Tompson za B92: Bilo je frustrirajuće, ali vraćam se

Izvor: Saša Ozmo

Utorak, 13.10.2015.

15:00

Default images
Starsport

Ipak, u petominutnom razgovoru za B92 Tompson ističe da postepeno ulazi u ritam, a razgovarali smo i o njegovim prvim utiscima o klubu i gradu, utakmici sa Strazburom i Evroligi...

“Pre svega, Beograd je divan grad, navijači su uvek uz nas, a i klub je sjajan – svi su ovde vrlo profesionalni i to mi se dopada. Hrana je odlična, a grad je tako veliki, mnogo veći nego što sam navikao – prošle godine sam igrao u Bambergu koji je veoma mali. Imali su i oni navijače, ali ovde ih je mnogo više. Za sada imam samo pozitivne utiske“, počeo je Tompson priču za B92 na potpisivanju ugovora između KK Crvena zvezda Telekom i kompanije HONDA.

U četvrtak Zvezda od 19 časova u Kombank areni dočekuje Strazbur na otvaranju Evrolige, a Tompson jedva čeka da istrči pred pune tribine.

“Samo jednom u Belgiji sam igrao pred tolikim brojem ljudi – bilo ih je oko 20 hiljada, pokušavali su da obore jedan rekord. Veliki je pritisak igrati u Zvezdi, mnogo momaka govori o tome, ali spremni smo za izazov, želimo da počnemo pobedom“, kaže 198 cm visoki košarkaš, koji igra na pozicijama beka i krila.

Osim sa Strazburom, Zvezda u A grupi Evrolige igra sa Real Madridom, Fenerbahčeom, Himkijem i Bajernom iz Minhena.

“Sve što možemo da uradimo jeste da mislimo samo o sledećoj utakmici i da igramo najjače što možemo kako bismo ostvarili što više pobeda. Grupa je vrlo teška, dva-tri tima koja su među najboljima u Evropi, ali željni smo izazova i uvek je pomalo lakše kada si u poziciji autsajdera. Svi očekuju da će najbolji timovi uvek pobeđivati, a mi moramo da ih uhvatimo na njihove loše dane“.

Rajan je u Zvezdu došao sa teškim zadatkom da nasledi Čarlsa Dženkinsa, ljubimca navijača i jednog od najzaslužnijih za tri osvojena trofeja prošle sezone.

“Kada sam došao, popričao sam malo sa njime – pokazao mi je okolo, rekao gde da idem, ali nismo predugo razgovarali. Razmenili smo brojeve telefona, čujemo se ponekad, ali ja moram da budem svoj čovek, mada se nadam da ću u rezultatima ovde imati uspeha kao Čarls“.
Starsport
U prvih nekoliko utakmica u novoj sezoni Tompson je bio nervozan, ali kaže da stvari polako dolaze na mesto.

“Razlog nervoze jeste povratak iz povrede, malo mi je i palo samopouzdanje pri šutu, neko vreme mi je bilo teško. Nisam mogao da uhvatim pravi ritam i to je bilo frustrirajuće jer sam tako želeo da vidim loptu kako ulazi u koš i da igram dobro. Naravno, to svi žele. Govorili su mi da se smirim, da će igra doći, da pustim da se sve odvija svojim tokom i da igram igru koju znam da igram, onda će sve biti u redu“.

A kako izgleda Rajan Tompson kojeg u dresu Zvezde još nismo videli?

“Dobar sam u šutu, u stanju sam da kreiram i za sebe i za saigrače – u poslednjoj utakmici protiv Cedevite osetio sam da konačno hvatam ritam. Nažalost, nismo pobedili, ali osećao sam se komfornije na ulazu i otvarao sam prostor saigračima posle prodora. Za mene je najvažnije samopouzdanje – trener veruje u mene, uvek mi govori da šutiram, ali i meni je bilo potrebno da napokon vidim loptu kako ulazi u koš kako bih se bolje osećao. Zadovoljan sam ulogom u timu koju mi je trener poverio“.

Crveno-bele su napustili izuzetno važni igrači, skoro cela prva petorka, ali Tompson naglašava da će period uigravanja biti skraćen zbog izuzetne atmosfere.

“Za to nam neće biti potrebno mnogo vremena jer se dobro slažemo i na terenu i van njega. Držimo se zajedno, čujemo se, izlazimo na večere, a to je uvek važno i za hemiju na parketu. Luka je pravi kapiten, Sofo je najstariji i vođa je – imamo jako jezgro koje pomaže ostalima, pogotovo mlađima koji su dobili nešto veću šansu, delom i zbog povreda. Generalno smo sjajan tim“, zaključio je Tompson za B92.

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: