Nova vest
Košarka

Utorak, 18.01.2011.

09:15

Gist: “Idemo u Madrid da pobedimo”

Košarkaši Partizana mt:s otputovali su u Madrid gde ih u sredu, od 20:45h očekuje prvi meč Grupe G u TOP 16 fazi Evrolige sa Realom.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Igrači su najavili da će borbenom igrom pokušati da ostave dobar utisak i da u špansku prestonicu ne idu sa belom zastavom.

U timu ‘crno-belih’ biće Džejms Gist, koji je propustio utakmicu protiv Širokog u Jadranskoj ligi, jer je morao da otputuje u SAD zbog privatnih poslova.

"To neće uticati na moje nastupe na utakmicama. Meč protiv Reala je važan jer je prvi u TOP 16. Idemo da pobedimo, moramo da igramo jako, snažno, to se od nas očekuje. Poslednji meč u Jadranskoj ligi (poraz od Cedevite) nismo odigrali baš kako treba, pa želimo da popravimo utisak i držimo konce igre 40 minuta", rekao je Gist novinarima na aerodoromu "Nikola Tesla" uoči puta u Madrid.

Košarkaš Partizana Raško Katić, koji je imao problema sa povredom leđa ali će verovatno biti u timu, rekao je da srpski šampion ne putuje u Madrid sa belom zastavom.

"Realu se ne preti, ali ne idemo tamo sa belom zastavom. Tamo hoćemo da igramo kako znamo i možemo. Prvi put igram u TOP 16, osetio sam euforiju pred derbi u Beogradskoj areni i zbog tih razgrabljenih karti osećam strahopoštovanje. Svakako da nije svejedno da to rade ljudi zbog tima u kome igraš", rekao je Katić.

U Madrid je krenulo 13 igrača, a kao nagradu za dobar rad na treninzima u timu je i mladi Nemanja Bešović.

Igrač Partizana Jan Veseli rekao je da jedva čeka duel protiv bivšeg saigrača Novice Veličkovića.

"Očekujem tešku utakmicu, želimo da ostavimo dobar utisak u Madridu, da odigramo jako i koncentrisano. Jedva čekam duel protiv Novice. On mi je jako dobar drug, nadam se da ćemo obojica dobro odigrati", rekao je češki internacionalac.

Najiskusniji u ekipi Partizana Dušan Kecman rekao je da je njegova ekipa ostvarila dobar rezultat samim plasmanom u drugu fazu Evrolige i da crno-beli nemaju poseban imperativ, već da odigraju na svom nivou.

"Još jednom da kažem da je super za naš što ćemo igrati u TOP 16 šest utakmica sa nekim od najboljih timova u Evropi. O Realu, timu, istoriji i trofejima tog kluba stvarno ne treba trošiti reči. Oni sigurno žele da naprave korak više i plasiraju se na 'fajnal for'. Mi nemamo nikakvog imperativa, osim da odigramo na svom nivou", rekao je on.

Kecman je podsetio da je Partizan za poslednjih devet dana odigrao četiri utakmice, od kojih tri na gostovanjima u Jadranskoj ligi.

"U Jadranskoj ligi ritam je bio naporan. Skor nije loš, tri pobede i poraz, mada nismo ostavili dobar utisak protiv Cedevite, koja je jak tim. Možda nije loše što smo izgubili od njih, jer nam je to dobra opomena da spremno uđemo u utakmicu sa Realom", dodao je Kecman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu