Đoković – Agut 1-2 (6:3, 6:7, 4:6)

Srpski teniser Novak Đoković poražen je u polufinalu turnira u Dohi od Španca Roberta Bautiste Aguta 1-2 (3:6, 7:6, 6:4) u setovima, posle dva i po sata fantastičnog tenisa.

 6:3, 6:7, 4:6

  ĐOK   BAU  
  1 : 2  
6:3, 6:7, 4:6 - Đoković poražen, Agut u finalu!
Novak osvaja poen na mreži, posle jednog u kom je loše pročitao servis Aguta 15:15.

Promašio je Novak zamalo jednu oštru loptu, Agut je potom pogodio za dve vezane meč lopte.

Novak greši, šalje lopticu u mrežu i Roberto Bautista Agut pobeđuje.
6:3, 6:7, 4:5 - Đoković ima još jednu šansu
Stegnuto je raspalio po loptici Đoković i ona završava u mreži, izvukao je nakon toga odličan drop-šot za 15:15, ali Agut opasan na forhendu.

Novak osvaja dva poena za gem loptu 40:30, ali Agut gađa odličan insajd-aut i uvodi gem u neizvesnost.

Đoković mora da odigrava vrhunski volej da bi osvojio poen, a onda asom i gem.
6:3, 6:7, 3:5 - Agut na gem od pobede
Novak se sve češće brani, Agut preuzima inicijativu, a Srbin primoran da čeka grešku protivnika. Greši Agut, ali isto čini i Đoković pa Španac ima 30:15 posle tri poena osmog gema.

Razmena slajseva, Agut menja ritam i posle 24 udarca osvaja poen za 40:15.

Agut pogađa mrežu za 40:30, ali onda pogađa i as za osvojen gem.
6:3, 6:7, 3:4 - Novak smanjuje, sledi možda ključan gem meča
Dva dobra servisa, Agut je uspeo da zakači lopticu koja je bežala od njega za 30:0. Usledila su dva poena za Aguta posle nekoliko dobrih ravnih udaraca, da bi Španac ramom izbacio lopticu van igre za 40:30 u korist srpskog igrača.

Sjajan forhend u ćošak po dijagonali Novak uspeva da vrati, ali ga narednim udarcem Agut matira za 40:40.

Namestio je dobrom paralelom Novak poen za prednost, a onda iz bekhenda uspeo da natera Aguta na plitku lopticu i zicer za predah i osvojen gem.
6:3, 6:7, 2:4 - Agut prelako osvaja gemove
Pad koncentracije Novaka i promašaj za 30:0 u korist Aguta koji servisom namešta forhend za tri gem lopte. Gem osvaja bekhendom posle kog je Đoković poslao lopticu u mrežu.
Reket je "platio ceh"
6:3, 6:7, 2:3 - Precizno igra Đoković i smanjuje zaostatak
Dobra kombinacija iz servisa Đokovića koji dva poena osvaja zahvaljujući dobrim početnim udarcima. Odigrava i jedan forhend u paralelu Aguta za 40:0. Usledio je aut za 40:15, ali novi lagan poen za gem.
6:3, 6:7, 1:3 - Španac ne promašuje
Greška Aguta, pa onda dva poena za njega i as za 40:15. Šestim asom Španac završava gem i pritisak je opet na Đokoviću.
6:3, 6:7, 1:2 - Konačno lagan gem za Srbina
Siguran prvi servis, pa jak forhend Đokovića i greška Aguta, konačno lakši gem za srpskog igrača. Na 40:0 Đoković je rizikovao servisom i napravio duplu grešku, ali je u narednom poenu ispravio grešku i servis vinerom osvojio gem.
6:3, 6:7, 0:2 - Agut potvrđuje brejk
Servis i forhend dijagonala, pa servis viner, Agut već dugo ne pada u igri 30:0.

Novakovi riterni nisu kao na početku meča, razdrmao ga je izgubljeni taj-brejk i oduzet servis, pa Agut dobija dve gem lopte na 40:15.

Srbin izbacuje lopticu riternom van polja i Španac potvrđuje brejk.
6:3, 6:7, 0:1 - Brejk za Aguta na početku trećeg seta!
Veliki promašaj Novaka, a onda fenomenalan poen i dva forhenda za izjednačenje 15:15. Rizikovao je i gađao liniju u sledećem poenu, promašio i Agut je poveo 15:30.

Pada koncentracija i Agutu malo, 30:30, a onda ga Novak posle dobrog servisa hvata na krivoj nozi za 40:30.

Vadi se Agut drop-šotom, a onda dolazi brejk lopte sjajnom paralelom iz forhenda. Osma brejk šansa i koristi je Agut.
6:3, 6:7 - Spektakularni taj-brejk Agutu, igra se treći set!
Svaki od igrača čuva svoje servise u odlučujućem, trinaestom gemu do 3:3.

Đoković taj trend nastavlja preciznim servisom za 4:3.

"Prepisao" je od Đokovića i Agut koji prvo servisom, a onda i jakim forhendom osvaja dva svoja poena za 5:4.

Novi dobar servis za Novaka i 5:5, Agut potom pravi prvi mini-brejk i vodi 6:5 i serviraće za set u narednom poenu.

Kakav udarac i kakva hrabrost Đokovića!
Na novoj set lopti za Aguta, udara dva moćna forhenda i tera Aguta na grešku za 6:6.

Agut je uspeo da osvoji naredni poen, a onda i set jer je Đoković pogodio vrh mreže na set lopti Španca, a loptica nije prešla.
6:3, 6:6 - Agut prokockao set lopte, Đoković imao sreće!
Dva izvrsna bekhenda Španca, prvi po paraleli dubok, drugi po dijagonali snažno za 0:15, ali Đoković uzvraća drop-šotom za 15:15.

Servis viner Novaka, pa onda dobar, dubok ritern Bautiste-Aguta, 30:30. Gem lopticu naš teniser dobija slajs servisom, ali potom lošim drugim servisom daje Robertu šansu za ritern viner i "đus".

Agresivniji je bio Agut, rizikovao, izbacio udarcem po paraleli Đokovića iz igre i vinerom došao do set lopte.

Spasao se servisom, a onda asom uzeo poen za gem loptu. Preokrenuo je i to Španac i došao do četvrte set lopte kada šalje lopticu u mrežu drop šotom. Mnogo sreće za Đokovića!

Polu-volejem naš igrač na mreži dolazi do gem lopte posle savršenog pasing šota Aguta, a onda servisom ulazi u taj brejk Novak.
6:3, 5:6 - Agut opet vodi, Novak servira za taj-brejk
Osvaja Novak prvi poen u gemu Aguta, ali gubi naredna četiri svojim greškama, ali i usled dobrih servisa Španca, koji opet vodi u drugom setu.
6:3, 5:5 - Agut imao set loptu, Novak se spasao!
Kuburi sa servisom u ovim trenucima Đoković, Agut šalje strašnu paralelu iz bekhenda koju njegov protivnik ne može da vrati 0:15. Van balansa i iz zgloba Novak pogađa bekhend paralelu, a onda i slajs servis za 30:15.

Dobro je odservirao još jednom, ali promašio diajgonalu iz forhenda, a onda još jednom pošto je Agut vraćao sve i "preživeo" sve promene ritma i strana. Agut je tako došao do nove brejk i set lopte 30:40, koju Novak "briše" asom.

Novi dug poen, vrhunski forhend Đokovića za gem loptu, a onda i greška Aguta, srpski igrač se izvukao.
6:3, 4:5 - Novak će servirati za ostanak u drugom setu!
Strašan pasing šot Aguta, Đokoviću se ne može apsolutno ništa zameriti jer Španac igra spektakularno, 15:0! Sada Agut odigrava kombiaciju "jedan, dva" pa posle servisa lako osvaja poen za 30:0.

Pogodio je Novak samu osnovnu liniju i samo tako uspeo da osvoji poen, Agut osvaja sledeća dva i vodi 5:4 u gemovima.
6:3, 4:4 - Brejk Aguta!
Dve neiznuđene greške Đokovića, treći put Agut ima 0:30. I ovog puta servira dobro kada treba i čeka na mreži plitak ritern Aguta za laganu realizaciju. Agut potom greši za 30:30.

Okliznuo se Novak u sledećem poenu i pogodio mrežu, a Agut je dobio treću brejk priliku koju Đoković anulira trećim as udarcem!

Agut posle 20 udaraca uspeva da osvoji novi poen za četvrtu brejk šansu koju koristi kada je Novak poslao lopticu u aut.
6:3, 4:3 - Brejk i "atomski tenis" Novaka!
Mora precizno i mora iz sve snage, to je recept i tako osvaja prvi poen Novak za 0:15! Novi snažan udarac uz liniju, Agut je bio tu, ali je promašio. Nova loptica Aguta u mreži, Đoković ima tri brejk lopte!

Ravni udarci Đokovića, Agut bez odgovora, loptica opet u mreži i Srbin pravi brejk u drugom setu!
6:3, 3:3 - Lagan gem za Srbina
Kvalitetan servis i lagan poen, pa onda loptica kao "iz topa" drajv volejem, da bi slajs završio posao u trećem poenu i Đoković je lako poveo 40:0. As udarcem završava gem sa nulom i vraća pritisak na servis Španca.

EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL
6:3, 2:3 - Agut igra iznad svojih mogućnosti!
Ramom udara lopticu Agut i šalje je u aut, osvaja naredni poen, ali je Đoković agresivan i tera ga na novu grešku 15:30. Đoković je NESTVARNE bekhende slao Agutu, Španac je sve vratio i onda gotovo nemoguć ugao na samu liniju pogodio za 30:30, ovo može biti vrlo bitan poen.

Pogodio je prvi servis i njime došao do gem lopte španski teniser, pa onda dočekao grešku Đokovića i osvojio ga.
6:3, 2:2- Dve brejk lopte, Aguta, Đoković se izvukao!
Dve neiznuđene greške Novaka zaredom, Agut drugi put na meču ima 0:30. Greši i Španac za 15:30, ali potom "razvlači" Srbina po terenu jakim udarcima i onda vinerom dolazi do dve brejk lopte 15:40.

Jedna greška i potom jedan servis viner Novaka spasavaju ga iz neprilike 40:40. Napao je potom Đoković i nekako osvojio gem.

Getty images
6:3, 1:2 - Rasplamsala se borba, Agut ne dâ svoj servis
Au kakav poen! Agut je pronašao neverovatan ugao, Đoković je uspeo da bude na loptici, ali je njegov slajs pored mreže završio tik pored linije 15:0. Agut ne uspeva da odreaguje na ritern Đokovića 15:15, servira odlično za 30:15, a onda i tera Novaka na grešku za 40:15.

Drop šot je probao Agut, Đoković odgovorio drop šotom, nijedan od dva nije bio idealan, ali je Agut na kraju bio u poziciji da napadne forhendom, to je učinio i osvojio gem.
6:3, 1:1 - Agut stiže sve, Đoković igra odlično
Agut agresivan na startu drugog seta, pa osvaja poen sa dva sjajna forhenda, ali Novak servisom olakšava sebi život. Agut stiže apsolutno sve, čak i jedno "zakucavanje" Đokovića iz bekhenda, ali na kraju na volej na mreži nije imao rešenje 40:15.

Novak osvaja gem jakim forhendom posle novih dobrih odbrana Aguta.

EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL
6:3, 0:1 - Španac osvaja prvi gem u drugom setu
Siguran gem za Aguta, Đokoviću je falilo i malo sreće kod prvog poena kada je tražio čelendž, a loptica završila koji milimetar u autu. Đoković iznudio jednu grešku Španca koji dočekuje grešku rivala i osvaja gem.
6:3 - Agut pretio, Đoković osvojio prvi set!
Dobro igra Agut, Novak pravi dve greške u napornim razmenama u kojima mu je falilo sreće i Španac vodi 0:30. Bio je potreban vanserijski bekhend u sam ćošak terena da bi Đoković osvojio poen po paraleli za 15:30. Agut ne greši i istrajava u dugim razmenama. Zato je servis "poslušao" u pravo vreme za 30:30, da bi Đoković "jedan, dva" kombinacijom osvojio treći poen zaredom za drugu set loptu.

Servis vinerom osvaja i poslednji poen u setu i osvaja ga.
5:3 - Agut spasao set loptu, Đoković servira za set
Greši srpski igrač posle duže razmene, ali ritern radi nestvarno - bekhend za anale i direktan poen za 15:15. Agut je ponovo dočekao grešku Srbina, ali je video još dva odlična riterna kojima Novak "teroriše" protivnika 15:40 i prva set lopta za njega.

Ritern i na set lopti je bio izvrstan, ali je forhend bio pretenciozan pa je Đoković promašio. Izašao je na mrežu, ni tu nije uspeo da uzme poen i Bautusta-Agut je imao gem loptu.

157 kilometara na sat je išao forhend Đokovića za novi "đus", posle čega je usledila nova greška. Španac na kraju uspeva da osvoji gem vrhunskim forhendom u liniju.
5:2 - Bez uzbuđenja, Novak na korak do prvog seta
Ramom reketa je pokupio plitku loptu Španac i poslao je u aut. Đoković dobija poen servis vinerom, pa izlazi na mrežu gde uz malo sreće osvaja poen za 40:0.

Naš teniser je odservirao i prvu duplu grešku i zatim u pravom trenutku pogodio dobar prvi servis, izašao na mrežu i lagano rešio gem u svoju korist.
4:2 - Bautista-Agut bez izgubljenog poena
Dobar ritern i prvi promašaj iz bekhenda Novaka, pa onda i as u "T" liniju Bautiste-Aguta donose mu dva poena 30:0. Novi dobar servis i 40:0, a promašaj Đokovića gem bez izgubljenog poena.
4:1 - Đoković siguran i bolji od Aguta
Pogrešio je u prvom poenu Đoković, ali je u narednim poenima držao protivnika iza osnovne linije dubokim udarcima i osvojio tri poena za 40:15. Sevnuo je oštar bekhend Novaka, ali i promašaj iz forhenda za nadu Aguta 40:30. Nadu ugašenu forhendom uz samu liniju terena. Savršeno.
3:1 - Bautista se pomerio sa "mrtve tačke"
Bautista je odigrao brz gem, nekoliko dobrih servisa, odbrana i onda forhend na liniji za 40:0. Branio se u tim poenima, ali je u poslednjem poenu gema preuzeo inicijativu, Đoković je poslao lopticu pod pritiskom u mrežu i Bautista-Agut se upisao na semafor.
Maratonski poen

3:0 - Maestralni bekhendi, Đoković potvrđuje brejk.
Lep insajd-aut forhend, pa volej Aguta, Novak odgovara vrhunskim drop-šotom 15:15. Ne ide prvi, ali ide drugi servis, iz kog srpski igrač osvaja novi viner, pa potom nameće ritam bekhendima 40:15. Slajs servisom Srbin lako završava gem za potvrdu brejka.
2:0 - Brejk Đokovića!
Dobar servis, ali loš forhend Aguta 15:15. Ispravlja se u narednom poenu istim udarcem i inicijativu pretvara u vođstvo 30:15. Uz malo sreće za Novaka, Agutova loptica se po mreži prošetala do auta, a onda Đoković koristi drugi servis Španca da vinerom dođe do prve brejk lopte u meču. Sve vreme sjajno riternira. Posle duge razmene Agut uspeva da iznudi grešku Srbina za 40:40, ali potom izbacuje lopticu van, Đoković dočekuje kiks u novoj dugoj razmeni i osvaja prvi brejk!
1:0 - Đoković bez izgubljenog poena osvaja prvi gem
Odmah u prvom poenu, duga razmena! Đoković je dočekao grešku Aguta, a onda poslao fantastičan forhend u liniju za 30:0. Servisom je dobio tri gem lopte, a onda upisuje i prvi viner iz bekhenda.
Đoković prvi servira
Zagrevanje se bliži kraju
Dva seta
Toliko je Novak izgubio ove godine u Dohi, pa u tome možda Bautista Agut vidi svoju šansu. Prvo je protiv Srbina vodio Marton Fučovič, a onda i Nikoloz Basilašvili.
Na kraju je našao lek za Basilašvilija
Dobrodošli!
Srpski teniser igra protiv nezgodnog Španca. Novaku neće biti lako, baš kao što nije ni u prethodna dva duela. Ostanite uz nas i ispratite meč do kraja.

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: