Marković: "Cibona je favorit"

Derbi prvog kola NLB lige igra se u Vršcu, gde Hemofarm Štada dočekuje zagrebačku Cibonu. Kapiten ’farmaceuta’ Stefan Marković ulogu favorita prepušta gostima.

Izvor: Saša Ozmo

Petak, 03.10.2008.

18:19

Default images

"U ovom trenutku Cibona ima više šansi za trijumf. Svesni smo te činjenice, ali ne treba zanemariti naše želje i ambicije. Ono što mogu da obećam je da ćemo se maksimalno boriti, kao i na svakoj narednoj utakmici“, izjavio je reprezentativni plejmejker.

“Svaki početak sezone nosi dozu neizvesnosti. Bilo bi krajnje neumesno pretiti Ciboni, ali, kao što smo najavili i tokom pripremnog perioda, ni na jednoj utakmici se nećemo lako predati. Pogotovo ne pred našom publikom. U odnosu na Cibose imamo veoma mlad tim", kaže 20-godišnji košarkaš.

Hemofarm je jedan od retkih klubova na ovim prostorima koji ima pozitivan skor sa Cibonom.

“Za razliku od prošle sezone Cibona je dovela nekoliko veoma kvalitetnih igrača. Budžet im je takav da su to sebi mogli dozvoliti, što je i razumljivo s obzirom da se radi o standardnom učesniku Evrolige. To ne kažem kako bismo unapred našli opravdanje za eventualni poraz, već da bi se znalo sa kim se sastajemo. Ako je iskustvo i donekle kvalitet na strani Cibone, onda su mladost i želja za dokazivanjem naši najjači aduti“, ne predaje se unapred Marković.

Još jedan interesantan detalj je što je Rol Maršal, prošle sezone adut Hemofarma, nedavno potpisao za Cibonu.

“Cenio sam Maršala kao saigrača, smatram da se radi o veoma dobrom igraču. Ipak, on nije jedina opasnost. Cibona je tim koji ima dosta igrača koji mogu da odluče utakmicu. Samo igrom na gornjoj granici možemo se nadati uspehu”, zaključio je Stefan Marković.

Meč se igra u dvorani Milenijum u subotu sa početkom od 20.15 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oglasili se Rusi: Oslobođeno

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je ruska vojska oslobodila selo Berdiči iz predgradja Avdejevke, prenose RIA Novosti.

13:02

2.5.2024.

1 d

Podeli: