Uživo: Đere – Pelja

Srpski teniser Laslo Đere igra za novo ATP finale, a protivnik mu je Gvido Pelja.

 6:7 (10), 6:7 (1)

 

  ĐER   PEL  
  0 : 2  
Kraj, Đere nije izdržao, Pelja je u finalu
U taj-brejku lak posao za Argentinca. Posle 3:0, Laslo je uspeo da osvoji poen, ali to je bilo sve, Pelja je dobio još četiri poena u nizu i plasirao se u finale gde igra sa Kristijanom Garinom, 7:6 (10), 7:6 (1).
Laslo izborio taj-brejk, 6:7, 6:6
Đereu nije zadrhtala ruka. Baš kao i Pelja u prošlom gemu, izgubio je samo poen, sada imamo novu dramu na pomolu jer se igra još jedan taj-brejk, 6:7, 6:6.
Pelja osigurao makar novi taj-brejk, 6:7, 5:6
Arhgentinac je sada uspeo da sredi redove. Izgubio je poen za 15:15, potom je dobio tri naredna i vodi sa 6:7, 5:6. Ima makar novi taj-brejk u džepu.
Đere izjednačio, 6:7, 5:5!
Uh, kakve nerve ima Laslo Đere! Činilo se da je u izgubljenoj poziciji, na 3:5 jer napravio brejk a potom odservirao i za izjednačenje u drugom setu, 6:7, 5:5. Bravo Laslo!
Brejk! Đere se vratio u igru, 6:7, 4:5
Bravo za Lasla! Kao da se Pelja uplašio pobede. Odigrao je nasjalabiji gem u ovom setu, posle 0:30, uzeo je poen, ali je laslo dobio naredna dva, vratio brejk i sada opet imamo neizvesnost u drugom setu, 6:7, 4:5!
Đere smanjio, ali sve je u rukama Pelje, 6:7, 3:5
Nekoliko lakih poena posle servisa za tenisera iz Srbije, dozvolio je Pelji samo jedan poen u ovom gemu, ali za sve se pita Argentinac koji sada servira za pobedu, 6:7, 3:5.
Pelja siguran, 6:7, 2:5
Argentinac je svestan da je kraj blizu. Izgubio je jedan poen na svoj servis u ovom gemu, tako da je sada praktično na korak do plasmana u finale u kojem je već Čileanac Kristijan Garin.
Đereov gem bez izgubljenog poena, 6:7, 2:4
Dobar korak za Lasla, dobio je ovaj gem na najbolji način, bez mnogo gubitka energije i bez izgubljenog poena, 6:7, 2:4. Sad treba napraviti brejk.
Pelja mirno ide ka pobedi, 6:7, 1:4
Izgubio je Pelja samo poen u ovom gemu. na 40:15 odservirao je as i sada je sve bliži trijumfu i plasmanu u finale. Dobro je što je u pitanju samo brejk prednost i što Đere ima priliku da se vrati u meč.
Đere osvojio svoj prvi gem u drugom setu, 6:7, 1:3
Dobio je Pelja prvi poen, potom je Đere reagovao sa tri uzastopna poena. Pelja je smanjio na 40:30, ali Laslo nije dozvolio dalju dramu, dobio je gem, 6:7, 1:3.
Argentinac ne posustaje, 6:7, 0:3
Znalo se da će odvajač prvog seta biti u velikoj psihološkoj prednosti. Pelja je to iskoristio, sada ima brejk i u drugom, a dobio je još jedan gem na svoj servis uz svega izgubljen jedan poen, 6:7, 0:3.
Brejk! Pelja slomio otpor Đerea, 6:7, 0:2
Sada je Argentinac stigao do 0:30 na servis Đerea, pa je Laslo izjednačio na 30:30. Onda su usledile dve nove greške, Pelja pravi brejk za 2:0. Sve je bliži trijumfu.
Pelja dobio prvi gem drugog seta, 6:7, 0:1
Argentinac se izvukao u ovom gemu na svoj servis. Laslo je imao šansu, poveo je sa 30:0, ali onda je Pelja zaigrao odlično i dobio četiri poena u nizu.
Set za Pelju posle velike drame u taj-brejku
Kakav taj-brejk! Morali su da odigraju čak 22 poena, na kraju Argentinac je imao više nerava. Vodio je Đere sa 3:1, , da bi potom Pelja stigao do 4:6 i dve set lopte. Spasao je Đere to, potom stigao do svoje prve set lopte na 7:6. Usledila je klackalica, Laslo je imao novu šansu na 9:8, nije je iskoristio. Pelja je imao nove set lopte na 7:8 i 9:10, uspeo je Đere da dođe do 10:10. Onda je izgubio naredni poen, bacio je reket isfrustriran zbog greške, a potom izgubio naredni poen i set, 10:12 u taj- brejku.
Taj-brejk odlučuje, 6:6
Odličan gem za Argentinca, od mprvog do poslednjeg poena je kontroliao tempo, uspeo je da natera Lasla na greške i imamo taj-brejk u prvom setu.
Đere smasao tri brejk lopte, 6:5
Veliku priliku imao je Pelja. Stigao je podle dve lake greške Đerea do 0:40, tri brejk lopte, ali Laslo nije paničio. Kombinacijom 1-2 posle servisa dva puta je dobio poen, potom je naterao protivnika na nove greške i sada vodi sa 6:5. Laslo pokazuje da ima i jake nerve kad je potrebno.
Propuštena šansa Đerea, 5:5
Laslo Đere je odigrao odlično početna dva poena u ovom gemu, ali je onda Pelja napravio niz od četiri uzastopna poena za izjednačenje na 5:5. Šteta, imao je Laslo šansu da ga pritisne u ovom gemu.
Odličćan servis gem Đerea, 5:4
Kombinacija različitih servisa, čini se da Đere najviše problema Pelji zadaje kikom u dijagonalu. Dva puta je tako dobio poen u ovom gemu i sada Laslo vodi sa 5:4.
Pelja siguran na servisu, 4:4
Gvido Pelja sada igra sigurno na svoj servis. Nekoliko dobrih poena, posebno drop šot za 30:0, daju mu sigurnost. Uz to dobro servira i Đere mora da nađe način da ga natera na grešku. Za sada je sve u balansu, 4:4.

EPA-EFE/ANTONIO LACERDA
Novi siguran gem, 4:3
Dobio je Đere ovaj gem, ali utisak je da se malo mučio sa servisom. Nekoliko puta je imao problem sa bacanjem loptice, srećom, to se nije odrazilo na rezultat. U poslednjem penu poslao je dubok firhend volej, Pelja nije uspeo da ga vrati i Laslo vodi sa 4:3.
Ravnoteža u početnom setu, 3:3
Samo jedan poen u ovom gemu uzeo je Đere. Pelja je sigurno servirao, a poslednji poen je bio ustvari loš ritern tenisera iz Sente, poslao je lopticu forhendom nisko u mrežu.
Laslo poveo, gem bez izgubljenog poena, 3:2
Odlična igra našeg tenisera u ovom gemu. Posebno je bio lep bekhend volej za 40:0, da bi potom u narednom poenu Pelja za maloi poslao lopticu u aut posle riterna, 3:2.
Pelja izjednačio, 2:2
Argentinac je dobio gem bez izgubljenog poena. Lagan volej Laslo je poslao u mrežu za 30:0, potom nove dve greške i Pelja je izjednačio u ovom setu.
Ribrejk! Pelja se brzo konsolidovao, 2:1
Nije dozvolio Argentinac Laslu da potvrdi brejk. Posle 0:30, izgubio je poen, ali je dobio naredna dva i sada je u prilici da servira za izjednačenje.
Brejk! Đere odmah u naletu, 2:0
Odmah je Laslo Đere pokazao šta mu je namera. Posle 30:30 uspeo je da dođe do prve brejk lopte u meču i da dobije naredni poen. Brejk na početku, idealan start za našeg tenisera.
Laslo počeo dobro, 1:0
Laslo je prvi servirao u meču. Posle 30:30 dobio je dva poena i poveo. Sada je na redu da servira Argentinac.
Đere u životnoj formi
Laslo Đere igra ovog meseca u možda i najboljoj formi u karijeri. Posle titule na turniru u Rio de Žaneiru, ima prilike da se plasira u finale i u Sao Paulu, a protivnik mu je Gvido Pelja.
Dobrodošli u LIVE BLOG!

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: