Nova vest
Košarka 2

25.5.2024.

15:15

Ataman: Moram da sprečim Matea da ponovi moj uspeh

Trener Panatinaikosa Ergin Ataman je izneo utiske pred finale Evrolige.

Izvor: Tanjug

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Panatinaikos od 19 časova u nedelju odmeriće snage protiv Reala, koji brani titulu u elitnom takmičenju.

Ataman je istakao da je njegova ekipa puna samopouzdanja i dodao da mu je poseban motiv da spreči Ćus Matea da ponovi njegov uspeh i dve vezane titule prvaka Evrope.

Turski trener je na početku sezone preuzeo Panatinaikos i vratio ga na Fajnal for prvi put od 2012. i u prvo finale Evrolige od 2011 godine.

"Posle godinu pauze, u finalu me ponovo čeka Real. Oni su sjajna ekipa, ali mi smo sigurni u sebe, puni smo samopouzdanja i biće to odlična utakmica. Svesni smo da dobra odbrana donosi pobede", rekao je Ataman na konferenciji za medije.

Atamanu će ovo biti četvrto finale Evrolige, bio je dvostruki uzastopni šampion 2021. i 2022. a pre dve godine je u finalu savladao baš Real.

"Znam da moj kolega Ćus Mateo želi da osvoji drugu uzastopnu titulu. Poslednji sam trener koji je vezao dve titule u Evroligi, pa će mi to biti dodatna motivacija da sprečim kolegu da ponovi moj uspeh", dodao je Ataman.

Turčin će četvrti put u karijeri igrati finale Evrolige, a iza sebe ima pet Fajnal forova.

"Kao turskom treneru i sportisti, veliki mi je ponos što šesti put učestvujem na Fajnal foru, a četvrti put igram u finalu. Znam da je mnogo ljudi u Turskoj ponosno na moj uspeh", zaključio je Ataman.
 

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

12 h

Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

15 h

Novo Sport Video Menu