Uživo: Liverpul – BajernF

Fudbleri Liverpula i Bajerna igraju na Enfildu prvi meč osmine finala Lige šampiona.

 
  LIV BAY  
  0 : 0  
Kraj susreta! Bez golova na "Enfildu"
Utakmica na "Enfildu" završena je bez golova. Liverpul je više pretio, naročito u prvom delu, ali mreže se nisu zatresle. Pobednik dvomeča biće odlučen u revanšu 13. marta na "Alijanc areni" u Minhenu.
90+1' Rafinja menja Gnabrija
Poslednja izmena u bajernu, Gnabri je izašao, ušao je Rafinja. Meč je produžen četiri minuta.
87' Sančez ušao umesto Rodrigeza
Renato Sančez je zamenio Hamesa Rodrigeza u timu Bajerna.
85' Šut Manea glavom, Nojer brani!
Možda i najbolja prilika u nastavku. Centaršut sa desnog boka, Mane je zahvatio loptu glavom u padu, Nojer je uspeo da interveniše i izvuče loptu koja je išla kraj njegove desne stative ka golu.
81' Tata Riberi ušao u igru
Frank Riberi, koji je po peti put postao otac, ušao je u igru umesto Kingslija Komana.
79' I Rodrigez šutirao
Hames Rodrigez je pokušao sa 18 metara, ali ni on nije bio precizan.
76' Klop izvršio dvostruku izmenu
Jirgen Klop je izvršio dve promene u istom minutu. Iskusni Džejms Milner je ušao umesto Nabija Keite, a Divok Origi je zamenio Roberta Firmina.
76' Jedan od malobrojnih pokušaja Bajerna
Gnabri je pokušao da iznendai Alčsiona iskosa sa desne strane, slabo je šutirao.
73' Period bez prilika
Gotovo da nema prave prilike za gol u drugom poluvremenu. Oslanja se Liverpul na solo akcije Salaha, Manea, ali odbrana Bajerna uspeva sve da iskontroliše.
67' Liverpul mora da krene agresivno
Vremena za Liverpulm da stekne prednost je sve manje. Za očekivati je da pokušaju da u poslednjih 20 minuta napadnu iz svih oružja. Doduše, Klop još ništa ne menja u timu, kao ni Kovač.
65' Bajern umrtvio igru Liverpula
Taktika Nika Kovača da smiri igru izgleda da daje rezultat. Liverpul u prvih dvadesetak minuta drugog poluvremena nije tako opasan kao u prvom poluvremenu.
Zastave na Kopu
59' Gnabri šutirao sa 20 metara
Za sada, bez previše uzbuđenja u nastavku. Kao da se dve ekipe čuvaju za sam finiš. Doduše, Gnabri je u 59. minutu pokušao da iznenadi Alisona snažnim udarcem sa 20 metara, ali lopta je prohujala kraj leve stative.
55' Žuti karton za Hendersona
Povlačenje sa leđa, to se ne prašta. Henderson je u beležnici sudije Đanluke Rokija.
54' Kiša pada sve vreme
KIša pada celog dana u Liverpulu. Doduše, čini se da nema preterani uticaj na igru dva tima.
52' Fabinjo sprečio Levandovskog u prilici
Prodor Komana po levoj strani, lopta je došla u petercu do Levandovskog, ali je Fabinjo odlično reagovao i sprečio ga da uputi šut ka golu Alisona.
Počelo je drugo poluvreme
Počeo je drugi deo, nema promena u sastavima ekipa.
Poluvreme: Liverpul bolji, ali nedostaje realizacija
Kraj prvog dela. Utisak je da je Liverpul bio bolji rival u prvih 45 minuta. Stvorili su izabranici Jirgena Klopa pet ili šest dobrih prilika, pritisli su bavarce, naročito u poslednjih 15 minuta, ali bez rezultata. Nedostajalo je i sreće i koncentracije u finišu, pa Bajern za sada ima dobar rezultat.U šutevima, Liverpul je u prednosti 11-4, ali samo su dva šuta s obe strane išle u okvir gola.
40' Liverpul igra u visokom ritmu, prilika i za Matipa
Sjajna akcija Firmina i Salaha, izmenjali su pasova po levoj strani, lopta je došla do Matipa koji je iz blizine šutirao kraj desne stative.Domaćin igra u poslednjih 15 minuta u visokom ritmu, podiže tempo, Bajern to teško prati, ali golova nema.
38' Mane pokušao makazicama
Sadio Mane je pokušao loptu da zahvati makazicama, ali bez uspeha. Lopta je završila daleko pored gola.
36' Gnabri oprobao udarac
Aleksander-Arnold je neoprezno izgubio loptu, ona je došla do Serža Gnabrija koji je šutirao po zemlji sa 18 metara, ali Alison je bio siguran, poslao je loptu u korner.
33' Neverovatan promašaj Manea
Neverovatna prilika za Liverpul! Posle šuta Nabija Keita, lopta je došla do Sadija Manea koji je šutirao iz okreta sa svega sedam metara, ali toliko traljavo da je lopta završila pola metra od leve stative. Najveća prilika na meču.
27' Žuti karton za Kimiha
Prvi žuti karton na meču. Požuteo je bek Bajerna Džošua Kimih zbog faula nad Maneom. To znači da će propustiti revanš u Minhenu.

Photo by Stu Forster/Getty Images
24' Nova šansa za Salaha
Centaršut sa leve strane uputio je Aleksander-Arnold, na drugoj stativi bio je Salah, šutirao je glavom, ali pored leve stative gola Manuela Nojera.Propala je nova prilika za "crvene".
Klopov jubilarni meč sa Bajernom
Menadžeru Liverpula Jirgenu Klopu ovo je 30. meč protiv Bajerna. Izgubio je 16 od 29 utakmica.
16' Prodor Manea, loša završnica, promašio i Koman
Sadio Mane je dobio loptu u visini kaznenog prostora, prošao je i pšutirao, ali pored gola. U narednom napadu, Alison je napravio grešku, Koman je šutirao, ali u spoljni deo mreže. Sve više uzbuđenja pred oba gola.
13' Uzvratio i Bajern, dve prilike u jednom napadu
U prvom narednom napadu, velika prilika i za goste. Gnabri je centrirao, lopta je pogodila Matipa koji je imao sreće da je lopta pogodila golmana Alisona ili bi u suprotnom bio autogol. Na odbijenu loptu reagovao je Kimih, ali je izblokiran u poslednji čas.
12' Prva šansa za Liverpul
Dubinska lopta sa centra terena između dvojice štopera Bajerna, Salah je uspeo da prihvati loptu i šutira, ali je Nojer odbranio.
10' Bajern smiruje igru
Igrači bajerna zadovoljavaju se da imaju loptu u posedu, da jednostavno kombinuju sa što manje grešaka. Na taj način žele da smire igru domaćina, koji voli da igra agresivno, brzo, sa mnogo intenziteta.
7' Miran početak utakmice
Bez većih uzbuđenja do sada. Igra se uglavnom na sredini terena.Doduše, posle visokog presinga, umalo da pogreši golman bajerna Manuel Nojer. Liverpul će svakako vrebati svaku grešku igrača poslednje linije Bajerna.
3' Visok presing Liverpula
Oba tima igraju u formaciji 4-3-3. Nema nikakvih iznenađenja, Liverpul odmah vrši visok pritisak, u pokušaju da što pre osvoji loptu daleko u polju protivnika.
Utakmica je počela
Meč je počeo, sa centra su prvi krenuli igrači Liverpula.
U titulama prvaka Evrope 5:5
Liverpul i Bajern su ekipe koje imaju isti broj pehara klupskog prvaka Evrope, po pet. Liverpul je poslednju osvojio 2005. u Istanbulu, a Bajern 2013. u Londonu.
Levandovski: Prvi put na Enfildu
Napadač Bajerna Robert Levandovski prvi put će igrati na stadionu Liverpula.

"Nikad nisam igrao ovde. Ovo mi je prvi put, čuo sam mnogo toga. Znam da će publika biti protiv nas, ali volim taj osećaj. Očekujem žestok meč, Liverpul se bori za titulu u Premijer ligi, ali Liga šampiona je nešto posebno. Imamo dobar tim, moramo dati svih sto odsto tokom 90 minuta", rekao je reprezentativac Poljske.
Bajern efikasan, ali ne na Enfildu
Zanimljivost vezana za Bajern, tim sa "Alijanc arene" je postizao makar dva gola u gostima na poslednjih osam evro susreta. I u tiom nizu nisu izgubili, imaju šest pobeda i dva remija. Ipak, Bajern nije postigao nijedan gol na poslednja tri gostovanja na Enfildu.
Liverpulova tvrđava, 19 mečeva zaredom bez poraza kod kuće!
Za početak neke zanimnljive brojke, Liverpul je neporažen na svom stadionu u evropskim mečevima čak 19 utakmica u nizu. Poslednji put poklekli su na Enfildu 2014. protiv Reala. Jedini duži niz imali su između septembra 1974. i decembra 1991. godine, od 40 utakmica.
Firmino ipak u timu Liverpula
Za početak, dobra vest za navijače Liverpula. Roberto Firmino, koji je poseldnjih nekoliko dana imao problem sa virusnom infekcijom je ipak u startnih 11. Ioak, Klopov tim je bez trojice defanzivca, Van Dajka, Lovrena i Gomeza. U timu Najerna, sve je u redu i sa Kingslijem Komanom, igračem od kojeg dosta zavisi ritam igre Bavaraca.
Dobrodošli u LIVE BLOG!
Fudbaleri Liverpula i Bajerna igraju na "Enfildu" prvi susret osmine finala Lige šampiona. Sve je spremno za jednu veliku i uzbudljivu utakmicu.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

22 h

Podeli: