Nova vest
Tenis

Subota, 21.01.2017.

10:13

Nadalu maraton sa sjajnim Zverevim!

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u osminu finala Australijan opena pobedom na Aleksanderom Zvereim posle maratonskog meča sa 4:6, 6:3, 6:7, 6:3, 6:2.

Izvor: mn

Autor: mn

Nadalu maraton sa sjajnim Zverevim!
Getty Images

On će se u narednom kolu sastati sa Gaelom Monfisom koji je bio bolji od Filipa Kolšrajbera u tri seta.

U meču koji je trajao više od četiri sata viđeno je mnogo preokreta i velika borba na obe strane, ali je na kraju presudilo iskustvo i koncentracija Rafaela Nadala koji je slavio i u drugom međusobonom susretu dvojioce tenisera.

Zverev je sjajno otvorio mweč odmah oduzevši servis španskom teniseru. Nadal je bio gotovo bez ikakve šanse da ugrozi mladog tenisera koji je propustio još dve brejk lopte, a do prvog seta je stigao iz trećeg pokušaja.

U drugom setu Nadal je uzvratio, jedan brejk bio je dovoljan za poravnanje rezultata.

Koliko su i jedan i drugi bili sigurni u trećem setu govori podatak da sve do taj brejka nije bilo ni brejka ni brejk lopti. U nekoliko navrata i jedan i drugi su svoje servis gemove dobijali bez izgubljenog poena i stigli do dvocifrenog broja as udaraca.

U taj brejku pregršt mini brejkova, nijedan teniser nije uspeo da pobegne makar na dva poena razlike, ali na kraju nemački teniser izlazi kao pobednik za 2-1 u setovima posle više od sat vremena igre u trećem setu.

Nadal je morao na sve ili ništa, brzo je poveo sa 3:0, ipak i četvrti set se odužio, Zverev se nije predavao i bpored brejka zaostatka, mučio je Nadala koji bez obzira na sve poravnava na 2-2 i to as udarcem.

Otišlo se u peti set koji je brejkom otvorio Nadal, a odmah ga je i potvrdio. Zverev je potom nastavio sa odličnim servisom, da bi vratio brejk za 2:2. Usledio je gem u kojem su tokom jednog poena Zverev i Nadal 37 puta razmenili udarace, bilo je za to vreme svih mogućih udaraca, ali Nadal na kraju ne uspeva da prebaci mrežu. Zverev se žalio na grčeve, imao je problema sa kretanjem, a španski teniser iz trećeg pokušaja uspeva ponovo da vrati prednost.

Zverev se držao koliko je mogao, dobrim servisom je pokušavao da učini poene što kraćim. Dva brejka prednosti imao je Nadal, servirao za pobedu i slavio posle više od četiri sata igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu