Izvor: B92

Da biste našli jeftinu destinaciju za zimovanje ili jednostavno odmor na planini, morate računati na period u kojem želite da putujete. Daily Mail navodi destinacije koje se mogu naći na vašoj listi putovanja, u zavisnosti od toga koju vrstu odmora želite i koliko želite da potrošite.

Sauce d’Oulks, Italija

Ovo veselo odmaralište ima uspostavljen i opravdan ugled kao jedan od stranačkih gradova Alpa. Ambijent je postao blaži tokom godina, ali i dalje možete plesati celu noć. Ima poznato skijalište Mlečni put, od 400 km. Porodice će ga voleti, a preporučuje se za sve vrste skijaša. U ovom mestu možete naći prenoćište za dve osobe, za sedam dana, za 321,10 evra.

Plan Pejsej, Francuska

Tiho malo mesto na 1.600 m u skijališnoj oblasti Les Arks, sa dvospratnom žičarom koja formira vezu sa La Plagnom. Ovde u izboru imate dva odmarališta, u kojima prenoćisšte košta oko 442,20 evra po osobi, za 7 dana.

Bansko, Bugarska

Na Pirinskim planinama, ne tako daleko od granice sa Grčkom. Grad ima srednjevekovni čarm, dok je skjalište modernije. Najbolje je za početnike i one prosečne skijaše. Prenoćište po osobi za 7 dana – 328,87 evra.

Sen-Lari-Sulan, Pirineji

Okruženo predivnom prirodom, ovo mesto ima staze od 100 km koje su zapravo mnogo veći izazov nego što izgledaju na lift mapi. Najbolje odmaralište za porodice, a smeštaj se može naći za 219,99 evra po osobi za 7 dana.

Salbah, Austrija

Ovo je poplarno i drugo nejveće odmaralište u Austriji. Zbog žive atmosfere, najbolje je za one koji žele da se zabave na dobrim žurkama, ali i za skijaše svih standarda. Za 443,341 evro po osobi za sedam dana, možete provesti zimski odmor ovde.

Foto: Thinkstock / Sauce d’Oulks, Italija

Valmorel, Francuska

Spada u jedno od francuskih odmaraišta druge generacije, koje je izgrađeno sedamdesetih godina. 165 km raznovrsnog terena, i najbolji je za porodice i prosečne skijaše (koji dolaze na odmor ne samo zbog skijanja). Za 299,99 evra po osobi naći ćete smeštaj za sedam dana.

Majrhofen, Austrija

Jedno od austrijskih najbojih skijališta. 489km pista, sa 177 liftova. Svako veče je veče za žurke, a ako ste tinejdžeri ili mladi u srcu, ovo odmaralište je pravo za vas. Prenoćište za sedam dana možete naći za 467,76 evra po osobi.

El Tarter, Andora

Andora je ostala bezcarinska, ali više nije pogodna za cenjkanje kao nekada. Ipak, cene su niže nego na Alpima i loft sistem je moderan. Najbolji za porodice i ljubitelje žurki, a prenoćište možete naći za 494,42 evra po osobi za sedam dana.

Isola 2000, Francuska

Arhitektonsi nije najlepša destinacija, ali je veoma zabavna i najbitnije, sa niskim cenama. Najbolji za početnike u skijanju, a možete naći smeštaj za 196,66 evra po osobi za 7 dana.

Kronplac, Italija

Udobnost je ono što ćete sigurno naći u ovom mestu koje okružuju divna italijanska sela, od kojih se samo u jednom govori Italijanski jezik. U ostalim se priča nemački. Najbolje za prave entuzijaste, a smeštaj možete naći za 483,31 evro po osobi za 7 dana.

Foto: Thinkstock / Isola 2000, Francuska

.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.