Đoković – Džumhur 1-0 (predaja Damira)

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu, pošto mu je duel u trećem kolu predao Damir Džumhur.

 6:1, 2:1
  ĐOK   DŽU  
  1 : 0  
6:1, 2:1 – Kraj! Džumhur predao meč Novaku!
Novak je napravio brejk u trećem gemu i odmah posle toga teniser iz Bosne i Hercegovine odlučio je da mu preda meč zbog problema sa leđima.
6:1, 1:1 – Novak se mučio, ali je osvojio gem
Imao je problema Đoković u ovom gemu, Džumhur je pretio na 30:30, međutim izvukao se iz nezgodne situacije dobio svoj prvi gem u drugom setu.
6:1, 0:1 – Džumhur lako do prvog gema
Odigrao je Damir dobar gem, Novak je osvojio samo jedan poen i teniser iz Bosne i Hercegovine ima minimalnu prednost u drugom setu.
Sigurnom igrom do vođstva u setovima

Foto: Getty Images
6:1 – Đoković lako osvaja prvi set!
Srpski teniser prvi period igra osvojio za oko 40 minuta. Damir od kraja seta ima problema sa leđima, ali i do toga momenta Novak je izgledao dosta superiornije.
Džumhur ima problema s leđima
Na terenu je pauza pošto se ukazuje pomoć teniseru iz Bosne i Hercegovine. Džumhura muče leđa i videćemo kako će izgledati nastavak meča.
5:1 – dupli brejk, Damira muči povreda
U veoma dugom gemu Đoković je uspeo da slomi otpor Džumhura, koji se dosta muči, a sve zbog toga što ima problema sa povredom. Ipak, nastavio je gem, ali nije imao snage i da ga dobije. Đoković je na kraju iskoristio petu brejk loptu i poveo sa 5:1.
4:1 – Đoković potvrdio brejk!
Sličan gem Đoković kao i onaj prethodni. Srpski teniser je imao tri gem lopte (40:0), potom je Džumhur dobio dva poena, ali je Novak otklonio svaku sumnju.
3:1 – brejk Novaka!
Džumhur ovaj gem kreće sa dve servis greške. Teniser iz Bosne i Hercegovine napao je Đokovića, izašao na mrežu, a srpski igrač je sjajnom bekhend dijagonalom prošao protivnika. Potom je Džumhur napravio grešku za prvi brejk!
2:1 – dobra igra srpskog tenisera
Đoković igra veoma sigurno na startu meča, ne greši mnogo na svoj servis i zasluženo ima minimalnu prednost. Džumhur je uspeo da oduzme našem igraču dva poena u ovom gemu, ali to je bilo kod rezultata 40:0 i Novak je osvojio još jedan lagan gem.
1:1 – Novak pretio u prvom gemu Damira
Vidi se da je teniser iz Bosne i Hercegovine ušao stegnuto u duel, međutim posle greške Đokovića rezultat je 15:15. Damir je dobio dva poena zaredom, ali je onda na prvoj gem lopti napravio duplu servis grešku, 40:30, dok je na drugoj pogrešio i izbacio lopticu u aut, 40:40. Ipak, uz dosta poteškoća Džumhur dobija svoj uvodni gem.
1:0 – siguran start Đokovića
Srpski teniser veoma sigurno je krenuo duel i posle nekoliko minuta ima već tri uzastopne gem lopte. Džumhur je potom izbacio forhend u aut i Novak bez izgubljenog poena dobija prvi gem.
Slika s početka meča
Teniseri izlaze na teren!
Ovo će biti prvi međusobni duel dvojice tenisera.
Dobrodošli u LIVE BLOG B92

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: