Nova vest
Tenis 0

26.5.2024.

8:30

Tim: Ostaću u tenisu, počinjem novi put

Austrijski teniser Dominik Tim objavio je da će se po završetku ove sezone oprostiti od aktivnog bavljenja tenisom.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Photo Matthieu Mirville / DPPI

"Tenis je nešto najbolje što sam ikada radio, nikada u životu više neću raditi ništa boje nego što je igranje tenisa", rekao je Tim.

Austrijanac već duže vreme se dosta muči sa formom i nikako nije mogao da se vrati na svoj prepoznatljvi novi koji ga je krasio u prošlosti.

"Mnogo naporno sam trenirao, ali rezultati ne dolaze, a problemi sa rukom se vraćaju. Zato mi je bilo jasno koju odluku treba da donesem. Čim počneš da razmišljaš o povlačenju, to nije dobar znak".

Tim je naglasio da i kada bude u igračkoj penziji, nikada se neće odreći tenisa.

"Imam neke ideje u glavi, ali prvo sve mora da se uklopi. Nastavljam da igram i treniram dva puta, tako da sada nemam vremena za druge stvari – podseća da će oproštaj uslediti u Beču u oktobru.- Kada se sve završi, uzeću dve-tri nedelje odmora i onda ću početi nešto novo. Uvek sam govorio da imam 25 godina tako velikog iskustva i da to moram da vratim narednim generacijama. Ostaću u tenisu, ali želim da počnem novi put".

Tim koji je na Rolan Garosu igrao dva puta finale, ovoga puta neće igrati u glavnom žrebu, jer nije uspeo da prođe kvalifikacije.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

16 h

Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

19 h

Novo Sport Video Menu