Subota, 12.07.2014.

11:41

Rudež predstavljen u Indijani

Hrvatski košarkaški reprezentativac Damjan Rudež potpisao je trogodišnji ugovor sa Indijana Pejsersima, u kojima će zaigrati već sledeće sezone.

Izvor: SV

Default images

Na taj način će Hrvatska posle pet godina dobiti predstavnika u NBA ligi, a moguće je da taj broj poveća i Bojan Bogdanović, ukoliko se odluči na pristupanje Bruklinu.

Damjan je jedan od najboljih šutera u Evropi. Sa njegovom visinom i iskustvom, može da igra na dve pozicije, krila i krilnog centra. On zna kako treba da igra, radujemo se što ćemo ga imati u timu“, rekao je predsednik kluba Leri Bird.

Rudež je ponikao u Zrinjevcu, a zaobilaznim putem, preko Ostendea, Splita i Olimpije stigao je u dva zagrebačka kluba, Cedevitu i Cibonu.

Član Saragose je postao 2012. godine, a pored njega u Indijanu su stigli Si Džej Majls, dok je Levoj Alen produžio ugovor. Prošle sezone je prosečno beležio 10,6 poena u Endesa ligi, uz šut iz igre od 50%, dok je za tri poena imao 43% uspešnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: