Jokić na koš od tripl-dabla, Bjelica trojke 58%!

Košarkaš Denvera Nikola Jokić odigrao je odlično u pobedi Nagetsa nad Toronto Reptorsima 129:111, a kvalitetnu rolu je spram minutaže imao i Nemanja Bjelica.

Izvor: MLJ

Četvrtak, 02.11.2017.

08:15

Jokić na koš od tripl-dabla, Bjelica trojke 58%!
Getty images

Bjelica je upisao 12 poena za 14 minuta protiv Pelikansa, a svoj meč su odigrali i Bogdanovićevi Sakramento Kingsi. Bogdan je ubacio šest poena.

Ono što je Jokiću i Nagetsima nedostajalo u nekim utakmicama od početka NBA sezone, nadoknadili su protiv ekipe iz Kanade.

Srbin je upisao deset asistencija i 16 skokova i samo su mu dva poena falila za sedmi tripl-dabl u karijeri jer je meč završio sa osam poena.

Nagetsi su mnogo bolje kružili u napadu, protok lopte je bio kvalitetniji pa je i igra tima Denvera bila nešto tečnija. Ključnu prednost Nagetsi su stvorili u trećoj četvrtini, a Jokić poslednjih osam minuta utakmice nije ni igrao.

Upravo u trećoj deonici je preporođeni Džamal Marej ubacio 16 od svoja 24 poena i bio je najefikasniji na parketu, Pol MIlsap je dodao 20 poena, a Emanuel Mudiej je konačno počeo da pogađa i ubacio je 16 poena.

Koliko su Toronto Reptorsima falili poeni Demara Derozana i Kajla Laurija pokazuje i to da su čak četvorica igrača Nagetsa bila efikasnija od svih u Reptorsima kod kojih je bolji od ostalih bio Norman Pauel sa 14 poena.

"Dobro smo dodavali loptu, kretali smo se i bili nesebični, utrčavali smo i pritiskali odbranu. Igrali smo svoju igru i oni su pokušali da prate taj ritam", rekao je posle pobede Džamal Marej.

Upravo taj ritam je nedostajao njegovoj ekipi.
EPA
Srpski krilni centar Nemanja Bjelica je bio fenomenalan jer nastavlja da pametno koristi minute koje dobije. Bjelica je ubacio 12 poena za svega 14 minuta i uhvatio je četiri lopte. Bjelica je imao i atraktivnih poteza, ali ono što se do sada izdvaja je njegov neverovatno pouzdan šut.

Bjelica je do sada šutirao čak 57.9 odsto van linije 7.25 tokom čitave sezone. Iako nije veliki uzorak, zvuči odlično da se trojke ubacuju 11/19.

Džimi Batler je bio ključni igrač u pobedi Minesota Timbervulvsa nad Nju Orleans Pelikansima. Batler je u poslednjem minutu fintirao Itvona Mura, dobio je faul i pogodio slobodna bacanja u trenucima kada se meč lomio.

Endrju Vigins je kasnije ukrao loptu Holideju i odatle povratka za Pelikanse nije bilo.

Minesota je dobila 104:98, Batler je ubacio 23 a Vigins je dodao 18 poena. Kod poraženih je Demarkus Kazins ubacio 35 poena i uhvatio devet lopti. "Bugi" je posle utakmice rekao da statistika ne znači ništa jer je Minesota pobedila.

Vrlo lako je moglo da bude i drugačije jer su "Vukovi" prokockali 12 poena prednosti na oko dva i po minuta do kraja, ali su odigrali skoncentrisano poslednje minute i slavili.
EPA
Bogdan Bogdanović je odigrao na sličnom nivou poenterski kao i u prethodnom meču ubacivši šest poena u porazu Kingsa od Boston Seltiksa 113:86.

Bogdanović je odigrao 20 minuta, a svom učinku je dodao jednu asistenciju i dva skoka. Njegova ekipa je u očajnoj seriji jer su Kingsi izgubili šest utakmica.

Seltiksi su pobedili zahvaljujući Kajriju Irvingu i Džejlenu Braunu koji je shvatio da mu Irving pravi dosta prostora na parketu jer skuplja odbranu. Tako je ubacio 22 poena koliko je dao i "Ujka Dru", dok je na drugoj strani solidan bio Badi Hild sa 17 poena.

Gotovo nestvarno zvuči da je Braun svoja 22 poena postigao iz svega osam šuteva ka košu.

U ekipi poraženih dobar je bio i veteran Zek Rendolf koji je ubacio 16 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: