Rašić za B92: "Život ide dalje"

Po završetku Svetskog prvenstva i osvojenog četvrtog mesta, bek reprezentacije i doskorašnji član Partizana Aleksandar Rašić za B92 govori o propuštenoj šansi da se dođe do medalje, ali i o optimističnom stavu o budućnosti talentovanog mladog tima.

Izvor: Ana Kržavac

Petak, 17.09.2010.

17:08

Default images

- Kada sumiramo učinak iz Turske, da li se prikazano može smatrati uspehom?

"Sve zavisi kako neko gleda na to. Sigurno da je za nas igrače to neuspeh. S obzirom na to kako smo igrali tokom prvenstva i koliko smo očekivali sami od sebe, mi na to gledamo kao na neuspeh. Međutim, kad smo došli ovde i videli koliko ljudi cene to kako smo igrali i kako smo se borili, mislim da svi mogu da budu zadovoljni rezultatom koji som ostvarili. Ostaje žal za tim što nismo osvojili medalju, nismo uspeli posle poraza od Turske da se povratimo i odigramo jednu bolju utakmicu protiv Litvanije. Jednostavno, bili smo stvarno emotivno ispražnjeni, tako da žalimo što nismo uzeli medalju, ali šta da se radi. Život ide dalje, biće još takmičenja na kojima ćemo imati prilike da se pokažemo i osvojimo neku od medalja".

- Naš tim, iako mlad, ima mnogo iskustva. Kako posmatraš igru našeg tima u odnosu na timove sa starijim igračima, kao što su Argentina ili Španija? Da li je na nama veći pritisak što imamo mlad tim, ili nam to možda olakšava stvari?

"Sad kad smo odigrali te utakmice protiv njih, kad smo osetili kako oni igraju, mi smo u prednosti. Dosta smo napredovali u igri u odnosu na prošlu godinu i sami mi individualno igrački napredujemo svake godine. Dosta smo ubrzali igru, igramo agresivniju odbranu i mislim da ćemo u budućnosti biti u još većoj prednosti u odnosu na rivale".

- Na poslednjoj FIBA rang listi zauzeli smo šesto mesto. Da li smatraš da je to dobar rang, ili da treba možda da budemo na višoj poziciji?

"Pa, pravo da kažem, nisam pratio tu rang-listu, ali, generalno gledano, sigurno da smo mogli da budemo bolji, da smo ostvarili bolji rezultat. Trudićemo se da u budućnosti pokušamo da se popnemo što više na toj lestvici".
- Da li je suviše rano da pričamo o Evropskom prvenstvu 2011, aktuelna tema je da je tu domaćin Litvanija, naš najveći konkurent u borbi za zlato, pored Španije...

"Još je rano da pričamo o tome, tek smo završili sa svetskim prvenstvom i još uvek razmišljamo o tome. Igrači su otišli u svoje klubove, počinje nova sezona, tako da je sigurno prerano da bilo šta govorimo o tom prvenstvu, kao i o očekivanjima. Sačekaćemo da se desi sledeće okupljanje naredne sezone i onda ćemo pričati o planovima i očekivanjima i za to prvenstvo".

- Srbija se, posle nekoliko godina bez medalje, vratila na velika vrata. Koliko je to zasluga talentovanog mladog tima, a koliko selektora Dušana Ivkovića?

"Velika je zasluga i jednih i drugih. On je okupio sve te igrače, podmladio je ekipu, radi sa nama već tri godine, igrali smo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, pa EP, pa sada i SP, i sigurno da je dosta uticao na to da se košarka vrati na mesto na kome je sada. Biće mi jako žao i lično, kao i verovatno svim ljudima, ako on ne bude ostao selektor. Mnogo će nam značiti ako bude ostao sa nama i nastavio rad i kontinuitet sa ovom ekipom. Onda nam je uspeh zagarantovan".

- U medijima su se pojavili navodi da nappuštaš Partizan...

"Sigurno da ću napustiti Paritzan. Partizan je popunio roster na spoljnim pozicijama, ostaje im možda da dovedu još jednog visokog igrača, spominje se Zoran Erceg. još uvek čekam novi klub, pregiovori su u toku i ne znam ništa. nadam se da ću saznatai gde nastavljam karijeru u narednih par dana".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: