Federer žali zbog Nadalovog povlačenja

Rodžer Federer priznao je da je razočaran odlukom Rafaela Nadala da se povuče sa trećeg gren slema sezone u Vimldonu. Švajcarac je dodao da je želeo novi susret sa velikim rivalom i još jedan epski meč. Svetski broj jedan, Nadal, neće braniti trofej na londonskoj travi zbog povrede kolena koja ga muči već nekoliko godina.

Izvor: B92

Subota, 20.06.2009.

18:30

Default images

Prošle godine Nadal je u dramatičnom finalu Vimbldona pobedio Federera sa 3:2 i tako prekinuo petogodišnju vladavinu Švajcarca u južnozapadnom Londonu.

Odluka Nadala da ne učestvuje na turniru ove godine ostavlja Federera kao najvcećeg favorita za trofej. Ukoliko to učini, Federer će oboriti Samprasov rekord od 14 osvojenih gren slem trofeja.

"Razočarao sam se kada sam čuo njegovu odluku. Razočarao sam se jer volim da igram protiv njega. On je moj najveći rival. Odigrali smo nekoliko prelepih mečeva tokom poslednjih godina, a onaj u finalu Vimbldona prošle godine se naravno izdvaja. Sigurno je da ove sezone nećemo gledati isto finale, i zbog toga sam razočaran", rekao je Federer.

Federer je imao osećaj da će se Nadal povući nakon razgovora sa Špancem u sredu.
"Razgovarali smo kratko. Čestitao mi je na osvajanju Pariza, a ja sam ga pitao kako mu je koleno. On mi je rekao da je uredu, ali sam znao da nije sjajna situacija, jer je on uvek iskren prema meni. Čuo sam da će u petak održati konferenciju za novinare i pretpostavio sam da će saopštiti da neće učestvovati. Njegov izostanak je svakako veliko razočarenje za ceo turnir ali i za mene", dodao je drugi teniser sveta.

Federer u ponedeljak igra meč prvog kola rotiv Tajvanca Jen-Hsun Lua, i to će biti prvi zvaničan meč Švajcarca nakon finala Rolan Garosa i pobede nad Robinom Soderlingom. On je propustio turnir u Haleu na kojem učestvuje svake godine kako bi proslavio prvenac u Parizu.

"Znam kada treba napraviti pauzu a kada ne. Bio sam mentalno isceđen jer sam se u finalu Rolan Garosa osećao kao da igram četirir finala u isto vreme zbog pritiska."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: