Subota, 13.02.2010.

10:05

Evans MVP, dabl-dabl Blera

Utakmicom Rukija i Sofmora u Dalasu je počeo NBA Ol-star vikend. Igrači prve godine slavili su sa 140:128.

Izvor: B92

Default images

To je njihov prvi trijumf posle sedam vezanih pobeda Sofmora. Nakorisniji igrač utakmice bio je Tajrik Evans iz Sakramenta sa 26 poena, dok je Dehuan Bler iz San Antonija imao 22 poena i 23 skoka. U poraženom timu Rasel Vestbruk iz Oklahoma Sitija je upisao 40 poena.

„On je počeo da hvata lopte za nas. Radio je ono što je obećao. Zato sam želeo da MVP trofej podelim sa njim(Blerom)“, rekao je Evans.

Bler je postavio rekord u broju uhvaćenih lopti, dok je Vestbruk bio jedan od sedmorice igrača Sofmor tima koji su drugu sezonu za redom doživeli poraz. Igrači druge godine su sedam puta za redom slavili, a osam od 10 puta od 2000. godine kada je uveden ovakav format.

„Razbili su nas u svakom aspektu igre. Znam da je ovo Ol-star, ali mislim da nismo igrali sa dovoljno ponosa. Nadigrali su nas, više su želeli pobedu i više su se trudili“, rekao je Patrik Juing, pomoćni trener Orlanda, koji je sa klupe predvodio Sofmore.

Evans, najbolji strelac među rukijima i 14. ukupno u ligi sa 20.3 poena po meču, ubacio je 11 puta iz 15 pokušaja, a imao je i šest skokova i pet asistencija. Ruki Milvokija Brendon Džening je dodao 22 poena i osam asistencija, a Džejms Harden iz Oklahoma Sitija je takođe ubacio 22 koša.

40 poena Vestbruka došla su godinu dana posle rekordnih 46 poena Kevina Durenta, koji je bio pomoćni trener Rukija, a u nedelju će nastupiti za Zapadnu konferenciju.

Košarkaš Majamija Majkl Bizli, koji je prošle sezone dao 29 poena, ovoga puta ubacio je tri poena manje. Entoni Morou iz Golden Stejta je postigao 15, a Kevin Lav iz Minesote 12 uz šest skokova. O Džej Mejo iz Memfisa je upisao osam poena i 10 asistencija.

U subotu su u Dalasu na programu takmičenja u zakucavanju i šutiranju trojki, a u nedelju tradicionalni meč Istoka i Zapada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

20 h

Podeli: