Đoković - Hačanov 7:5, 6:3

Novak Đoković je pobedom od 7:5, 6:3 protiv Karena Hačanova osvojio treće mesto na egzibicionom turniru u Abu Dabiju.

   7:5, 6:3  
meč za 3. mesto SET GEM
ĐOK 2  
HAČ 0  
Kraj! Novak je pobedio sa 7:5, 6:3
Siguran Gem Novaka Đokovića za kraj i pobeda od 7:5, 6:3.

Bio je to veoma dobar meč za oba igrača, a Novak je posle bolje igre pobedio, treći put u četiri meča sa Rusom.
7:5, 5:3 - Egzibicija!
Egzibicija u punom smislu te reči. Kakav je poen dobio Novak u ovom gemu, i to na mreži, ali Hačanov je barem na koji minut odložio poraz.
7:5, 5:2 - Ne vredi Karenu ni "tviner"
Sjajan poen na 40:15. Hačanov je odigrao "tviner", podigao publiku na noge, ali je Novak dobio naredni poen, time i gem i sada je na korrak, tačnije na gem do pobede.
7:5, 4:2 - Hačanov traži svoju šansu
Ruski teniser je odigrao veoma dobro u ovom gemu, smanjio je na 4:2. Ukoliko Novak bude nastavio dobro da servira, teško da će imati priliku, ali sve je još otvoreno.
7:5, 4:1 - Sve ide po planu za Novaka
Divan volej Novaka za 30:30, pa onda su usledila još dva laka poena i srpski tenier je potvrdio brejk, vodi sa 4:1 u drugom setu.
7:5, 3:1 - Brejk! Đoković napravio korak ka pobedi
Krupan korak Đokovića ka pobedi, uspeo je da dođe do brejka i u drugom setu i sada vodi sa 3:1.

AP Photo/Kamran Jebreili
7:5, 2:1 - Novak ne popušta na servisu
Vetar kao da ponekad zasmeta igračima. Posle 30:0, Novak je izgubio dva poena, ali ništa zato, ubrzo je našao način da dođe do poena i sada vodi u drugom setu protiv Hačanova sa 2:1
7:5, 1:1 - Hačanov izjednačio
Usledio je ekspresan gem za ruskog tenisera bez izgubljenog poena.Imamo izjednačenje u drugom setu.
7:5, 1:0 - Dobar početak drugog seta
Novak je lako dobio prvi gem u drugom setu. Svega jedan poen je izgubio.
7:5 - Novak osvojio početni set!
Da! Pojačao je Novak ritam u ovom gemu, kaznio izlazak Rusa na mrežu i stigao do 0:40 i tri set lopte.Uspeo je da iz forhend riterna pošalje loptu u paralelu, neodbranjivo, set za šampiona Vimbldona - 7:5!
6:5 - Novak obezbedio taj-brejk
Hačanov je dobio početni poen u ovom gemu, ali je usledio niz od četiri poena za Đokovića. Obezbedio je igranje taj-brejka, ali ima priliku da drugim brejkom u setu dođe i do vođstva u meču.
5:5 - Ne popušta ni Rus
Posle startnih brejkova, igrači su se stabilizovali na servisu i otuda imamo ravnotežu u finišu početnog seta. Sada je 5:5 i nismo daleko od toga da vidimo i taj-brejk.
5:4 - Lak servis gem za Novaka
Srpski teniser je dobio gem bez većih problema, izgubio je svega jedan poen. Novak je na gem od osvajanja početnog seta.
4:4 - Rus i dalje šalje snažne servise
Hačanov nastavlja sa dobrim i raznovrsnim servisima. Dobio je lako dva poena za 30:0a onda je Novak izašao na mrežu i rutinski realizovao volej za 30:15.

Hačanov je na 40:30 uspeo ponovo dobro da odservira, Novakov ritern je završio u autu, 4:4.
Novak kao da polako podešava udarce. Još traži pravi ritam u igri sa osnovne linije. Na 40:30, uspeo je dobro da odservira i potom zada završni udarac koji Hačanov nije mogao da vrati kako treba - 4:3.

AP Photo/Kamran Jebreili
3:3 - Gem bez izgubljenog poena za Rusa
hačanov je odlično odservirao u ovom meču. Nije izgubio nijedan poen i lako je stigao do izjednačenja - 3:3.
3:2 - Ravnoteža u meču
Hačanov je posle brejka uspeo da dobije svoj gem bez većih problema, ali je Đokovć uzvratio na isti način. Posle dva razmenjena brejka imamo ravnotežu u meču. Očekuje nas uzbudljiv nastavak.
2:1 - Hačanov vratio brejk
Stara boljka Novaka Đokovića, smeč udarac. Na brejk lopti za ruskog tenisera, nije se najbolje namestio i smeč je bio takav da je loptica za malo završila u autu. Rus je uspeo da načini ribrejk, Novak vodi sa 2:1.
2:0 - Brejk! Novak odmah oduzeo servis Hačanovu
Novak je do prve brejk lopzte u meču došao odličnim riternom iz forhenda, a onda je uz malo sreće dobio i naredni poen i odmah na startu meča imamo i brejk - 2:0.
1:0 - Novak dobro počeo
Novak je poveo sa 40:0, a onda su usledile dve greške. Ipak, dobar servis mu je doneo početni gem, Hačanov je lopticu poslao u mrežu.
Meč je počeo, Novak na servisu
Novak vodi u pobedama sa 2:1
Karen Hačanov je u petak izgubio od Nadala i on je danas rival Đokoviću.Ovo im je četvrti susret, Novak u pobedama vodi sa 2:1.
Novak protiv Hačanova
Novak Đoković nastavlja sa pripremnim mečevima za novu sezonu. Posle poraza od Cicipasa u petak, na redu je meč za treće mesto na "Mubadala svetskom teniskom šampionatu" u Abu Dabiju.
Dobrodošli u LIVE BLOG

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: