrali samo jedno finale GS. Uz to, jasno je ko dominira u njihovim mecevima i ko ima duplo vise pobeda.
Iako je Nole svetski br. 1, iako je dvostruki i vladajuci sampion AO, i dalje je medijski jako potcenjen. Svi su pred AO pricali samo o Federeru i Nadalu, sa nestrpljenjem ocekivali njihovo polufinale, svi su pricali samo o Ivanu Lendlu kao da je on neki cudotvorac koji ce sa tribina doneti Mareju GS. I svi su ostali razocarani sto Marej nije usao u finale, i organizatori AO, i svi svetski komentatori, pa i veliki Rod Laver koji nije mogao da sakrije svoje razocarenje. Nole je igrao ne samo protiv Mareja vec i protiv svih njih. I Nole je trijumfovao.
Izborili su se potcenjeni Rafa i Nole za jos jedno finale, za nastavak svog velikog rivaliteta.Sutrasnje finale izmedju Noleta i Rafe je visestruko bitno. Nisu u pitanju samo titula i odbrana 2000 poena, nesto mnogo vece lezi u pozadini ovog meca. Svima je, pa i samom Nadalu Nole odavno usao u glavu. Ali Rafa sada razmislja: Dobro, to je sve bilo u prosloj sezoni, to je iza nas, ovo je nova sezona, novi poceta… Mogu dag a dobijem. I dogodi li se kojim slucajem da Rafa trijumfuje, bice Noletu mnogo teze u svakom njihovom buducem mecu. Zato je ovaj 30. Njihov zvanicni mec narocito bitan. Dobije li ga Nole posle jucerasnjih petocasovnih napora, izbice i poslednji Rafin psiholoski adut das u one pobede bile samo plod jedne Noletove fenomenalne sezone. Bude li Nole uzeo i ovu titulu, tesko ce ga Rafa ikada vise izbiti iz glave.
A Nole ima sanse. I to ogromne. Ovaj turnir Rafa nije odigrao nista posebno, cak ni protiv Federera. Dobio je taj mec jer je Federer pravio neverovatne greske iz cistih pozicija, i to mahom iz forhenda (a to je pak posledica sto je Rafa usao njemu u glavu). Rafa lose riternira, daje puno kratkih lopti (ima naravno dvadesetak svojih neverovatnih poteza, ali to se uvek ocekuje i to nije dovoljno za pobedu). Nole ima igru za Nadala i ako Nole bude pruzio svojih 70% mogucnosti uveren sam u glatku pobedu.

Huanito

pre 12 godina

Sjajan meč u najavi.Takodje ovo će biti i sudar 2 titana srpskog sportskog novinarstva.Na jednoj strani biće Smiljan Banjac sa Eurosporta,a na drugoj strani Vladimir Mijaljević sa RTS-a.VIdećemo da li ce neko imati sva 3 štiklirana elementa koji su važni za uspešno komentarisanje teniskih mečeva.Jedno je sigurno prebaciću na stranog komentatora posto imam jedan štikliran element koji je važan za praćenje teniskih mečeva kod nas a to je tzv. dual opcija.

SQI

pre 12 godina

Kako god bude u finalu, ti si za mene heroj Novače. Pre samo nekoliko godina, u tenisu smo bili uspešni koliko i u kriketu, svaki tvoj ulazak u završnicu Grend Slema iz te perspektive deluje neverovatno.

bane

pre 12 godina

Novak mora od početka da igra po svom instinktu i nema potrebe za preteranim taktiziranjem, onako kako je činio protiv Mareja previše poštujući protivnika.
Novak je u vrlo dobroj formi i može dosta lako da savlada svakog igrača pa i Nadala, pogotovo što Nadal nije u najboljem izdanju ovde. Ne treba da pokazuje preterano poštovanje prema njemu kao što je to radio u odredjenoj meri prema Mareju i tako ga nepotrebno vraćao u meč.
Potrebno je da od početka krene da se dobro kreće po terenu i da odbaci bilo kakvo razmišljanje o važnosti meča. Idealno bi bilo da onako igra kao u Abu Dabiju, potpuno opušten i tada Nadal pada u tri seta. Mora od početka da diktira tempo kao toliko puta do sada i da odbaci bilo kakvu malodušnost jer je veći pritisak na Nadalu a ne na njemu. Nadal igra prilično slabije nego lane i može biti lakši plen nego što izgleda.
Novak mora da se koncentriše samo na svoje udarce i da zaboravi publiku, Nadala, trofej, statistiku i sve oko njega. Mora da igra kao da je sam na terenu i tada je nepobediv!
Pa, srećno Novače!

nesalomljivi7

pre 12 godina

Federer moze da pobedi djokovica kad hoce,jedino sto zalim je to sto federer nije mladji jedno 4 do 5 godina,e tada bi se videlo ko je najbolji
(federer, 28. januar 2012 18:57)

Ja zalim sto Rafa i Novak nisu bili u vreme kada se Federer natovario sa GS turnirima. E tada bi se videlo da li bi imao 16 komada.

doktor

pre 12 godina

Da izgubis sa 3:0 niko objektivan ti nece losu rec reci..Da nisi igrao 5 sati,bila bi to tvoja rutinska pobeda,ovako Rafa ima ozbiljnu sansu.. I samo jos nesto,Rafael je poceo ozbiljno da me nervira sa svojim izjavama,s tim da je u pravu ono za Rogera.. cak su ga i strucnjaci sa americkih TV provalili i ne stede ga... Svi oni zavoji koje nosi su foliranje i sluze za skidanje pritiska sa sebe.. Pazi ,molim te ,povredio se u restoranu,pa na stolici,pa hteo da preda prvi mec,pa kao ima povredu ramena... A ,danas kaze da je laz da Novak ima problema sa disanjem.. Napred,Nole ,pa sta bude, u svakom slucaju ono SF protiv Mareja mi je dovoljno da AUS open proglasim uspesnim bez obzira na finale...To je moje vidjenje!

Goran S.

pre 12 godina

Novak uziva veliko postovanje Nadala i ne samo sada odkako je broj jedan, odavno jos u njemu je video velikog protivnika, kako je i sam vise puta napominjao.
Tako, jedan je i od retkih koji je i izjavio da nije iznenadjen Novakovim rezultatima i igrom, ona je jos davno bila na vrlo visokom nivou, ali jeste iznenadjen njegovom velikom serijom pobeda u 2011 i smatra je i sam tesko ponovljivom za bilo koga.
Sa svojim plasmanom na atp listi je zadovoljan, ali naravno da se i ne miri sa brojem dva, medjutim broj jedan je sasvim zasluzeno Novak, sve su to njegove reci minulih meseci.
Samim tim i ukolliko izgubi sutrasnje finale, nece to biti nista vise stresno ni od proslog i pretproslog, jer kako je priznao svima da je Novak bolji, priznao je to i sebi. Nadal jeste veliki sportsmen, istovremeno istina i ima nezgodnu narav, ume da zameri i neke sitnice Noletu, ali opet ima 25 godina i mozda neke stvari ipak ne uvidja i ne oseca Noletovu borbu koliko je u sustini ona velika i iz kakve zemlje on dolazi i kroz sta je morao da prolazi. Ima jedan teniser koji mozda malo bolje moze to da razume i ko je u zivotu osetio golgotu, to je David Ferer, popularno teniski pit bul i to mu stoji bas kul, ali eto on mozda ima tu nasu crtu i u stanju je i dusu da ispusti na terenu za pobedu.
Pa opet ni on nije kroz zivot oseto neke stvari, kao to da je gradjanin treceg reda i da bi otisao u neku zemlju da mora vaditi vizu koja znaci u sustini da nije iz dovoljno postovane zemlje za njih,pa im je vazno iz kakvih pobuda je i posecuje.
Samim tim sto Nadal ne preza javno reci da mu Novak nije pozeljan protivnik u finalu, govori i da za njega nije jos spreman i da ne veruje da ima velike sanse da ga i pobedi jos uvek, samim tim i poraz mu nece pasti nista teze od ostalih u nizu.
Sa Rodzerom npr nije takav slucaj, Rodzer bi hteo Novaka, jer samo pobeda nad njim bi mu znacila i skinula senku koju mozda misli da je Nadal postavio a Novak jos zadebljao.

aol

pre 12 godina

"Kad god sam i gde god sam naišao na ljude koji su pokazivali suviše razvijenu brigu za nacionalni ponos i opšti interes ili preteranu osetljivost za ličnu čast i dostojanstvo, uvek sam, gotovo po pravilu, nailazio i na ograničen um, nerazvijene sposobnosti, tvrdo srce i grubu, kratkovidu sebičnost."
- Ivo Andrić

Pex Sd

pre 12 godina

Jasta svasta......Nek da Dragi Bog da Nole pobedi jos ovaj put pa vise ne mora eto cisto zbog istorije i ovih nasih dobro namernih zemljaka koji ga malo pa opet malo kritikuju....Ako da Bog sutra zivim za Srbiju kao nikad do sad...rukomet,vaterpolo i Nole pa da bude 3 od 3.....SRETNO MOMCI SRBIJAAAAAAAAAAAAAAAA DO MELBURNA...POZDRAV iz grada sa Dunava...

Milan

pre 12 godina

Da je anglosaksonac odavno bi oni urezali njegovo ime u velikane.Ovako ce morati jos da se dokazuje i u tome ce sigurno uspeti.Verujem iskreno da nas Novak moze u istoriji tenisa ostati kao jedan od najvecih svih vremena.On je trenutno i stvarno najbolji od svih igraca koji na planeti igraju tenis.Mi to znamo a uskoro ce i oni koji vise vole neke druge igrace to morati da priznaju.Naravno na mislim na nepopravljive kompleksase,navijace Gorana Ivanisevica a zna se dobro na koga mislim.Novaka nadalje neka posluzi zdravlje a za igru tog momka se najmanje sekiram.Uzivajmo sutra u TENISU.

konto

pre 12 godina

"Nova pobeda Đokovića zadala bi veliki psihološki udarac Nadalu"
Pa dobro bre Nole dokle više? Oteraćeš dečka u Padinsku! Nije u redu...

Danilo

pre 12 godina

Kada se u relativno kratkom vremenu nadju na istom mestu tri velika igrača i još 4-5 odličnih,stalno neki rekordi padaju!
Vreme za pamćenje,a Nole polako lepi etiketu:"Noletovo vreme"!
Sutra je značajan korak u tom vremenu.
P.S.Mislim da kladionice daju realnu kvotu:1,65-Nole;2,25-Rafa!
Još samo da se ostvari...

MarkoZ

pre 12 godina

Idemo Novače!
Nadal je izuzetan sportaš i strašan atlet, može svakome da bode uzor, zato velika mera poštovanja prema njemu. Ali ipak, u ovom trenutku jači si od njega. Idemo po novi GS. Sretno!

Ted

pre 12 godina

Ne moze coveka a da se nedivi nasoj vladi na inventivnosti! Stari Rimnjani su izmislili krilaticu “panem et circenses” sto u doslovnom prevodu znaci “hleba I cirkusa” a kod nas je taj izraz prisutniji u obliku “hleba I igara”… Razlog zbog koga se divim nasoj vladi,odnosno politicarima je taj sto su oni uspeli da pronadju novo resenje za podizanje nacionalnog raspolozenja I skretanje paznje sa zivotnih problema . Krilatica koja je vazila kao pravo resenje vise od 2000 godina , nasa vlast je u praksi pokazala da je pogresna I da su za srecu nacije dovoljne samo igre,te da je hleb suvisan.
Jucersanji dan je doneo Srbiji I njenim gradjanima doneo veliku radost I napunio pomalo ispraznjene baterije nacionalnog ponosa,jer su nasi sportisti na svim poljima I meridijanima odneli pobede,redom su padali Murray u tenisu,Italijani u vaterpolu I na kraju kao slag na torti Hrvati u rukometu! Sta covek da pozeli vise!!! Da ne zaboravim ,utakmica sa Hrvatima je protekla u najboljem redu, Dacic I njegovi momci u plavom odradili su posao za cistu desetku, a Hrvati kao nasi mili evropski susedi(od skoro imaju I potvrdu “crno na belo”) trebaju da zaborave par razbijenih automobila u Novom Sadu,zarad dobrosusedskih odnosa. Trebali bi da imaju razumevanje za napetost pred utakmicu.
U dnevniku u pola osam na prvom programu RTS-a (koji je inace bio skracen da nebi kvario satnicu prenosa rukometne utakmice ) objavljeno u kratkim crtama da je vlada kupila U.S. Steel za 1 dolar! To sto je jedna od najvecih kompanija ,a koja je bila nas glavni izvoznik ,dospela u veoma tezak polozaj ,I to sto su se Ameri povukli sa naseg trzista ocigledno u danu velikih pobeda nije zasluzilo bilo kakav ozbiljniji komentar I bilo dovoljno to objaviti u vidu teleks vesti… (verovatno da nekvari raspolozenje) Kao sto sam vec rekao dovoljne su igre , bez hleba se moze ,sve dok neki drugi u nase ime pobedjuju! Nadam se da ce nas I u nedelju obradovati,jer bi se u suprotnom moglo ispostaviti da je hleb ipak potreban
HVALA NOVACE,HVALA VATERPOLISTI ,HVALA RUKOMETASI

fortissimo

pre 12 godina

Sutra ce biti kako Bog kaze i amen..Da sam u mogucnosti Rafi bih postavio samo jedno pitanje.Posto je gledao mec protiv Skota, da li je video poslednji kadar? Novak lezi na terenu, kamera usporeno snima a leptiric usporeno leti od Novaka prema nebu. Rafa, da li znas sta je simbolika?

Nenad PVO

pre 12 godina

Paradoksalno je da Federer i Marej koji su obojica bolji igraci od Nadala, nikako ne mogu da izadju sa njim na kraj i redovno gube , narocito one najvaznije meceve na Gren Slemovima.
I Novak je bolji igrac od Nadala, ali je on jedini koji je nasao nacin da to sto je kvalitetniji, pretvara u konstantne pobede.
Do preokreta je doslo kada je Novak svoju fizicku spremu doveo na Nadalov nivo, pa je jedini segment Nadalove igre u kojem je bio bolji na taj nacin anuliran.
Volja za pobedom i granice do kojih je Novak spreman da se bori za pobedu su vrlo blizu Nadalovim. To je polje, na kojem pred Nadalom padaju Federer i Marej iako su kao i Novak bolji igaraci od Rafe.
Ne vidim kako Novak moze da izgubi u finalu.
Ne kazem da Novak nece nikad izgubiti od Rafe. Bice tu manje vaznih turnira koje ce izgubiti, ali finale GSlemova tesko, jako tesko...

Vazda pobedjivao Sokole

pre 12 godina

Sve sam komentare isčitao, a ja imam ovo da ti rečem Šampione:
Danas, po prvi put u open eri dogadja se da dva tenisera igraju treće uzastopno finale grand slama !
Mentalno i fizički si umoran, imaš alergijiski problem, a tvoj rival na to debelo računa.
Moraš ići preko granice svog tela da oduzmeš gorivo Kia motoru i po treći put mu ne dozvoliš da podigne pehar, jer taj pehar mora biti u tvoj!
Zdravlje i sreća neka te služe i

Gerrard

pre 12 godina

Napisacu ono sto sam i u petak pa dace Bog da se ponovi idemo Novace ti kreni vaterpolisti ce da nastave,a rukometasi ce da zavrse verujem i nadam se jedan od najuspesniji dana u istoriji naseg sporta,svim srcem uz nase momke sutra pa sta bude.

goran

pre 12 godina

necu ni gledati finale. necu da gubim zivce i da se nerviram. citacu knjigu za to vreme. u 3 sata cu ukljuciti comp i pogledati na livescore konacni rezultat, u stvari samo cu pogledati cije je ime i prezime zatamljeno crnim slovima taj je pobedio. mislim da cu se jedva usuditi pogledati konacni rezultat na livescore haha. posto sam sada dosao s nocnog izlaska, mozda i prespavam taj mec! djokovica mora da sluzi prvi servis ako misli do trece ao titule i naravno dobro kretanje. puno srece nole!

Severina

pre 12 godina

@vs

Na daljinskom upravljacu imas dugme Q.MENU (QUICK MENU), stisni to dugme i dobices i desnom donjem uglu prozorcic. Onda pritiskaj cursor desno dok ne dodjes do naslova ZVUK (ovako pise ako je ukljucen MENU na Sprskom). Nakon toga cursorom desno menjas tonske podnosioce (frekvencije) u DUAL I; DUAL I+II; DUAL II;

Nadam se da sam bar malo od pomoci.

I bez brige sutra, Nole sigurno uzima AO. U mojim komentarima odmah posle US Opena mogli ste da procitete ne postoji trenutno teniser na kugli zemaljsskoj koji moze da pobedi Noleta, naravno ako je zdrav i ako mu se igra na nivou na koji jos to niko nikad nije igrao ovu lepu igru. Imam osecaj kad mu je najteze kao da upali neku sestu brzinu ili neki reduktor, ukljuci 4x4 pogon i dobija mec u velikom stilu! Zato sutra uzivajte u tenisu i slici na kraju kada Nole ljubi pehar!

Werewolf

pre 12 godina

Nadam se da je dosao Rafin trenutak.Na 2 poslednja Australian Opena povrede su ga sprecavale da pruzi maksimum,zasluzio je posle 2 poslednje posete Melburnu koje su bile za zaborav.Drzi se sampione...

xyz

pre 12 godina

@vs vidi da li na daljinskom postoji dugme "S-Mod II", ali opet to ti zavisi od provajdera i paketa koji si izabrao, posto ne podrzava svaki paket tu opciju.

@S.Goran sjajni komentari

dupli_kantar

pre 12 godina

U strahu iscekujem prognozu Vilandera!
(Floro Flores, 28. januar 2012 18:57)
----------------

dileja je shvatila da ne moze "vola da ubode"...pa je samo rekao "opustite se i uzivajte..... Hm...da ne bude smak sveta sutra!? :)

federer

pre 12 godina

Federer moze da pobedi djokovica kad hoce,jedino sto zalim je to sto federer nije mladji jedno 4 do 5 godina,e tada bi se videlo ko je najbolji

vs

pre 12 godina

@ Severina, xyz Hvala sto ste pokusali da pomognete. Medjutim kad odem na Q.MENY i dodjem do opcije Zvuk postoji samo mogucnost da menjam mono i stereo mode (ili ja tu nesto ne znam da uradim). Verovatno moja kablovska ne podrzava promenu jezika komentatora, pa cu "uzivati" u komentarima Smiljana Banjca jer je slika na Eurosportu prirodnija i bolja od one na rts. @ Floro Flores Duhovit si ti momak. Ja sam ovde naveo podatke o svom tv-u ne da bih se hvalio vec da bi mi neko pomogao ko ima takav ili slican tv.

Mirsad Krasnić

pre 12 godina

Da bi sutra pobedio, Novak mora da bije forhendom i bekhendom suprotno od dela terena gde stoji Španijac. Što preciznije i upornije to bude radio, a nadam se da hoće, za toliko će naterati Španijca na smanjenje pokreta desne ruke prema svom zadnjem ispodledjnom delu, a proporcionalno tome i meč će biti lakši i uspešan po Novaka.

the republic of zabjelo

pre 12 godina

Jutro,5 sati i 45 minuta.Ne mogu da spavam,mislim na nase heroje.Jos malo ce i zora da zarudi pa neka igre pocnu.Pomozi boze.

Boka

pre 12 godina

Novak je mozda umorniji, mozda deluje manje spremno nego prosle godiine... ALI... jedno je sigurno, Novak je intelektualno i mentalno daleko ispred Nadala, tako da i kada nije najspremniji on ce pokusati da nadje nacin da dodje do pobede. Njegova sposobnost da svoju igru moze da menja i prilagodjava situaciji i rivalu donosi mu ogromnu prednost.... Mnogi znaju da igraju samo na jedan nacin. Novak je u stanju da nadje resenje za sve situacije.... tu ne moze da ti pomogne trener ili saigrac, sam si na terenu i donosis brze odluke. Gde bi Nadalu bio kraj da mu je Novakova pamet. Rafa je svakako najveci borac. Ajde Nole, UM caruje!

HH

pre 12 godina

evo sad je 5 sati i19 minuta,radio sam dvanaest sati veceras,sada sedim na fotelji i pijem prvo od tri piva veceras,da bolje spavam.
nole je za mene najveci sportista sa njim sam uzivao u zadnje vreme i puno me je obradovao sa njegovim velikim uspehom zadnjih godina.
inace trebao bih da se radujem,da je dosao opet u finale,u taj grad melburn gde sam par puta bio i koji stvarno volim,kao i australiu.

nazalost nerviraju me ove nemacke(frankfurter allgemeine sonntagszeitung) novine citao sam danas pet razlicitih,i na neki nacin kao da noleto uopste nije zasluzio da dodje u finale da je veliki glumac,nemoze da dise ovo i ono.
i cini mi se da su svi zalosni kako veliki i korektni federer i nadal nisu u finalu.
bez veze mozda je zalosno sto se ja ovde kukam.
ipak nerviran sam.

ako nole sutra izgubi,(sto ne verujem),bicu ipak ponosan na njega za sve ono sto je do sada uradio za srpski sport.
laku noc!

swedroid

pre 12 godina

svi sto nemaju zivaca da gledaju, opusteno, Nole uvek igra samo za oni pobednicku nijansu bolje od protivnika. Tako da, kakav protivnik takav mec. Losi igraci budu oderani jer je tesko spustiti se na nivo zabavista i dozirati korektno. Pitanje procentualnih mariginala u poredjenju sa apsolutnim te na takvim mecevima izgleda kao da je pregazio protivnika. Sledi jos jedna "tesna " pobeda jer mu nije cilj da omalovazi protivnika a ni da zagine!

novica

pre 12 godina

Ova 2012.godina će konačno pokazati da je Nadal jedini mogući naslednik velikog Federera na tronu najboljeg tenisera svih vremena,jer Đoković neće moći da izdrži dugo pritisak trenutno prvog igrača sveta.Ako Nole ne osvoji MDLBURN,sigurno gubi tron do kraja ove sezone.

lukas

pre 12 godina

Nole! uspori malo. Dosta si uradio i za sebe i za sve nas koji te obozavamo. Cuvaj zdravlje i tu devojku ,tu ti se krije sreca. srecno1

Sa srećom Nole, idemo...

pre 12 godina

Uh, majko mila trenutač n temperatura 33 oC ... eh, što nisam čarobnjak da pošaljem u Melburn malo hladnog zraka sa ovih prostora...

Severina

pre 12 godina

@vs
Sve si dobro uradio, ali da bi dobio izbor DUAL I i II u pozadini mora da bude kanal EUROSPORT, kod srugih kanala dobijas izbor MONO, STEREO. Probaj!

Napred Noleeee!!!

federer

pre 12 godina

Federer moze da pobedi djokovica kad hoce,jedino sto zalim je to sto federer nije mladji jedno 4 do 5 godina,e tada bi se videlo ko je najbolji

Werewolf

pre 12 godina

Nadam se da je dosao Rafin trenutak.Na 2 poslednja Australian Opena povrede su ga sprecavale da pruzi maksimum,zasluzio je posle 2 poslednje posete Melburnu koje su bile za zaborav.Drzi se sampione...

aol

pre 12 godina

"Kad god sam i gde god sam naišao na ljude koji su pokazivali suviše razvijenu brigu za nacionalni ponos i opšti interes ili preteranu osetljivost za ličnu čast i dostojanstvo, uvek sam, gotovo po pravilu, nailazio i na ograničen um, nerazvijene sposobnosti, tvrdo srce i grubu, kratkovidu sebičnost."
- Ivo Andrić

goran

pre 12 godina

necu ni gledati finale. necu da gubim zivce i da se nerviram. citacu knjigu za to vreme. u 3 sata cu ukljuciti comp i pogledati na livescore konacni rezultat, u stvari samo cu pogledati cije je ime i prezime zatamljeno crnim slovima taj je pobedio. mislim da cu se jedva usuditi pogledati konacni rezultat na livescore haha. posto sam sada dosao s nocnog izlaska, mozda i prespavam taj mec! djokovica mora da sluzi prvi servis ako misli do trece ao titule i naravno dobro kretanje. puno srece nole!

Ted

pre 12 godina

Ne moze coveka a da se nedivi nasoj vladi na inventivnosti! Stari Rimnjani su izmislili krilaticu “panem et circenses” sto u doslovnom prevodu znaci “hleba I cirkusa” a kod nas je taj izraz prisutniji u obliku “hleba I igara”… Razlog zbog koga se divim nasoj vladi,odnosno politicarima je taj sto su oni uspeli da pronadju novo resenje za podizanje nacionalnog raspolozenja I skretanje paznje sa zivotnih problema . Krilatica koja je vazila kao pravo resenje vise od 2000 godina , nasa vlast je u praksi pokazala da je pogresna I da su za srecu nacije dovoljne samo igre,te da je hleb suvisan.
Jucersanji dan je doneo Srbiji I njenim gradjanima doneo veliku radost I napunio pomalo ispraznjene baterije nacionalnog ponosa,jer su nasi sportisti na svim poljima I meridijanima odneli pobede,redom su padali Murray u tenisu,Italijani u vaterpolu I na kraju kao slag na torti Hrvati u rukometu! Sta covek da pozeli vise!!! Da ne zaboravim ,utakmica sa Hrvatima je protekla u najboljem redu, Dacic I njegovi momci u plavom odradili su posao za cistu desetku, a Hrvati kao nasi mili evropski susedi(od skoro imaju I potvrdu “crno na belo”) trebaju da zaborave par razbijenih automobila u Novom Sadu,zarad dobrosusedskih odnosa. Trebali bi da imaju razumevanje za napetost pred utakmicu.
U dnevniku u pola osam na prvom programu RTS-a (koji je inace bio skracen da nebi kvario satnicu prenosa rukometne utakmice ) objavljeno u kratkim crtama da je vlada kupila U.S. Steel za 1 dolar! To sto je jedna od najvecih kompanija ,a koja je bila nas glavni izvoznik ,dospela u veoma tezak polozaj ,I to sto su se Ameri povukli sa naseg trzista ocigledno u danu velikih pobeda nije zasluzilo bilo kakav ozbiljniji komentar I bilo dovoljno to objaviti u vidu teleks vesti… (verovatno da nekvari raspolozenje) Kao sto sam vec rekao dovoljne su igre , bez hleba se moze ,sve dok neki drugi u nase ime pobedjuju! Nadam se da ce nas I u nedelju obradovati,jer bi se u suprotnom moglo ispostaviti da je hleb ipak potreban
HVALA NOVACE,HVALA VATERPOLISTI ,HVALA RUKOMETASI

Nenad PVO

pre 12 godina

Paradoksalno je da Federer i Marej koji su obojica bolji igraci od Nadala, nikako ne mogu da izadju sa njim na kraj i redovno gube , narocito one najvaznije meceve na Gren Slemovima.
I Novak je bolji igrac od Nadala, ali je on jedini koji je nasao nacin da to sto je kvalitetniji, pretvara u konstantne pobede.
Do preokreta je doslo kada je Novak svoju fizicku spremu doveo na Nadalov nivo, pa je jedini segment Nadalove igre u kojem je bio bolji na taj nacin anuliran.
Volja za pobedom i granice do kojih je Novak spreman da se bori za pobedu su vrlo blizu Nadalovim. To je polje, na kojem pred Nadalom padaju Federer i Marej iako su kao i Novak bolji igaraci od Rafe.
Ne vidim kako Novak moze da izgubi u finalu.
Ne kazem da Novak nece nikad izgubiti od Rafe. Bice tu manje vaznih turnira koje ce izgubiti, ali finale GSlemova tesko, jako tesko...

veliki strumf

pre 12 godina

NODAL! Ovu skracenicu ubuduce treba da koristimo za meceve Novaka i Rafe.To je najvece rivalstvo danasnjice, pa njih dvojica su svetski br. 1 i 2, odigrali su prosle godine 2 finala GS i 4 finala Mastersa, a evo igrace i prvo finale u 2012, i ko zna jos koliko velikih finala ce odigrati.. To su dva najdominantnija tenisera danasnjice. Ali, niko ovu skracenicu i ne pominje, niko u ovom svetu, osim nas u Srbiji, ne pise se i ne prica o ovom rivalitetu ni priblizno kao o onom koji je postojao izmedju Rafe i Federera. FEDAL, taj termin koji odrazava veliko rivalstvo Federera i Nadala odavno je izlizan. Pa oni su u poslednje 2 godine odigrali samo jedno finale GS. Uz to, jasno je ko dominira u njihovim mecevima i ko ima duplo vise pobeda.
Iako je Nole svetski br. 1, iako je dvostruki i vladajuci sampion AO, i dalje je medijski jako potcenjen. Svi su pred AO pricali samo o Federeru i Nadalu, sa nestrpljenjem ocekivali njihovo polufinale, svi su pricali samo o Ivanu Lendlu kao da je on neki cudotvorac koji ce sa tribina doneti Mareju GS. I svi su ostali razocarani sto Marej nije usao u finale, i organizatori AO, i svi svetski komentatori, pa i veliki Rod Laver koji nije mogao da sakrije svoje razocarenje. Nole je igrao ne samo protiv Mareja vec i protiv svih njih. I Nole je trijumfovao.
Izborili su se potcenjeni Rafa i Nole za jos jedno finale, za nastavak svog velikog rivaliteta.Sutrasnje finale izmedju Noleta i Rafe je visestruko bitno. Nisu u pitanju samo titula i odbrana 2000 poena, nesto mnogo vece lezi u pozadini ovog meca. Svima je, pa i samom Nadalu Nole odavno usao u glavu. Ali Rafa sada razmislja: Dobro, to je sve bilo u prosloj sezoni, to je iza nas, ovo je nova sezona, novi poceta… Mogu dag a dobijem. I dogodi li se kojim slucajem da Rafa trijumfuje, bice Noletu mnogo teze u svakom njihovom buducem mecu. Zato je ovaj 30. Njihov zvanicni mec narocito bitan. Dobije li ga Nole posle jucerasnjih petocasovnih napora, izbice i poslednji Rafin psiholoski adut das u one pobede bile samo plod jedne Noletove fenomenalne sezone. Bude li Nole uzeo i ovu titulu, tesko ce ga Rafa ikada vise izbiti iz glave.
A Nole ima sanse. I to ogromne. Ovaj turnir Rafa nije odigrao nista posebno, cak ni protiv Federera. Dobio je taj mec jer je Federer pravio neverovatne greske iz cistih pozicija, i to mahom iz forhenda (a to je pak posledica sto je Rafa usao njemu u glavu). Rafa lose riternira, daje puno kratkih lopti (ima naravno dvadesetak svojih neverovatnih poteza, ali to se uvek ocekuje i to nije dovoljno za pobedu). Nole ima igru za Nadala i ako Nole bude pruzio svojih 70% mogucnosti uveren sam u glatku pobedu.

nesalomljivi7

pre 12 godina

Federer moze da pobedi djokovica kad hoce,jedino sto zalim je to sto federer nije mladji jedno 4 do 5 godina,e tada bi se videlo ko je najbolji
(federer, 28. januar 2012 18:57)

Ja zalim sto Rafa i Novak nisu bili u vreme kada se Federer natovario sa GS turnirima. E tada bi se videlo da li bi imao 16 komada.

fortissimo

pre 12 godina

Sutra ce biti kako Bog kaze i amen..Da sam u mogucnosti Rafi bih postavio samo jedno pitanje.Posto je gledao mec protiv Skota, da li je video poslednji kadar? Novak lezi na terenu, kamera usporeno snima a leptiric usporeno leti od Novaka prema nebu. Rafa, da li znas sta je simbolika?

doktor

pre 12 godina

Da izgubis sa 3:0 niko objektivan ti nece losu rec reci..Da nisi igrao 5 sati,bila bi to tvoja rutinska pobeda,ovako Rafa ima ozbiljnu sansu.. I samo jos nesto,Rafael je poceo ozbiljno da me nervira sa svojim izjavama,s tim da je u pravu ono za Rogera.. cak su ga i strucnjaci sa americkih TV provalili i ne stede ga... Svi oni zavoji koje nosi su foliranje i sluze za skidanje pritiska sa sebe.. Pazi ,molim te ,povredio se u restoranu,pa na stolici,pa hteo da preda prvi mec,pa kao ima povredu ramena... A ,danas kaze da je laz da Novak ima problema sa disanjem.. Napred,Nole ,pa sta bude, u svakom slucaju ono SF protiv Mareja mi je dovoljno da AUS open proglasim uspesnim bez obzira na finale...To je moje vidjenje!

novica

pre 12 godina

Ova 2012.godina će konačno pokazati da je Nadal jedini mogući naslednik velikog Federera na tronu najboljeg tenisera svih vremena,jer Đoković neće moći da izdrži dugo pritisak trenutno prvog igrača sveta.Ako Nole ne osvoji MDLBURN,sigurno gubi tron do kraja ove sezone.

Pex Sd

pre 12 godina

Jasta svasta......Nek da Dragi Bog da Nole pobedi jos ovaj put pa vise ne mora eto cisto zbog istorije i ovih nasih dobro namernih zemljaka koji ga malo pa opet malo kritikuju....Ako da Bog sutra zivim za Srbiju kao nikad do sad...rukomet,vaterpolo i Nole pa da bude 3 od 3.....SRETNO MOMCI SRBIJAAAAAAAAAAAAAAAA DO MELBURNA...POZDRAV iz grada sa Dunava...

konto

pre 12 godina

"Nova pobeda Đokovića zadala bi veliki psihološki udarac Nadalu"
Pa dobro bre Nole dokle više? Oteraćeš dečka u Padinsku! Nije u redu...

Severina

pre 12 godina

@vs

Na daljinskom upravljacu imas dugme Q.MENU (QUICK MENU), stisni to dugme i dobices i desnom donjem uglu prozorcic. Onda pritiskaj cursor desno dok ne dodjes do naslova ZVUK (ovako pise ako je ukljucen MENU na Sprskom). Nakon toga cursorom desno menjas tonske podnosioce (frekvencije) u DUAL I; DUAL I+II; DUAL II;

Nadam se da sam bar malo od pomoci.

I bez brige sutra, Nole sigurno uzima AO. U mojim komentarima odmah posle US Opena mogli ste da procitete ne postoji trenutno teniser na kugli zemaljsskoj koji moze da pobedi Noleta, naravno ako je zdrav i ako mu se igra na nivou na koji jos to niko nikad nije igrao ovu lepu igru. Imam osecaj kad mu je najteze kao da upali neku sestu brzinu ili neki reduktor, ukljuci 4x4 pogon i dobija mec u velikom stilu! Zato sutra uzivajte u tenisu i slici na kraju kada Nole ljubi pehar!

Huanito

pre 12 godina

Sjajan meč u najavi.Takodje ovo će biti i sudar 2 titana srpskog sportskog novinarstva.Na jednoj strani biće Smiljan Banjac sa Eurosporta,a na drugoj strani Vladimir Mijaljević sa RTS-a.VIdećemo da li ce neko imati sva 3 štiklirana elementa koji su važni za uspešno komentarisanje teniskih mečeva.Jedno je sigurno prebaciću na stranog komentatora posto imam jedan štikliran element koji je važan za praćenje teniskih mečeva kod nas a to je tzv. dual opcija.

Milan

pre 12 godina

Da je anglosaksonac odavno bi oni urezali njegovo ime u velikane.Ovako ce morati jos da se dokazuje i u tome ce sigurno uspeti.Verujem iskreno da nas Novak moze u istoriji tenisa ostati kao jedan od najvecih svih vremena.On je trenutno i stvarno najbolji od svih igraca koji na planeti igraju tenis.Mi to znamo a uskoro ce i oni koji vise vole neke druge igrace to morati da priznaju.Naravno na mislim na nepopravljive kompleksase,navijace Gorana Ivanisevica a zna se dobro na koga mislim.Novaka nadalje neka posluzi zdravlje a za igru tog momka se najmanje sekiram.Uzivajmo sutra u TENISU.

Gerrard

pre 12 godina

Napisacu ono sto sam i u petak pa dace Bog da se ponovi idemo Novace ti kreni vaterpolisti ce da nastave,a rukometasi ce da zavrse verujem i nadam se jedan od najuspesniji dana u istoriji naseg sporta,svim srcem uz nase momke sutra pa sta bude.

Mirsad Krasnić

pre 12 godina

Da bi sutra pobedio, Novak mora da bije forhendom i bekhendom suprotno od dela terena gde stoji Španijac. Što preciznije i upornije to bude radio, a nadam se da hoće, za toliko će naterati Španijca na smanjenje pokreta desne ruke prema svom zadnjem ispodledjnom delu, a proporcionalno tome i meč će biti lakši i uspešan po Novaka.

Vazda pobedjivao Sokole

pre 12 godina

Sve sam komentare isčitao, a ja imam ovo da ti rečem Šampione:
Danas, po prvi put u open eri dogadja se da dva tenisera igraju treće uzastopno finale grand slama !
Mentalno i fizički si umoran, imaš alergijiski problem, a tvoj rival na to debelo računa.
Moraš ići preko granice svog tela da oduzmeš gorivo Kia motoru i po treći put mu ne dozvoliš da podigne pehar, jer taj pehar mora biti u tvoj!
Zdravlje i sreća neka te služe i

dupli_kantar

pre 12 godina

U strahu iscekujem prognozu Vilandera!
(Floro Flores, 28. januar 2012 18:57)
----------------

dileja je shvatila da ne moze "vola da ubode"...pa je samo rekao "opustite se i uzivajte..... Hm...da ne bude smak sveta sutra!? :)

MarkoZ

pre 12 godina

Idemo Novače!
Nadal je izuzetan sportaš i strašan atlet, može svakome da bode uzor, zato velika mera poštovanja prema njemu. Ali ipak, u ovom trenutku jači si od njega. Idemo po novi GS. Sretno!

SQI

pre 12 godina

Kako god bude u finalu, ti si za mene heroj Novače. Pre samo nekoliko godina, u tenisu smo bili uspešni koliko i u kriketu, svaki tvoj ulazak u završnicu Grend Slema iz te perspektive deluje neverovatno.

Danilo

pre 12 godina

Kada se u relativno kratkom vremenu nadju na istom mestu tri velika igrača i još 4-5 odličnih,stalno neki rekordi padaju!
Vreme za pamćenje,a Nole polako lepi etiketu:"Noletovo vreme"!
Sutra je značajan korak u tom vremenu.
P.S.Mislim da kladionice daju realnu kvotu:1,65-Nole;2,25-Rafa!
Još samo da se ostvari...

bane

pre 12 godina

Novak mora od početka da igra po svom instinktu i nema potrebe za preteranim taktiziranjem, onako kako je činio protiv Mareja previše poštujući protivnika.
Novak je u vrlo dobroj formi i može dosta lako da savlada svakog igrača pa i Nadala, pogotovo što Nadal nije u najboljem izdanju ovde. Ne treba da pokazuje preterano poštovanje prema njemu kao što je to radio u odredjenoj meri prema Mareju i tako ga nepotrebno vraćao u meč.
Potrebno je da od početka krene da se dobro kreće po terenu i da odbaci bilo kakvo razmišljanje o važnosti meča. Idealno bi bilo da onako igra kao u Abu Dabiju, potpuno opušten i tada Nadal pada u tri seta. Mora od početka da diktira tempo kao toliko puta do sada i da odbaci bilo kakvu malodušnost jer je veći pritisak na Nadalu a ne na njemu. Nadal igra prilično slabije nego lane i može biti lakši plen nego što izgleda.
Novak mora da se koncentriše samo na svoje udarce i da zaboravi publiku, Nadala, trofej, statistiku i sve oko njega. Mora da igra kao da je sam na terenu i tada je nepobediv!
Pa, srećno Novače!

lukas

pre 12 godina

Nole! uspori malo. Dosta si uradio i za sebe i za sve nas koji te obozavamo. Cuvaj zdravlje i tu devojku ,tu ti se krije sreca. srecno1

Goran S.

pre 12 godina

Novak uziva veliko postovanje Nadala i ne samo sada odkako je broj jedan, odavno jos u njemu je video velikog protivnika, kako je i sam vise puta napominjao.
Tako, jedan je i od retkih koji je i izjavio da nije iznenadjen Novakovim rezultatima i igrom, ona je jos davno bila na vrlo visokom nivou, ali jeste iznenadjen njegovom velikom serijom pobeda u 2011 i smatra je i sam tesko ponovljivom za bilo koga.
Sa svojim plasmanom na atp listi je zadovoljan, ali naravno da se i ne miri sa brojem dva, medjutim broj jedan je sasvim zasluzeno Novak, sve su to njegove reci minulih meseci.
Samim tim i ukolliko izgubi sutrasnje finale, nece to biti nista vise stresno ni od proslog i pretproslog, jer kako je priznao svima da je Novak bolji, priznao je to i sebi. Nadal jeste veliki sportsmen, istovremeno istina i ima nezgodnu narav, ume da zameri i neke sitnice Noletu, ali opet ima 25 godina i mozda neke stvari ipak ne uvidja i ne oseca Noletovu borbu koliko je u sustini ona velika i iz kakve zemlje on dolazi i kroz sta je morao da prolazi. Ima jedan teniser koji mozda malo bolje moze to da razume i ko je u zivotu osetio golgotu, to je David Ferer, popularno teniski pit bul i to mu stoji bas kul, ali eto on mozda ima tu nasu crtu i u stanju je i dusu da ispusti na terenu za pobedu.
Pa opet ni on nije kroz zivot oseto neke stvari, kao to da je gradjanin treceg reda i da bi otisao u neku zemlju da mora vaditi vizu koja znaci u sustini da nije iz dovoljno postovane zemlje za njih,pa im je vazno iz kakvih pobuda je i posecuje.
Samim tim sto Nadal ne preza javno reci da mu Novak nije pozeljan protivnik u finalu, govori i da za njega nije jos spreman i da ne veruje da ima velike sanse da ga i pobedi jos uvek, samim tim i poraz mu nece pasti nista teze od ostalih u nizu.
Sa Rodzerom npr nije takav slucaj, Rodzer bi hteo Novaka, jer samo pobeda nad njim bi mu znacila i skinula senku koju mozda misli da je Nadal postavio a Novak jos zadebljao.

vs

pre 12 godina

@ Severina, xyz Hvala sto ste pokusali da pomognete. Medjutim kad odem na Q.MENY i dodjem do opcije Zvuk postoji samo mogucnost da menjam mono i stereo mode (ili ja tu nesto ne znam da uradim). Verovatno moja kablovska ne podrzava promenu jezika komentatora, pa cu "uzivati" u komentarima Smiljana Banjca jer je slika na Eurosportu prirodnija i bolja od one na rts. @ Floro Flores Duhovit si ti momak. Ja sam ovde naveo podatke o svom tv-u ne da bih se hvalio vec da bi mi neko pomogao ko ima takav ili slican tv.

swedroid

pre 12 godina

svi sto nemaju zivaca da gledaju, opusteno, Nole uvek igra samo za oni pobednicku nijansu bolje od protivnika. Tako da, kakav protivnik takav mec. Losi igraci budu oderani jer je tesko spustiti se na nivo zabavista i dozirati korektno. Pitanje procentualnih mariginala u poredjenju sa apsolutnim te na takvim mecevima izgleda kao da je pregazio protivnika. Sledi jos jedna "tesna " pobeda jer mu nije cilj da omalovazi protivnika a ni da zagine!

HH

pre 12 godina

evo sad je 5 sati i19 minuta,radio sam dvanaest sati veceras,sada sedim na fotelji i pijem prvo od tri piva veceras,da bolje spavam.
nole je za mene najveci sportista sa njim sam uzivao u zadnje vreme i puno me je obradovao sa njegovim velikim uspehom zadnjih godina.
inace trebao bih da se radujem,da je dosao opet u finale,u taj grad melburn gde sam par puta bio i koji stvarno volim,kao i australiu.

nazalost nerviraju me ove nemacke(frankfurter allgemeine sonntagszeitung) novine citao sam danas pet razlicitih,i na neki nacin kao da noleto uopste nije zasluzio da dodje u finale da je veliki glumac,nemoze da dise ovo i ono.
i cini mi se da su svi zalosni kako veliki i korektni federer i nadal nisu u finalu.
bez veze mozda je zalosno sto se ja ovde kukam.
ipak nerviran sam.

ako nole sutra izgubi,(sto ne verujem),bicu ipak ponosan na njega za sve ono sto je do sada uradio za srpski sport.
laku noc!

the republic of zabjelo

pre 12 godina

Jutro,5 sati i 45 minuta.Ne mogu da spavam,mislim na nase heroje.Jos malo ce i zora da zarudi pa neka igre pocnu.Pomozi boze.

xyz

pre 12 godina

@vs vidi da li na daljinskom postoji dugme "S-Mod II", ali opet to ti zavisi od provajdera i paketa koji si izabrao, posto ne podrzava svaki paket tu opciju.

@S.Goran sjajni komentari

Boka

pre 12 godina

Novak je mozda umorniji, mozda deluje manje spremno nego prosle godiine... ALI... jedno je sigurno, Novak je intelektualno i mentalno daleko ispred Nadala, tako da i kada nije najspremniji on ce pokusati da nadje nacin da dodje do pobede. Njegova sposobnost da svoju igru moze da menja i prilagodjava situaciji i rivalu donosi mu ogromnu prednost.... Mnogi znaju da igraju samo na jedan nacin. Novak je u stanju da nadje resenje za sve situacije.... tu ne moze da ti pomogne trener ili saigrac, sam si na terenu i donosis brze odluke. Gde bi Nadalu bio kraj da mu je Novakova pamet. Rafa je svakako najveci borac. Ajde Nole, UM caruje!

Sa srećom Nole, idemo...

pre 12 godina

Uh, majko mila trenutač n temperatura 33 oC ... eh, što nisam čarobnjak da pošaljem u Melburn malo hladnog zraka sa ovih prostora...

Severina

pre 12 godina

@vs
Sve si dobro uradio, ali da bi dobio izbor DUAL I i II u pozadini mora da bude kanal EUROSPORT, kod srugih kanala dobijas izbor MONO, STEREO. Probaj!

Napred Noleeee!!!