Gudurić za B92: Pomislio sam: "Dobro je, ušla je"

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Subota, 02.01.2016.

12:00

Default images
Starsportphoto

Baš kada je bilo najvažnije, iako mu je tek 20 godina, on je preuzimao odgovornost i sigurno je jedan od najzaslužnijih za to što su se ’crveno-beli’ drugu godinu zaredom našli u Top16 fazi Evrolige. Mladi košarkaš Zvezde je u intervjuu za B92 rezimirao godinu iza nas, najavio naredne izazove, ali i otkrio koje su njegove želje u 2016. godini...

Na početku sezone mnogi su bili skeptični po pitanju toga kakvu šansu će Gudurić dobiti u dresu Zvezde, ali se većina prevarila. Mladi bek šampiona Srbije je od prvog trenutka iskoristio priliku koja mu se ukazala, zadržao svoje mesto u timu i postao ljubimac navijača. Na pitanje šta je za njega obeležilo godinu koja je iza nas, Marko je rekao:

Od samog početka, mnogo rada i treninga. Kasnije i sam poziv u mladu reprezentaciju, za mene je čast i privilegija što sam bio deo te reprezentacije i zlatne generacije. To zlato i nagrada za najboljeg igrača šampionata su ostavili najveći utisak z 2015. godini, a onda je usledio poziv u prvim tim Zvezde. Mislim da pobede u Evroligi, ali i sve ostale, mogu da dođu u nivo sa uspehom sa reprezentacijom. Sigurno je da sam presrećan zbog svega što mi se dešava trenutno“.
Starsportphoto
Gudurić ne krije da je posle evropskog zlata sa mladom reprezentacijom dobio krila da zablista u dresu Crvene zvezde.

I ranije je bilo igrača koji su kroz reprezentaciju dobijali samopouzdanje i kasnije nastavljali sa odličnim partijama u svojim klubovima. Verujem da je i sa mnom takav slučaj. Čast je igrati za reprezentaciju, a zlato i individualna nagrada koju sam dobio su mi pomogli u rezultatima koje sam sa Zvezdom postigao ove sezone“.

Od samog početka sezone videlo se koliko trener Crvene zvezde Dejan Radonjić veruje u Gudurića, a mladi košarkaš veruje da je to zaslužio.

Nisam ni sam na početku sezone pomišljao da će sve ispasti ovako. Ali, trudom i radom sam zaslužio svoju šansu. Pokazao sam da mogu da igram, iskoristio sam priliku koja mi je data i presrećan sam zbog toga. Nadam se da ću zajedno sa celom ekipom nastaviti ovako u 2016. godini“.
Starsportphoto
Bez sumnje, Gudurić je svoju najbolju partiju ove sezone prikazao u duelu sa Bajernom u odlučujućoj utakmici prve faze Evrolige. Mladi bek je tada odigrao kao ’mator’, kada su mnogi izgubili nadu, on je dvema trojkama podigao svoj tim i na kraju mu doneo prolaz među 16 najboljih timova ’Starog kontinenta’.

Da, utakmica sa Bajernom je bila ona koja je obeležila dosadašnji deo sezone za mene. Pre svega zbog navijača i ambijenta, ali i činjenice da je bila odlučujuća utakmica za prolazak u Top16 fazu. Bilo je to fenomenalno iskustvo za mene, osećaj je bio fantastičan i drago mi je što sam bio deo cele te predstave“.

Susret sa Bajernom odlučile su upravo Gudurićeve trojke, a koliko je požrtvovano odigrao tu utakmicu govori i detalj kada se bacio preko zapisničkog stola po loptu, ne mareći šta bi moglo da se desi.
Starsportphoto
Iskreno, u takvim situacijama se ne razmišlja mnogo, već se reaguje na prvu loptu. Krenuo sam na tu loptu, ispostavilo se da je to bio aut za nas, ali su te trojke pomogle ekipi, a ispostavilo se da su bile najbolje rešenje. Kada sam ih pogodio, pomislio sam: ’Dobro je, ušla je’. Tek sam ušao u igru, isticalo je vreme i šutuo sam. Posle je sve bilo lakše, igrao sam pun samopouzdanja“.

Zvezda je u Evroligi uspela da dođe do velikih pobeda, kao protiv Reala i Himkija, ali je u ABA ligi doživela iznenađujuće poraze. Gudurić naglašava da niko u timu nije u potpunosti zadovoljan postignutim, ali da svi veruju da stvari mogu da se preokrenu u njihovu korist.

S obzirom na to koliko problema smo imali sa povredama, dolascima i odlascima igrača, sigurno da možemo da budemo zadovoljni prolaskom u Top16 fazu. Ali, nismo zadovoljni kako stojimo u Aba ligi, biće mnogo teško izboriti se za sam vrh tabele. Na nama je da radimo i probamo da ostvarimo što više pobedama i da se nadamo najboljem u junu“.
Starsportphoto
Pauze za ’crveno-bele’ nema, pošto je Top16 faza već počela za njih duelom sa Anadolu Efesom. Na pitanje da li misli da njegov tim može da ponovi rezultate od prošle sezone, kada je osvojena ’tripla kruna’, Gudurić je rekao:

Nov sam u svemu ovome, prvi put igram Aba ligu i Evroligu. Sve ono što je Zvezda postigla prošle sezone je bilo neverovatno i sigurno bih da i ja ponovim sa saigračima sve te uspehe i da možda u Top16 fazi napravimo koju pobedu više i možda prođemo među osam najboljih ekipa.Ne bih ništa prognozirao jer je još rano, ali ćemo dati sve od sebe“.

Za kraj, mladi košarkaš Crvene zvezde otkrio je koje su njegove želje za 2016. godinu.

Moje želje saigračima i ljudima u klubu su da budu zdravi, mislim da se bez toga ništa ne može. Da nastavimo da vredno radimo i da se trudimo jer verujem da će samim tim uspeh doći“, rekao je Marko Gudurić za B92.

Jelena Trajković (@zvezdica)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: