NLB: Radnički - Zagreb (18h)

Košarkaši kragujevačkog Radničkog dočekuju u sredu ekipu Zagreba u zaostalom meču 14. kola regionalne NLB lige.

Izvor: AK

Utorak, 18.01.2011.

20:49

Default images

Pobeda protiv Budućnosti probudila je nadu Radničkog o mestu koje naredne sezone garantuje izlazak na evro scenu.

Ekipa Miroslava Nikolića sada se nalazi u grupu timova sa osam pobeda, koji dele sedmu poziciju, dok je Zagreb šesti sa 10 trijumfa.

Ukoliko u zaostalom meču 14 kola slave protiv Zagreba, Kragujevčani će se naći na deobi petog mesta sa Cedevitom. Miroslav Nikolić veruje u novi trijumf svog tima.

“Oni su inače bili jaki u reketu, a doveli su Amerikanca na poziciji četiri. O kakvoj se ekipi radi, dovoljno govori podatak što su pregazili Krku sa 22 razlike. Klub je potpuno stabilno organizovan, bez finansijskih problema. U sva tri dosadašnja duela su nas pobedili, pa se nalazimo u sličnoj situaciji kao pred meč sa Podgoričanima. Nezgodan su nam protivnik, ali uz borbenost i publiku, biće to meč ‘na vatru’”, istakao je Nikolić.

“Posle uvodnih poraza, pokazali smo da više nismo tako dobri domaćini. Nadam se da ćemo nastaviti sa ovakvim igrama, a ako uspemo da pobedimo i Zagreb, imaćemo priključak sa ekipama u vrhu tabele. Uradili smo već veliki posao, možemo da igramo opušteno i tako pokušamo da napravimo više nego što je bilo ko od nas očekivao na početku sezone”, rekao je bek Kragujevčana Miljan Rakić.

Zagreb CO igra veoma važan meč jer bi eventualnom pobedom barem do subote držao prvu poziciju u NLB ligi. Pa iako s Kragujevčanima imaju pozitivan skor 3-0 trener Mladen Erjavec oprezno pristupa ovom gostovanju.

“Radnički je ekipa koja nam koncepcijski ne odgovara, igraju sa pet spoljnih igrača kada je Vukosavljević na klupi i to može biti problem. Ovo je utakmica visokog rizika za nas, pokušaćemo igrati svoju igru, ali ako ne krene dobro imamo i rezervnu varijantu gde ćemo se više orijentisati na igru suparnika. Radnički ima dobar tim i nekoliko kvalitetnih pojedinaca, recimo Mijatović ima sjajan šut za tri poena, što mu je i najjači kvalitet. Zato će naši bekovi morati imati više individualne odgovornosti, a nije nikakva tajna da ćemo puno važnosti pridavati igri naša dva centra, Kasuna i Žorića. Džoš osh Hejvort, novajlija u timu, tu će nam nakako pomoći u rotaciji visokih igrača, jer se radi se o kvalitetnom igraču koji može otvoriti reket, ali i dalje su naša prva opcija Kasun i Žorić. Ovo nam je veoma važna utakmica, jer u ovoj izjednačenoj ligi jedna te utakmica može strašno podići, ali i jedan poraz prilično vratiti unazad”.

Meč u dvorani “Jezero” u Kragujevcu između Radničkog i Zagreba igra se u sredu od 18 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: