Nova vest
Tenis

Sreda, 31.10.2018.

16:58

Novak posle tačno dve godine na vrhu sveta!

Novak Đoković, najbolji srpski sportista u istoriji, posle tačno dve godine postao je novi/stari broj jedan.

Izvor: PT

Autor: PT

Novak posle tačno dve godine na vrhu sveta!
Foto: Getty Images

Povlačenjem Rafaela Nadala sa Mastersa u Parizu Španac je izgubio 170 bodova i to znači da će Đoković od narednog ponedeljka i zvanično biti prvi teniser sveta.

Srpski teniser se u četvrtak sastaje sa Damirom Džumhurom u trećem kolu Pariza i nebitno da li pobedio ili izgubio na novoj ATP listi će biti na vrhu sveta.

Poslednji put Novak je prvi na svetu bio 31. oktobra 2016. godine kada mu je čelo preuzeo Endi Mari.

Posle toga usledio je veoma turbulentan period za Đokovića, koji je u junu ove godine bio 22. igrač sveta, a samo četiri meseca kasnije ponovo je prvi.

Novak je posle Vimbldona 2017. godine odlučio da napravi pauzu zbog povrede lakta, a kada se vratio na teren početkom ove sezone nije izgledao dobro. U februaru je morao na operaciju, a pri povratku na teren dosta mučio.

U prvim kolima su ga izbacivali teniseri koji mu ranije ne bi uzeli šest gemova za ceo meč, a onda je od šljake krenuo da igra bolje. Pravi preporod desio se na travi kada je osvojio Vimbldon i kada je krenuo uspon ka prvom mestu.

Novakov put za Oskara pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

6 h

U fokusu

Vidi sve