Radnički ponovo bolji od Hemofarma

Košarkaši Radničkog pobedili su Hemofarm u Kragujevcu 77:69, u prvoj utakmici 14. kola regionalne NLB lige.

Izvor: B92

Utorak, 22.12.2009.

20:37

Default images

Ekipa Miroslava Nikolića je tako zabeležila šestu pobedu u šampionatu, dok je Hemofarmu ovo bio prvi poraz nakon serije od sedam trijumfa. Vrščani sada imaju skor 8-5 uz odloženi meč sa Zadrom. Nekadašnji košarkaš FMP-a Mladen Pantić bio je najefikasniji igrač kod domaćina sa 20 poena (10-17 za dva). Vukašin Aleksić postigao je 16, Danilo Mijatović 14, a Vladimir Vuksanović 13 poena.

U ekipi Stevana Karadžića jedini na visini zadatka bili su Džerod Stivenson sa 20 i Goran Jagodnik sa 16 poena.

Radnički se ovim trijumfom još više približio glavnom cilju kluba ove sezone, a to je opstanak. Ekipa Miroslava Nikolića slavila je i na početku sezone u Vršcu protiv Hemofarma, a ovoga puta meč je odlučen u poslednjih deset minuta.

Hemofarm je u prvom delu konstantno vodio, imao je plus šest na poluvremenu (39:33), ali je domaćin odličnom odbranom u trećem kvartalu spustio na samo minus jedan pred odlučujući period (52:51). U četvrtoj četvrtini Radnički je bio ubedljiv i tako je nastavio sa prijatnim iznenađenjima.

U narednom kolu, koje se igra devetog i desetog januara, Hemofarm dočekuje Cedevitu, dok Radnički gostuje Zadru.

Radnički - Hemofarm 77:69

Radnički: Šepa, Čakarević 4, Kotiševski 7, Milosavljević, Urazmanov 3, Veljović, Mijatović 14, Kovačević, Aleksić 16, Pantić 20, Vuksanović 13, Kljajević.
Hemofarm: Pavković 11, Despotović, Marković 10, Obrenović, Krstović 3, Šutalo, Mačvan 9, Borisov, Marjanović, Petrović, Stivenson 20, Jagodnik 16.

Nikolić: Pobeda za opstanak

Trener Radničkog Miroslav Nikolić ocenio je posle utakmice da je njegova ekipa "hit sezone NLB lige".

"Utakmica sa Hemofarmom je bila mnogo nervozna, ali mi smo uspeli da nadigramo jednu evropsku ekipu kao što je Hemofarm", rekao je Nikolić.

On je istakao da je njegova ekipa igrala borbeno i da će u nastavku takmičenja u Jadranskoj ligi igrati borbeno.

"Pobedom nad Hemofarmom smo definitivno ostali u NLB ligi i nećemo se predavati u nastavku takmičenja. Igraćemo srcem koliko možemo, ali siguran sam da će biti oscilacija", rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, cilj je da Radnički postane jaka ekipa, medju prvih šest i da zaigra u Evropi.

Trener Hemofarma Stevan Karadžić rekao je da je Radnički zasluženo pobedio njegovu ekipu, drugi put u sezoni.

"Mi smo potvrdili da teško igramo utakmice u kojima smo na papiru favoriti", rekao je Karadzić.

On je ocenio da je ekipa Hemofarma odigrala dobro prvo poluvreme, ali da je u drugom delu, kada se lomila utakmica, promašila šest slobodnih bacanja.

"Mnogo smo grešili i kod igrača Radničkog Danila Mijatovića, koga nismo smeli da ostavimo samog na šutu za tri poena. Postigao je 12 poena u naletu, vezao tri 'trojke', dok mi nismo pogadjali slobodna bacanja. Iako smo imali vodjstvo, napravili smo loš izbor prilikom nekih napada" rekao je Karadzić.

"Normalno, uvukla se nervoza u naš tim, a Radnički je bio znatno rasterećeniji", dodao je Karadzić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: