Krajinović – Zverev 1:2 (6:2, 5:7, 2:6)

Aleksander Zverev je u četvrtfinalu turnira u Hamburgu pobedio Filipa Krajinovića sa 2:6, 7:5, 6:2.

 6:2, 5:7, 2:6    
četvrtfinale SET GEM
KRA 1 2
ZVE 2 6
Kraj meča, Zverev je u polufinalu!
Lak posao za Zvereva. Dva as servisa u poslednjem gemu u meču i pobeda za plasman u polufinale gde ga čeka Nikoloz Basilašvili. Šteta za Filipa, ali ovo će mu biti velika lekcija.
Zverev uz novi brejk servira za trijumf
Novi brejk za Nemca i sada je veoma, veoma blizu pobede. Kaznio je propuste Krajinovića, koji je imao meč u rukama. Sve se okrenulo za tili čas, sada Zverev servira za plasman u polufinale.
Lagan gem za Zvereva
Lak posao za nemačkog tenisera u ovom gemu. Četiri poena u nizu, potvrđen brejk i vodi sada sa 4:2. Težak posao će imati Krajinović da se vrati u igru.
Ribrejk Zvereva!
Ponovo jedan gem u kojem je Zverev pojačao ritam. Imao je Filip 30:0, ali je dozvolio Zverevu da se razmahne, dođe do brejk prilike. Nije iskoristio Nemac, prvu, ali jeste drugu i sada je opet prednost na njegovoj strani.
Brejk Krajinovića!
Vraćen brejk! Odlična i hrabra igra srpskog tenisera u ovom gemu, Nemac je blago popustio, dovoljno za Filipa da osvoji ključne poene i vrati brejk!
Konačno prekinuta crna serija za Filipa
Konačno gem za Filipa. Prekinuo je neugodnu seriju, uz malo sreće dobio poen ua 40:15, a potom i gem. Sada treba zaigrati odlučnije na servis Nemca i pokušati sa brejkom.
Nemac ne popušta, kriza Krajinovića traje
Šta reći, Zverev ne popušta, igra mnogo bolje, Filip je i dalje u krizi... Nemac ima sve u svojim rukama.
Brejk za Zvereva na startu trećeg seta
Ovo vež nije dobar znak, šesti gem zaredom za Zvereva i što je najgore, brejk na startu seta odluke. Sada je momentum na strani nemačkog tenisera, Filuip što pre mora da nađe način da izađe iz krize u koju je zapao posle 5:2 u drugom setu.
Set za Zvereva
Pet uzastopni gem za Zvereva i imamo izjednačenje u setovima. Šteta za Filipa, popustio mu je servis kada je bilo najpotrebnije, nekoliko grešaka u bitnim poenima i sada smo ponovo na početku.
Novi brejk Zvereva, sada servira on za set
Još jedan dokaz da u tenisu nije gotovo dok se ne završi.... Uspeo je Zverev da iskoristi treću brejk loptu u ovom gemu, zaista posle mnogo bolje igre i sada uz novi brejk servira za izjednačenje u setovima.
Ravnoteža u drugom setu
Zverev se u potpunosti vratio u meč. Zaigrao je bolje, čeka na grešku Krajinovića, Filip dosta rizikuje. Izjednačeno je u drugom setu.
Zverev vratio brejk, Filip poklekao kad je servirao za pobedu
Sjajan početni poen u ovom gemu! Zverev je stigao gotovo nemoguće, vratio je nekako lopticu, Filip je odigrao volej, loptica se od vrha mreže odbila u polje Nemca. Potom je na 15:30 odigrao hrabro bekhend paralelu i pogodio liniju. Odigrali su sjajan poen posle toga, sijaset udaraca, Filip je pogrešio, 30:40. Potom je forhend Nemca završio u mreži.

Usledila je loše skraćena lopta, Zverev to koristi da dođe do nove brejk lopte. Zatim dobar servis, nova greška Zvereva za izjednačenje pa skraćena lopta i nova brejk šansa za Nemca! Nekome je pozlilo na tribinama, meč je zbog toga bio u prekidu nekoliko minuta, a kada su nastavili, linijski je pogrešno dosudio aut Krajinoviću, pa je poen ponovljen. Bekhend paralelom Zverev je pogodio i vratio brejk, 5:4.
Zvezev dobio gem, Filip servira za pobedu
Izvukao je Zverev ovaj gem. Uspeo je da ga nekako dobije, ali sada Krrajinović servira za plasman u polufinale. Imaće i nove lopte.
Filip izvukao gem posle 0:30
Uspeo je Filip da se izvuče iz neugodne pozicije. Imao je 0:30, činilo se da je Zverev na pragu da vrati brejk, ali tada je Krajinović zaigrao najbolje. Ostalo mu je da osvoji još jedan gem i plasira se u polufinale.
Nemac se budi iz dremeža
Zverev je nešto ofanzivniji. Počeo je gem poenom iz voleja, završio ga as servisom. Sada je na Filipu da bude miran na svoj servis kako bi uskoro završio posao.
Filip siguran na servisu
Zverev nastavlja da greši što znatno olakšava posao Krajinoviću. Sve ide po planu, baš onako kako želi. Polufinale je na vidiku, ali treba završiti posao.
Zverev konačno dobio gem
Prekinuo je Zverev neugodnu seriju poena i gemova Filipa Krajinovića.oduše, posle 40:0, Filip je stigao do izjednačenja, ali je Zverev pogodio dva as servisa za kraj gema, tako je smanjio na 3:1.
Niz poena za Filipa, 13-0!
Šta radi Krajinović! Računajući i set loptu u prvom setu, osvojio je 13 uzastopnih poena! Zverev je na ivici poraza.
Novi brejk Krajinovića bez izgubljenog poena!
Maestralno igra Filip u ovom meču. Bez greške. Novi brejk za srpskog tenisera, i ovaj gem je dobio bez izgubljenog poena.
Odličan start drugog seta
Odličan gem na servis Krajinovića na startu drugog seta. Dobio ga je bez izgubljenog poena. Zverev deluje potpuno dekoncentrisano.
Novi brejk, set za Krajinovića!
Sjajna igra Krajinovića. Prvu set loptu na 15:40 nije iskoristio, ali zato jeste drugu i to uz veliku pomoć Nemca koji je napravio dvostruku servis grešku. Set je završen posle 36 minuta igre.
Potvrđen brejk
Novi dobar gem za srpskog tenisera. Potvrđen brejk, sada je već znatno bliži osvajanju početnog seta.
Kao grom iz vedra neba – brejk Krajinovića!
Filip odličnim forhendima pritiska Zvereva i po prvi put pritiska Nemca, 0:30. Zverev zatim bekhend šalje u publiku i donosi srpskom igraču tri vezane brejk lopte. Zverev ne koristi drajv volej i Krajinović pravi brejk – 4:2.
Konačno lak gem za Filipa
Zverev ponovo nije imao problema, iako je Krajinović osvojio dva poena na riternu. Po prvi put na današnjem meču Krajinović je osvojio svoj gem bez poteškoća, sa 15, pa ponovo vodi – 3:1.
Zverev imao odličnu priliku, propustio novu brejk loptu
Zverev lako dolazi do svog gema, najpre zahvaljujući servisima, a zatim ponovo preti na riternu. Dolazi do nove brejk lopte, ali ne koristi sjajnu priliku iz forhenda. Isto kao u prethodnom gemu, Filip je vezao još dva poena i ponovo poveo – 2:1.
Krajinović spasao brejk loptu u prvom gemu
Problem za Filipa već na samom startu. Zverev dolazi do brejk lopte, ali greši iz forhenda posle serije odličnih bekhenda. Fenomenalnim bekhend vinerom Krajinović dolazi do gem lopte, a onda upošljava i servis-volej – 1:0.
Prvi srpski teniser koji je bio na programu danas doživeo poraz
* Lajović ostao bez gasa, ništa od novog polufinala
Igrači na terenu, Filip prvi servira
Meč planiran za 15 časova
Dobrodošli!

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: