Đoković – Kolšrajber 4:6, 4:6

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u osminu finala Mastersa u Indijan Velsu. Od njega je bio bolji Nemac Filip Kolšrajber, 4:6, 4:6.

 4:6, 4:6
  ĐOK   KOL  
  0 : 2  
4:6, 4:6 - Kraj meča, Đoković je završio učešće u Indijan Velsu
Dva puta je u prvom poenu Filip pogađao liniju. Potom nova greška Đokovića, forhend je završio u autu. Srećom, greši i Kolšrajber iz bekhenda, 30:15. Došao je do dve meč lopte teniser iz Nemačke, pogodio je iz forhenda u narednom poenu i tako je završio meč. Najveća pobeda za Kolšrajbera.
4:6, 4:5 - Novak ostao u meču, ali Nemac ima novi servis za pobedu
Lak gem za Novaka, kao da je tek sad počeo da igra!Problem je što mora da dobije i naredni gem na servis protivnika. Ako ovako nastavi, to nije nemoguće, trebaće mu i sreće!
4:6, 4:5 - Novak ostao u meču, ali Nemac ima novi servis za pobedu
Lak gem za Novaka, kao da je tek sad počeo da igra!Problem je što mora da dobije i naredni gem na servis protivnika. Ako ovako nastavi, to nije nemoguće, trebaće mu i sreće!
4:6, 3:5 - Brejk Novaka! Kasno za preokret?
Posle sat i po igre, konačno brejk za Đokovića. I to kada je Nemac servirao za pobedu. Da li ima vremena za potpuni preokret?
4:6, 2:5 - Novi brejk Nemca, sada servira za pobedu!
Podatak, Filip nikada jnije dobio trenutnog broja jedan na ATP listi. Sada ima ogromnu šansu. Napravio je još jedan brejk i sada će servirati za drugu pobedu u karijeri nad Đokovićem!
4:6, 2:4 - Kolšrajber ne posustaje
Muči Nemac Novaka povremeno sa bekhendima sa puno spina, prosto tera ga na greške. Sve je bliži velikom trijumfu, ne deluje kao da Novak ima rešenje kako da se izvuče iz krizne situacije.
4:6, 2:3 - Najbolji Novakov servis gem
Konačno jedan lagano dobijem gem za Novaka, što je jako važno jer izgleda da ima velikih problema sa kondicijom.
4:6, 1:3 - Opasna zona, Nemac ne popušta na servisu
Nove greške, deluje da Đoković jedva stoji na nogama. Teško i diše. To mnogo olakšava posao Nemcu koji je dobio još jedan lak gem na svoj servis.
4:6, 1:2 - Prekinuta mini serija Nemca
Posle tri uzastopna gema za Kolšrajbera, Novak konačno prekida niz. Dobio je lako ovaj gem, možda je upalio dugme za "reset". Vreme je da se trgne i pokuša da spasi meč, ali za to će mu trebati mnogo snage.
4:6, 0:2 - Ništa ne uspeva Đokoviću
Nestvarno je koliko Novak deluje umorno i nekako beskrvno na terenu. Kolšrajber je agresivniji, on diktira tempo igre, nismo navikli da gledamo Novaka u ovakvom izdanju ove sezone. Možda je pauza od skoro mesec i po dana ipak ostavila traga na Novakovoj formi, kao da mu nedostaje onog takmičarskog ritma. Otuda lako i greši. Nekako je stigao do 40:40, ali onda opet dva predugačka forhenda.
4:6, 0:1 - Brejk Nemca i na startu drugog seta
Neverovatna igra Nemca, bez problema je stigao do tri brejk lopte na startu drugog seta. Pogrešio je Đoković i u narednom poenu, ovo je već ozbiljan problem za Srbina.
Novak bez ritma
Đoković je na kraju seta ipak pokazao da mu je stalo. Bes je iskalio na reketu, ali mora da menja nešto u igri. Ušao je u ritam protivnika, šalje mu dosta lopti pravo na reket, nema dobar tajming na osnovnim udarcima. Ima još vremena za preokret.
4:6 - Set za Kolšrajbera!
Prvi as za Nemca u meču usledio je na otvaranju desetog gema. Pogrešio je Kolšrajber u pokušaju da skrati loptu iz forhenda, da bi potom Novak pogrešio za 30:15. Izgradio je Filip odlično naredni poen, završio ga neodbranjivom forhend paralelom, a onda je Novak rizikovao sa drop šotom i - pogodio. Spasao je prvu set loptu. Ne i drugu., Polomio je reket za kraj, Koilšrajber je uzeo početni set sa 6:4.
4:5 - Đoković smanjio prednost, ali Filip servira za set
Lako je svetski broj jedan došao do 40:0, a potom je načinio drugu duplu servis grešku u meču. Nešto nije u redu sa njegovom igrom večeras, dosta lako greši u osnovnim udarcima. Srećom, dobio je naredni poen i smanjio na 4:5.
3:5 - Novak propustio novu brejk priliku
Nemac je pojačao ritam, to je evidentno. Novak mora da nađe način da uzvrati. Uspeo je Nole da dođe do 15:30, ali Nemac je raspoložen, 30:30. Odlično "krije" udarce. Ipak, Novak ga je naterao na novu grešku iz bekhenda, nova brejk šansa. Ni ovu nije iskoristio, četvrtu u meču. Potom je izgubio i naredna dva poena, ritern je oba puta završio u autu.
3:4 - Brejk Kolšrajbera!
Koliko je brz Kolšrajber! Sve je stigao, poveo sa 0:15 na Novakov servis, a srpski tenisr i dalje igra poi sistemu toplo-hladno. Otuda je Nemac stigao do dve brejk lopte, 15:40. Hrabro je Filip napao, forhendom je poslao loptu u dijagonalu i poveo sa 3:4.
3:3 - Nemac spasao brejk loptu
Imao je Novak 15:30, ali se onda okliznuo u jednom nadmudrivanju, pa je Nemac dobio poen. Srećom, Kolšrajber je pogrešio iz bekhenda, lopta je završila u mreži. Na prvu brejk loptu, Nemac je odigrao nestvaran insajd in udarac, forhend paralela je bila milimetarski precizna. Dobio je i naredna dva poena za 3:3.
3:2 - Đoković još traži ritam, ali osvaja servis gem
Utiak je da Novak još traži udarce. Zato i dosta grešaka na početku. Ni servis još nije naštimovao, imao je dvostruku grešku u ovom gemu. Nikako da uhvati ritam, Nemac je stigao do 15:30,ali je onda Novak pogodio prvi servis po dijagonali, dovoljno da protivnik ne može da vrati. Servis mu je doneo i naredni poen, potom je Filip promašio iz bekhenda, Novak vodi 3:2.
2:2 - Ravnoteža, svako dobija svoj servis gem
Odličan forhend Kolšrajbera za prvi poen u gemu, ali je u narednom Novak odigrao dobar forhend volej. Potom je usledila Đokovićeva greška iz riterna, bio je predug, da bi pogodio i vrh mreže iz forhenda. Uzvratio je poenom posle dobrog riterna, ali je Filip gem završio kako ga je i započeo, odličnih i dubokim forhendom.
2:1 - Novak završio gem bekhend volej udarcem
Dobio je Đoković lagano prva tri poena na svoj servis, potom je bekhend dijagonala završila u autu. Dobio je Nemac i sledeći poen, ali onda je Đoković bio čvrst na mreži, poveo je sa 2:1.
1:1 - Kolšrajber je dobio poen i gem
Servis Nemca, ritern u mreži, rezultat je 1:1. Sada će servirati Đoković, ali sa novim lopticama.
Meč se nastavlja
Novak Đoković i Filip Kolšrajber su na terenu, u toku je zagrevanje pred nastavak meča trećeg kola. Sunce sija, toplo je u Kalifornijskoj pustinji, nema pretnje od kiše. Dobra vest!
Nastavak večeras
Zbog lošeg vremena organizatori su saopštili da će meč biti nastavljen u utorak oko 22h po našem vremenu.

Foto: Getty images

Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Kiša u Kaliforniji
Đoković je propustio dve brejk lopte, a igru prekida pljusak na Indijan Velsu.
1:0
Nije zablistao Đoković na startu meča, napravio je nekoliko grešaka, pa je Kolšrajber imao i brejk loptu. Međutim, Srbina je služio forhend koji mu je doneo uvodni gem.
Prvi servira Đoković
Kolšrajber je trenutno 39. igrač sveta, a najbolji plasman u karijeri mu je 16. mesto na leto 2012.
Novak Đoković igra deseti put protiv iskusnog Nemca Filipa Kolšrajbera. Vodi 8-1.
Dobrodošli u LIVE BLOG B92

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: