Đoković – Basilašvili 2:1

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, plasirao se u polufinale turnira u Dohi, pošto je posle tri seta (4:6, 6:3, 6:4) pobedio Nikoloza Basilašvilija.

 4:6, 6:3, 6:4
  ĐOK   BAS  
  2 : 1  
4:6, 6:3, 6:4 – kraj, pobeda Đokovića!
4:6, 6:3, 5:4 – Đoković servira za pobedu!
Srpski teniser u narednom gemu servira za plasman u polufinale! Basilašvili je uspeo da smanji na 5:4, međutim sada je sve u rukama srpskog igrača.
4:6, 6:3, 4:2 – Đoković potvrdio brejk!
Težak gem, ali ga na kraju dobija Novak! Uspeo je da slomi otpor Basilašvilija i da potvrdi brejk. Đoković se nalazi blizu pobede.
4:6, 6:3, 3:2 – brejk Novaka!
Iskoristio je pad u igri protivnika najbolji teniser sveta i odmah iskoristio prvu brejk loptu koja mu se ukazala u petom gemu.

Đoković sada servira za potvrdu. Nešto što nije uspeo na startu trećeg seta.
4:6, 6:3, 2:2 – Novak prekida mini seriju protivnika
Konačno lak gem za Đokovića. Nije imao mnogo problema i lako je dobio ovaj gem. Novak se bolje kreće i deluje svežije nakon pauze između gemova.
4:6, 6:3, 1:2 – Basilašvili dobija drugi gem zaredom
Umoran je Novak i to je vidljivo.

Videćemo samo da li će to uticati na konačan ishod.
4:6, 6:3, 1:1 – Novak popustio, Basilašvili vratio brejk
Bez izgubljenog poena Đoković je pretrpeo brejk... Izgledao je dosta umorno u ovom gemu i Basilašvili zasluženo dolazi do izjednačenja.
4:6, 6:3, 1:0 – Đoković pravi brejk i u trećem setu!
Ponovo, kao u drugom setu, Novak dolazi do brejka na startu! Sjajno igra srpski teniser u ovim trenucima i potpuno zasluženo dolazi do preokreta.
4:6, 6:3 – Đoković spasao brejk loptu i izjednačio!
Mučio se malo srpski igrač, imao je Gruzin šansu da vrati brejk, ali je Novak sjajno odigrao poen i spasao se. Nakon toga je osvojio naredna dva poena i došao do izjednačenja!
Sjajan poen
4:6, 5:2 – Perfektan gem Đokovića
Bez izgubljenog poena Novak dolazi do gema od izjednačenja u setovima.
IDEMO!
4:6, 4:1 – Siguran gem Đokovića
Imao je malo problema u ovom gemu, ali ništa posebno. Igralo se na 30:0, a Đoković je uspeo da dobije taj poen i naredni, i tako da dođe do prednosti od tri gema.
4:6, 3:0 – Novak spasao brejk loptu i potvrdio oduzet servis!
Srpski teniser imao je problema u ovom gemu, ali je uspeo da se izvuče. Basilašvili je imao priliku da vrati brejk, ali je Đoković spasao brejk loptu i potom dobio gem.
4:6, 2:0 – brejk Đokovića!
Stao je prvi servis Basilašvilija i Đoković to odmah koristi. Novak igra sjajno u na startu drugog perioda igre i to može samo da raduje navijače.
4:6, 1:0 – dobar start Đokovića
Odličan gem za najboljeg igrača na svetu na startu drugog seta. Novak nije izgubio niti jedan poena.
4:6 – Đoković izgubio prvi set!
Potpuno zasluženo 21. igrač sveta dolazi do vođstva u setovima. Novak nije izgledao dobro na terenu i nešto će morati da promeni u nastavku susreta.
4:5 – Basilašvili servira za prvi set
Đoković je smanjio zaostatak, ali sada Gruzin ima priliku da servira za prvi set.

Inače, u ovom gemu jedan navijač je morao da napusti stadion jer je doviknuo nešto našem igraču i to ga je poremetilo, na šta je obezbeđenje reagovalo.
3:5 – Novak ispustio brejk šansu
Basilašvili je ponovo grešio i stvorila se šansa za Đokovića. Međutim, u završnici gema pogodio je nekoliko sjajnih uglova i Novak nije imao priliku u tim razmenama.
Može to bolje
Đoković je podigao nivo igre, ali i dalje može to mnogo bolje.

Foto: Getty Images
3:4 – Đokovića lako smanjuje zaostatak
Prvi gem na svoj servis u kojem se Novak nije mučio. Igra mu sada izgleda tečnije i mnogo bolje. Ipak, Basilašvili i dalje ima prednost brejka.
2:4 – Đoković vratio jedan brejk zaostatka
Basilašvili je poklonio ovaj gem srpskom igraču. Baš kao što je njemu Novak neke prethodne. Đoković jeste zaigrao malo bolje, ali je Gruzin izbacio nekoliko čistih loptica u aut. Novak vraća jedan brejk.
1:4 – dupli brejk Gruzina
Mučenje Đokovića je nastavljeno. Srpski teniser ispustio je još jedan servis gem i Nikoloz sada ima dva brejka prednosti.

Novak se slabo kreće, izbacuje dosta loptica u aut, a pritom Basilašvili igra sjajan tenis i ovo je potpuno realan rezultat kada se pogleda igra dvojice igrača.
1:3 – dosta grešaka Novaka, Basilašvili diktira tempo
Bez većih problema Nikoloz dobija ovaj gem. Prvi igrač sveta uspeo je da osvoji samo jedan poen. Basilašvili igra vrhunski tenis, dok Đoković dosta greši.
1:2 – Đoković spasao novu brejk loptu
Muči se Novak na startu meča. Imao je Basilašvili 0:30 i 30:40 u ovom gemu, ali je srpski teniser uspeo da se izvuče i dobije prvi gem u ovom meču.
0:2 – Basilašvili potvrdio brejk
Dobro je servirao Nikoloz u ovom gemu i potvrdio brejk. Imao je Novak šanse, ali dosta greši za sada i to Basilašvili koristi.
0:1 – Novak ispustio servis na startu meča
Gruzin je odmah pokazao da Novaku neće biti nimalo lako. Imao je najbolji teniser sveta gem loptu, ali je došlo do "đusa" gde je Basilašvili odigrao neke sjajne udarce i zasluženo "brejknuo" Đokovića.
Novak nije jedini srpski igrač u singlu u Dohi
Pored srpskog igrača na teren će i Dušan Lajović.

"Duci" se oko 18 časova sastaje sa Markom Čekinatom.
Teniseri izlaze na teren
Đoković i Basilašvili izlaze na glavni trener u Dohi. Meč kreće za nekoliko minuta.
Ovo nije jedini meč koji će odigrati Novak u četvrtak
Novak će zajedno sa bratom Markom igrati polufinale dubla na ovom turniru. Braća Đokovići se sastaju sa Gofanom i Erberom, a termin njihovog duela biće poznat nakon što najbolji igrač sveta završi meč u singlu.
Agut slomio otpor Vavrinke
Roberto Bautista Agut prvi je polufinalista Dohe, pošto je u dva seta bio bolji od Stena Vavrinke. Španac je slavio rezultatom 6:4, 6:4 i u meču za finale igraće protiv Novaka Đokovića ili Nikoloza Basilašvilija.
Dobrodošli!
Novak Đoković sastaje se sa Nikolozom Basilašvilijem, a vi ostanite uz nas i ispratite meč dvojice tenisera.

Možda vas zanima

Podeli: