Novicki video naslednika Jokića (VIDEO)

Jedan od duela koji su obeležili noć u NBA ligi bio je onaj između Nikole Jokića i Dirka Novickog koji je pripao srpskom reprezentativcu.

Izvor: ÐN

Utorak, 07.02.2017.

08:47

Novicki video naslednika Jokića (VIDEO)
Photo by Tom Pennington/Getty Images

Jokićev Denver ubedljivo je savladao Dalas rezultatom 110:87, a on je na parketu proveo 24,5 minuta i za to vreme postigao 13 poena (5-9 iz igre), uz 4 skoka i 9 asistencija.

Međutim, momak iz Sombora je brzo ušao u problem sa faulovima – već na startu meča napravio je dva, zbog čega je u prvom poluvremenu odigrao 13 minuta, da bi ih na kraju skupio pet.

Mnogi od njih bili su u duelima sa legendarnim Nemcem koji se provlačio, iako je u nekoliko navrata trebalo da bude sankcionisan, posebno zbog guranja sa leđa sredinom treće četvrtine. Nikola je bio nervozan tokom čitave utakmice, pa se u finišu ironično zahvalio sudijama što su konačno doneli jednu odluku u njegovu korist.

S druge strane, Novickog je zaustavio na 9 poena (4-8 iz igre, 1-2 penali) i 6 skokova, za 24 minuta na terenu.

Jedan od najboljih evropskih košarkaša u NBA našao se u direktnom okršaju sa igračem koji ga je nasledio u najjačoj ligi sveta, a ima sve predispozicije da ga možda i prestigne.

„Ne, samo želim da pobedim u utakmici. Ako je potrebno da uradim to, onda dobro. Ne postoji igrač protiv kojeg volim da igram, samo želim da pobedim“, rekao je Jokić na pitanje da li mu je Dirk jedan od omiljenih protivnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: