Četvrtak, 14.04.2016.

04:15

Karijeva magija, Voriorsi prestigli Bulse!

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa oborili su rekord Džordanovih Čikago Bulsa iz sezone 1995/1996. po broju pobeda u regularnoj sezoni.

Izvor: SO

Karijeva magija, Voriorsi prestigli Bulse!
Getty Images

’Ratnici’ su savladali Memfis kod kuće sa 125:104 i ovu sezonu završavaju sa 73 pobede i samo devet poraza.

Posle iznenađujućeg poraza od Minesote, činilo se da će Voriorsima biti teško da obore rekord, ali oni su po dva puta dobili Sparse i Grizlise i tako su zaokružili fantastičnu sezonu.

Meč sa Memfisom bio je “jednosmerna ulica“ već od polovine prve četvrtine, kada je Kari za nešto više od minut ubacio tri trojke i odveo svoj tim na +14.

Ukupno je u prvoj četvrtini Kari dao 20 poena (šest trojki), a početkom treće deonice već je ubacio devet trojki i činilo se da bi mogao da napadne NBA rekord (po 12 su do sada dali baš Kari, Brajant i Donijel Maršal).

Ipak, posle 14 uzastopnih utakmica u kojima je igrao u poslednjoj deonici (rekord sezone), Kari je zbog toka utakmice dobio odmor i meč je okončao sa 45 poena (5-5 za dva, 10-19 za tri), 4 skoka i 6 asistencija, a prešao je kotu “400“ po broju ubačenih trojki.

Klej Tompson ubacio je 16 poena (6-13 iz igre), Herison Barns postigao je 15, a Drejmond Grin dodao je 11 poena, 9 skokova i 7 asistencija.

Na drugoj strani najefikasniji je bio Zek Rendolf sa 24 poena, 22 je postigao Lens Stivenson, a Džamajkl Grin postigao je 12.

Još jedan istorijski događaj odigrao se istovremeno - poslednji meč Kobija Brajanta, i to kakav.

Tok meča:

Getty Images
Grizlisi su se solidno držali na početku koji je proticao u brzom ritmu sa mnogo šuteva u ranoj fazi napada – Rendolf je dao osam, Farmar pet poen, ali onda je na scenu stupio Kari.

Do tada je već ubacio dve trojke, a onda je za nešto više od minut dodao još tri – prvu sa više od devet metara, drugu u polukontri, a potom i preko ruke za 27:16 i tajm aut Grizlisa.

Do kraja prvog perioda Kari je ubacio još jednu trojku, njoj su prethodili pogoci Grina i Livingstona, pa je posle 12 minuta bilo 37:23 za Voriorse.

Voriorsi su bili raspoloženi u šutu za tri poena, a kada je tako, teško mogu da ih zaustave i jače ekipe od desetkovanog Memfisa. Gde je stao Kari, nastavio je Tompson, pogodio je trojku i Barbosa, pa su Voriorsi lagano dizali prednost i brzo došli do +20.

Domaći su do poluvremena šutirali trojke 14-28, Tompson se potpuno razigrao i došao je do 16 poena, a Kari je po povratku na teren ubacio još jednu trojku i došao na korak do 400. u sezoni.

Na poluvremenu je bilo 70:50, ali Kari nije planirao da se zaustavlja – počeo je drugo poluvreme sa još dve trojke, zatim i flouterom, pa je Golden Stejt očas posla stigao do 80.

Igralo se bez jakih odbrana, Rendolf je uspeo da spusti Grizlise na -14, pa je trener Ker tražio tajm aut želeći da uozbilji ekipu.

To je dalo rezultata, Voriorsi su samo malo zategli odbranu, Kari je sa trojki prešao na asistencije i prodore, pa je ubrzo opet bilo 20+ poena razlike. Stef je onda pogodio svoju desetu trojku, pa je Golden Stejt “probio stotku“ već posle tri četvrtine – 102:81.

U poslednjem periodu Kari je odmarao, a Voriorsi su spustili gas i igrali taman toliko da rutinski privedu meč kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: