Kapičić: „Slučaj Kovačević treba prvo rešiti pravnim putem“

Po pitanju slučaja Miladin Kovačević, za B92 se oglasio i predsednik košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić. Kovačević, koji je u SAD optužen za teško prebijanje svog kolege sa univerziteta Brajana Štajnhauera, potpisao je ugovor sa košarkaškim klubom Vrbas. Dok je kapiten vrbaskih košarkaša Bojan Marković podržao Kovačevića, Kapičić je istakao da ne postoje prepreke za potpisivanje ugovora, ali da pre toga slučaj treba pravno da se reši.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.07.2008.

16:22

Default images

Kapičić smatra da slučaj treba prvo staviti u pravni okvir.

„Sve su to individualni potezi koji ne mogu da se komentarišu po toj osnovi. Moj način razmišljanja je takav da svaki prekršaj ili bilo šta slično, mora da podleže nekim pravnim okvirima koji su naši, domaći ili međunarodni ukoliko je to obavezno ili neophodno. Ta priča o tome šta je taj momak uradio, mora da se istraži na jedini legitiman način, a to je pravnim putem. Što se tiče toga što je potpisao za Vrbas, taj klub na njega može da gleda kao na košarkaša, sportistu, ali priča oko potpisa je nešto sasvim drugo. On i njegov klub mogu da se bave time, ali tek posle jedne pravne aktivnosti koja treba da bude u nadležnosti našeg suda, u dogovoru sa američkim sudom i da se sve oko slučaja istraži i završi“.

Kapičić je izjavio da ugovor između Vrbasa i Kovačevića neće biti značajan, ukoliko ne dođe do oslobađajuće presude.

„To što je Vrbas potpisao, to jest bilo ko da je potpisao, makar i neko od velikih klubova, to ništa ne znači. To je interni dogovor koji može da važi ukoliko se prethodno sve reši na pravni način. U slučaju da ne bude tako, onda je pravna instanca ta koja je uvek jača i značajnija od svih ugovora i dogovora ove vrste“.

Predsednik KSS nada se da će se naći neko kompromisno rešenje.

„Oko tog događaja se podigla velika prašina i žao mi je što se tako nešto uopšte i desilo, ali smatram da to mora da se reši pravnim putem jer sve ostalo je improvizacija. Nadam se da će se to razrešiti u dogovoru našeg suda sa američkim i nadam se da će moći da se napravi eventualan dogovor, kompromis, možda neka uslovna kazna posle koje bi on mogao da se bavi sportom ili šta već bude bilo njegovo životno opredeljenje“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: