Krajinović - Nadal 3:6, 4:6

Rafael Nadal je u osmini finala Mastersa u Indijan Velsu pobedio Filipa Krajinovića sa 6:3, 6:4.

3:6, 4:6
  KRA   NAD  
  0 : 2  
3:6, 4:6 - Kraj, Nadal je u četvrtfinalu
Ume Krajinović da digne publiku na noge, kao kada je pogodio forhend iz trka za pasing šot i 15:15. Ipak, Nadal je pogodio as za 30:15. Dobio je i naredni poen, došao do dve meč lopte. Prvu nije iskoristio, laganu loptu je poslao u mrežu, ali sledieći poen je dobio i završio meč.Dobro iskustvo za Krajinovića, koji nije razočarao, ali nije imao ni dovoljno snage da napravi iznenađenje.
3:6, 4:5 - Filip uradio prvi deo posla, brejk je sad moranje
Greška Nadala, pa onda bekhend volej za 15:15.Loptica od vrha mreže završava u autu za 15:30. Dobio je Filip naredna tri poena, poslednji u nizu as servisom za 4:5. Ali sada je sve na Nadalu.
3:6, 3:5 - Španac na gem do trijumfa
Sada je Špancu proradio i prvi servis. Lako je dobio gem, vodi sa 5:3 i treba mu samo gem za pobedu.
3:6, 3:4 - Filip drži svoj servis, ali nedostaje mu brejk
Posle 0:30, konačno dve lake greška Nadala iz forhenda za 30:30.Dobio je potom Krajinović nadmudrivanje skraćenim loptama, ali je usledio pasing šot iz bekhenda za izjednačenje u gemu. Ponovo je Nadal poslao lopticu u aut, i to dva puta, 3:4.
3:6, 2:4 - Nadal diktira ritam
Teniser sa Majorke za sada deluje neprobojno u svojim servis gemovima. Dobija čak 80 odsto poena na drugi servis. Tu je razlika. Završio je Nadal gem forhend dijagonalom, neodbranjivo za 2:4.
Nadal se požalio na odsjaj sa tribina
3:6, 2:3 - Filip smanjio prednost Španca
Čas dobar čas loš poen, nema konstantnosti u igri našeg tenisera. Doduše, sa druge strane terena je osvajač 33 masters titule. Posle 30:30, izmakao se Nadal na forhend, pogodio, ali je usledio drugi Filipov as na meču. Time je neutralisao brejk loptu. Potom servis viner i dobijeno nadmudrivanje na mreži za 2:3.
3:6, 1:3 - Nadal ne popušta
Lako je Španac dobio gem na svoj servis. Ne popušta, sve je bliži plasmanu u četvrtfinale.
1:2 - Brejk Nadala posle 30:0 za Filipa
Odličan poen za Filipa na startu gema. Bekhend paralela, pa prelep volej za 15:0. Potom smeč za 30:0. Dobio je Nadal sledeći poen, ali je Filipu sunce zasmetalo na 40:15, pa je bekhend volej završio u mreži. Nova bekhend greška donela je Nadalu izjednačenje, a onda je Španac naterao Filipa na novu grešku. Posle izuzetno dugog poena, Nadal je napravio novi brejk.
3:6, 1:1 - Nadal lako stigao do izjednačenja
Muči se Krajinović sa bekhendom. Španac to koristi, a potom dolazi i do 40:0 forhend dijagonalom. Gem je završio trećim as servisom u meču.
3:6, 1:0 - Siguran gem na startu drugog seta
Da li je Filip uspeo da zaboravi prvi set? Sudeći po početnom gemu drugog seta, dobro mu je krenulo. Osvojio je gem bez većih problema. Sada je na njemu da nađe način da poremeti ritam igre Nadala. Moraće uz to dobro i da riternira.
3:6 - Set za Nadala
Nadal ima sreće i da pogađa linije.Bekhend paralelom je došao do 40:0, a potom je pogodio as za osvajanje početnog seta posle 39 minuta igre.
3:5 - Filip smanjio prednost, ali Rafa servira za set
Filip je siguran na mreži, dobio je poen za 30:0 izlaskom napred. Potom je dobio i naredni poen odličnim forhendom, da bi Nadal izbacio forhend u aut - 3:5.
2:5 - Nadal blizu osvajanja prvog seta
Španac je sada na putu ka osvajanju početnog seta. I sa veoma niskim procentom ubačenog prvog servisa je u prednosti, što dovoljno govori da je igrao bolje u polju, u razmeni. Više rizikuje, više i dobija, a koristi svaku grešku srpskog tenisera.
2:4 - Ribrejk Nadala
Igra ritma. Opat Nadal pokušava da protisne Filipa i uvuče ga urazmenuu kojoj on dominira strahovito jakim udarcima. Došao je Španac do 15:40, potom je Filip pogrešio iz bekhenda i usledio je novi brejk Nadala.
2:3 - Krajinović vratio brejk!
Posle 15:15, netipična greška Nadala, laganu loptu je izbacio u aut. Ipak, Nadal je krenuo napred, odbrambeni volej je bio dovoljno dobar za izjednačenje. Imao je Filip dobru konstrukciju poena, otvorila mu se paralela, ali je zamalo bio neprecizan. Potom predivan poen, završio ga je bekhend volejem. Plod bolje, agresivnije, kvalitetnije igre. Došao je još jednim prelepim poenom do brejk lopte, a onda je Nadal iz bekhenda izbacio lopticu u aut - brejk!
1:3 - Filip probio led, osvojio svoj prvi gem
Uspeo je Krajinović dva poena da dobije posle servisa, potom je Nadalov forhend završio u autu za 40:15. Konačno je Filip ubrzao u jednom poenu, naterao na grešku protivnika i tako došao do prvog gema u meču.
0:3 - Lagan gem za Španca
Nadal je agresivniji na startu meča, diktira tempo igre i za sada, Krajinović ne uspeva da mu parira. Otuda lako i greši i Španac za sada bez problema dobija gemove. Moraće Krajinović da menja pristup, da on bude agresivniji i da ne dozvili sebi da upadne u ritam igre protivnika.
0:2 - Nadal napravio brejk
Pokušao je Krajinović da iznenadi Španca lob udarcem, nije bio precizan, da bi potom pogodio prvi as u meču. Naredni Nadalov ritern je završio u autu, a onda je Španac počeo a ga šeta iz ugla u ugao i Filip nije izdržao, 30:30. Šteta, pogrešio je i iz forhend dijagonale, dao brejk šansu protivniku, da bi potom pogrešio još jednom iz forhenda. Brejk za Nadala.
0:1 - Rafa dobio početni gem posle 0:30
Početni poen dobio je Krajinović, bio je to odličan drop šot. Potom je Nadal pogrešio iz forenda, da bi potom uzvratio i Krajinović prvom greškom u meču. Posle prvog ervisa Nadala, Filipov ritern je bio predugačak, 30:30. Pokušao je Filip posle kraće razmene rizičnim forhendom da pogodi liniju, nije uspeo, da bi potom popustio i u narednoj razmeni. Šteta, imao je srpski teniser 0:30.
Meč počinje, Rafa na servisu
Španski teniser je dobio podbacivanje, izabrao je da servira.
Filip opušten pred veliki meč
Uoči ovog susreta, Filip je rekao kako mu je sada mnogo lakše, jer je navikao da igra protiv najboljih i da sada ima više iskustva.
Veliki ispit za Krajinovića
Veliki dan za srpski tenis. Filip Krajinović na centralnom terenu igra meč osmine finala na Mastersu u Indijan Velsu. Teniseri se zagrevaju, meč će uskoro početi.
Dobrodošli u LIVE BLOG

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: