Nova vest
Tenis 0

29.4.2024.

21:58

Rus namučio Sinera – Janik prošao dalje, ali ima veći problem

Sjajan meč odigrali su Janik Siner i Pavel Kotov na kraju današnjeg programa u muškoj konkurenciji na Mastersu u Madridu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Italijan je posle nešto više od sat i po vremena igre prošao u četvrtfinale posle dva seta – 6:3, 7:5.

Mučila su se dvojica tenisera na prvom servistu u prvom setu. Obojica tek što su uspela da prebace 50 odsto, ali je Kotov osvajao tek četvrti poen posle prvog seta.

Zbog toga smo videli čak šest brejkova, od čega čak četiri na servis Rusa gde je napravljena prednost u korist Sinera.

Činilo se da Kotov može do preokreta u drugom setu. Trenutno 71. na svetu je prvi stigao do brejka u trećem gemu. Servirao je za osvajanje seta, ali tada Siner vraća brejk. Prethodno je Kotov na njegov brejk propustio set loptu.

Siner je pri rezultatu 6:5 imao 0:40 na servis Kotova, ali je Rus uspeo da se vrati i odvede gem odluke u izjednačenje. Ne i da spasi četvrtu brejk loptu koja je usledila.

Drugi teniser sveta će se za polufinale boriti protiv boljeg iz duela Flavija Kobolija i Karena Hačanova.

Ono što bi moglo da predstavlja problem Sineru, jesu bolovi u predelu desnog kuka. Nekoliko puta se požalio svom timu, ali još uvek nije poznato koliko je njegovo stanje ozbiljno.

Kod dama, Elena Ribakina je imala lak posao protiv Sare Bejlek (6:1, 6:3), dok je Julija Putniceva krunisala sjajan dan Kazahstanki pobedom nad Darijom Kasatkinom (3:6, 6:2, 6:2).

Preostalo je da svoj meč odigraju Arina Sabalenka i Danijela Kolins, a bolja između njih dve će igrati protiv 17-godišnje Mire Andreeve.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apel za sve: "Vozite kao žene!"

Francusko udruženje za bezbednost na putevima pozvalo je ljude da "voze kao žene" kako bi se smanjio broj smrtnih slučajeva u saobraćajnim nesrećama.

Business Insider

14:39

16 h

Novo Sport Video Menu