Nemanja Vidić za B92: "Barselona je favorit"

Mančester junajted nalazi se samo bod od nove titule u Premijer ligi, četvrte u poslednjih pet sezona. Jedan od ključnih igrača u ekipi Ser Aleksa Fergusona, svakako najpouzdaniji, je kapiten Nemanja Vidić. Srpski reprezentativac suvereno vlada jednom od najboljih odbrana u ligi, a svojim golom u nedelju potvrdio je pobedu protiv Čelsija kojom su “crveni đavoli“ verovatno rešili borbu za titulu.

U intervjuu za B92, Vidić je pričao o tom ključnom duelu sa Čelsijem, o predstoječem finalu Lige šampiona protiv Barselone, časti koja mu je ukazana dobijanjem kapitenske trake jednog od najvećeg kluba na svetu, o čestim spekulacijama o njegovom odlasku iz Mančestera, te šansama Srbije u kvalifikacijama za EP.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.05.2011.

19:22

Default images

Mančester junajted je u jednom trenutku ima 11 poena prednosti od prvih pratilaca u Premijer ligi, ali je sa nekoliko loših rezultata doveo u pitanje prvo mesto. Međutim, u direktnom obračunu sa glavnim rivalom Čelsijem, doneo je pobedu i potreban mu je još jedan bod za trofej.

“Veliki je pritisak bio. Ova utakmica je odlučivala ko će biti prvak, iako još ništa nije završeno. U slučaju pobede Čelsija sigurno je da bi oni imali veliku šansu da osvoje trofej. Kada su takve utakmice u pitanju, sigurno je da su golovi izuzetno važni i meni lično, kao i za tim“, izjavio je Vidić za B92, dan posle velike pobede na “Old Trafordu“.

Junajted je sjajno odigrao, a Vidić je u 20. minutu sjajno reagovao na centaršut Rajana Gigsa i glavom pogodio za 2:0, što je možda i rešilo meč.

“Nije ništa drugačije nego što radimo na svakoj utakmici, nekad izlazimo na skraćene kornere, nekad direktne. Jednostavno, bio je dobar centaršut i bio sam na pravom mestu, i nije bilo teško da sa pet metara dam gol“.

Tim iz Mančestera je lider lige veći deo sezone, bez konkurencije je na svom terenu, ali su retki očekivali tako ubedljivu igru protiv Čeksija, samo nekoliko dana pošto je izboren plasman u finale Lige šampiona.

“S jedne strane, imali smo veliku prednost, a u poslednjih nekoliko utakmica ta bodovna prednost se smanjila i, kao što sam rekao, imali smo veliki pritisak u zadnja dva kola. Pritisak od Čelsija pre svega, a možda je ovako na kraju ispalo i najbolje. Igrali smo sa velikim konkurentom utakmicu koja je odlučivala ko će osvojiti titulu. S te strane mi je baš drago smo protiv Čelsija tako jaku utakmicu pobedili i ako osvojimo titulu ona će biti zaslužena“.
Beta
Titula je skoro obezbeđenja, sada je fokus pomeren na reprizu finala LŠ iz 2009. kada je Junajted poražen u Rimu od Barselone, sa kojom će se za “ušati“ trofej boriti i ovog maja.

“Nismo još razmišljali o Barseloni, ima vremena, moramo da se koncentrišemo na sledeću utakmicu sa Blekburnom, da i matematički osvojimo titulu. Posle toga možemo da razmišljamo o Barseloni. Gledao sam ih u ovoj godini već nekoliko puta, pre svega protiv Reala, u polufinalu, i znamo način na koji igraju, stil igre koji imaju, ne menjaju ga već godinama, i što se tiče toga nema iznenađenja, ali sigurno neće biti lako. Definitivno, u ovom finalu oni su favoriti“.

Odlučujući meč za kontinentalnog šampiona biće odigran na engleskom tlu, na londonskom “Vembliju“, pa će Junajted praktično biti “domaćin“.

“Možda je i prednost. Što se tiče navijača, imaćemo isti broj karata, isti broj navijača na stadionu, ni mi ni oni nećemo imati razliku u podršci, ali možda što se tiče organizacije, putovanja i smeštaja sigurno ćemo se spremiti dobro. Iz tog razloga moću reći da imamo neku prednost“.

Vidić je više od ključnog igrača odbrane, on je stub tima, lider na terenu pa mu je Aleks Ferguson i dodelio kapitensku traku.

“Nije promenilo uopšte, radim iste stvari što sam radio i ranije, trudim se da dam maksimum. Sigurno je da možda u ovom trenutku, kao kapiten, imam veću odgovornost, ali jednostavno, moj način razmišljanja i igre na terenu mislim da se nije promenio. Kako sam dobio kapitensku traku tako se trudim da iste stvari i radim. Sigurno da je to lepo priznanje za mene, velika čast i trudim da se opravdam poverenje koje mi je ukazao klub“.
Beta
Srpski reprezentativac je jedan od najboljih defanzivaca na svetu, pa tako svakog prelaznog roka mediji ga “sele“ u Barselonu, Real Madrid, Milan....

“Nisam se opterećivao spekulacijama koje su se pojavljivale u novinama, toliko puta sam demantovao, ali i dalje se pisalo. Svakog prelaznog roka igrači menjaju ne samo jedna klub, nego više, tako da je to nekako postalo logično, odnosno normalno u mom slučaju, tako da se više ne obazirem. Znam gde ću biti sledeće godine i nekoliko narednih tako da uopšte ne razmišljam o odlasku i nisam ni razmišljao“.

Na jesen Srbija nastavlja borbu za plasman na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj, a posle remija u Estoniji taj događaj se sve dalji “Orlovima“.

“Imamo šanse, mislim da zavisi sve od nas. Imamo kvalitetne pojedince, mislim da kao tim u zadnje dve utakmice igramo bolje. Bilo bi dobro da smo osvojili sva tri boda u Estoniji, ali mislim da se, bez obzira na to, video pomak u igri, i ja sam optimista što se tiče sledećih utakmica. Nekako mi se čini da smo i te utakmice na strani možda igrali bolje nego kod kuće. Da li je to zbog pritiska koji imamo ili načina na koji igramo, gde smo iz kontranapada možda opasniji nego u građenju igre, s te strane je dobro što dve utakmice igramo protiv Slovenije i Italije, koja je reprezentacija koja igra napadački fudbal. Mislim da ćemo igrati lakše nego protiv Estonije i Slovenije kod kuće“, rekao je Vidić u ekskluzivnom intervjuu za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: