Ponedeljak, 31.10.2016.

11:02

Skijališta u Evropi: Gde su najbolji provod i najniže cene

Izvor: Daily Mail

Skijališta u Evropi: Gde su najbolji provod i najniže cene IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

XXS-iq

pre 7 godina

Sauce d’Oulks , kod nas postoji SESTIERE sa vise agencija pristojno skijaliste skroz povezano malo u FR vise u IT cena od 370E(spavanje,skipas i bus) veliko skijaliste ali je visina do 2800 m, pa sneg nije siguran (01.16. samo u franc, delu je bilo snega – samo januar mozda mart ostalo preskupo
Plan Pejsej kod nas postoji les arcs (paradiski) cena od oko 400E, ali mnogo bolje od mlecnog puta (sestriere) ide do skoro 3300 m, a vertikalni razlika skijanja u “cugu” je mislim najbolja januar i mart, da nema engleza bilo bi super
Bansko samo radnim danima, nikad nisam video veci red od reda na gondoli – inace nije lose za 2-3 dana skijanja
Sen-Lari-Sulan, Pirineji nemam pojma nisam bio
Salbah 250 km staza oli manja visina do 2100 m, pa je sa snegom tako tako
Valmorel a moze i Valmeinier lepo srednje skijaliste (za FR) bilo gde drugde bi bilo ogromno, odlican smestaj za male pare preko nasih agencija nema mnogo engleza. Vertikalna spustenja su oko 1000 m, a na strani Valmorel ima lepog celca
Majrhofen, Austrija pravo skijaliste za februar (dosta jeftinije of FR u februaru) sigurno ima snega na tux-u
El Tarter, Andora nisam davno bio – nejkada bilo jeftino, a sada onako-previse engleza
Isola 2000, 120 km staza najjeftinije kod nas – oko 260E(spavanje, ski pass i bus), a sto se tice skijalista bolje je od vecine ostalih za mnogo vece pare
Kronplac, Italija 110 km staza, a sa kolima mozes da doplatis dolomite za IT je OK ali neuporedivo sa FR

Mirko Kojotovski

pre 7 godina

Ako hoćete da idete na skijanje preko vikenda tri dana u Austrija po osobi nema šanse da prođete ispod 300€.Tu je hrana skipas noćenje koje piće gorivo a da ne govorim o top skijalistima poput Ischgl Sölden St.Anton Lech Serfaus gde treba i 400€.Sve je skuplje

Jovanka

pre 7 godina

(Аник, 31. oktobar 2016 17:11)
I ja sam čuo da se u Banskom dosta čeka na gondolu i zato sam i poslušao savet da odem u Pamporovo. Tamo nema čekanja na žicu, osim ako ubodete školski raspust u Bugarskoj, a uvek može da se izbegne (pa i ove godine,jer se ne poklapaju kod nas i kod njih).
Što se Kopaonika tiče, kada god upitam decu de ćemo na skijanje, kao iz puške kažu "Samo ne na Kopaonik". Išli smo nekoliko puta. I načakali se za celi život. Da su mi plaćali one silne sate provedene u redu, vraćaoo bih se svaki put kao bogataš sa Kopaonika. To je poslednje mesto na svetu gde bih ponovo otišao na skijanje u vreme školskog raspusta, praznika ili vikednom. Užas. Nema tamo skijanja.

milutin

pre 7 godina

@ratnik Potpisujem od reci do reci sve sto je covek napisao. Poslednjih 5 godina idem u Livigno i opet cu ove godine. Za mene i moj budžet ubedljivo najbolji odnos cena/performanse :) Uvek ima snega, domacini ljubazni, cene normalne, sunce, veliki broj fantasticno uredjenih ski staza...

Jedino možda nedostaje strmjih staza za takmičarsko skijanje ako je to nekome potrebno.

Molim Boga da Nemci ne napipaju jer će cene otići u nebo.

Veroljub

pre 7 godina

Ako hocete da skijate za male pare u Francuskoj, treba da idete u takozvana mala lokalna skijalista, koja nisu veliki turisticki centri. Tamo su skipasovi i smestaj dosta jeftiniji nego u poznatim skijalistima, ali s druge strane nemate sve sadrzaje (van skijanja) koje imate u velikim centrima, mada se sva ta "opstinska skijalista" itekako trude. Ako vam je dovoljno od 30 - 60 km pista i prvenstveno vas zanima skijanje, takva skijalista su pristupacna i za srpski budzet. Samo treba doci do tih skijalista.

Аник

pre 7 godina

Они који су ишли у Банско нека кажу да се на гондолу чека по 45 минута, једном и никада више. Па и Копаоник је за Банско класа изнад.

Shamu

pre 7 godina

@Revolucionar
Pa sto nisi pitao zenu, dok ti je bila devojka, sta misli o skijanju?
I kakve veze imaju deca sa ne-skijanjem? Moji su stali na skije sa 2-3 godine, i vec godinama pichimo po najboljim skijalistima Severne Amerike, svi zajedno.

Milan

pre 7 godina

NAJBOLJE SKIJANJE JE U FRANCUSKOJ.Putovao sam sa Skibusom u Francusku i stavrno je najbolje skijanje.Cene pristupacne,Svaka cast na organizaciji.Ove godine idemo u Svajcarsku. Slovenija za vikend kao i Kopaonik preporucujem ne vise od tri dana.

Milan Kosanovic

pre 7 godina

Posto je naslov dobar provod dacu i ja svoje misljenje. Ako trazite provod, znaci apres ski party i ostale zurke onda bi izbori bili Iscgl u Austriji, Val Thorens od tri doline (ne trazite smestaj u Meribelu npr jer nema zurki), Madona Di Kampiljo u Italiji, Salbah u Austriji. Ako trazite jeftina skijalista onda ne racunajete da imate super provode. Jeftino zimovanje cete da nadjete u Bugarskim centrima, u visokim Tatrama, u Slovenackim centrima. Ako trazite savrseno skijanje onda je to vec neka druga prica. Zermatt, Val Gardena, Val D Isere, Meribel, Obertauern, Soelden... lista je podugacka ali zaboravite na ono jeftino. Pozdrav svim skijasima.

navijac

pre 7 godina

Kome je do provoda moze i na Kopaonik da ide, a kome je do skijanja neka ide na Francuske Alpe! Mada, degustiranje francuskih kuvanih vina na 3000+ metara moze da bude opasan provod.. :) Sunce ti, jedva sam se spustio posle... :)

Nada

pre 7 godina

Vlašić- Babanovac je super planina. Iznajmite vikendicu za 4 osobe 50 E i super se provedete. Skijanje , šetnja dobra teleetina za male novce.

Baxuz

pre 7 godina

Alpi su zakon. Val Thorens u francuskoj je pristupacan kao i Meribel. Val d Isere skup to je ipak fensi mesto. U svici je sve skupo, a u Italiji bih izdvojio madonnu di campiglio kao mnogo bolje mesto od preskupe i izvikane cortine. Jeftina skijanja po istocnoj evropi su vam isto kao i letovanje u cg ili paraliji.

Nebojsa

pre 7 godina

Kao ski trener u Kanadi mogu da kazem da je najbolji probod unedljivo na Kopaoniku. Provod cine ljudi. Skijanje je ubedljuvo najbolje na Whistler, Vail and Alyaska.

burazer

pre 7 godina

Bansko je poprilicno jeftinije od Kopaonika, ali zato nije integrisan rezort (ima samo jednu gondolu koja vodi od sela do skijalista, sto i funkcionise Ok vam spica sezone). Takodje, staze i nisu neke, dovoljne za pocetnike i srednje skijase. Zlatno pravilo je izbegnuti engleske skolske praznike (pre nekoliko godina Englezi su bili vlasnici skoro 70% prodatih apartmana u Banskom!), kao i trke FIS/svetskog kupa (onda zatvore maltene sve sto valja od staza i goste tretiraju kao stoku).
Moja preporuka ako neko ima malo vise para je Austrija: planincuge na kvadrat, dobra infrastruktura, a cene su manje vise zamrzli tamo oko ekonomske krize 2007-08.: pre neku godinu, na vrhu zicare u St. Antonu, becka snicla, pomfrit i salate koliko ne mozes da pojedes za oko 8 evra!

xyz

pre 7 godina

Ja sam pre 3 godine bio u Banskom i super se proveo za razuman novac. Staze i nisu bas najbolje, cini mi se kao da ne odrzavaju kako treba, ali kao sto pise u tekstu odlicno je za pocetnike i prosecne skijase. Ono sto dosat vadi stvar kod Banskog jesu cene. 7 nocenje na bazi polupansiona u hotelu sa 4+ zvezdice je bilo oko 230 evra, sredinom februara, znaci jek sezone. Hotel je bio predobar, komplrtan spa(veliki bazen, nekoliko sauna, turskih kupatila, razne masaze po ptistupacnim cenama, bar...). Hrana odlicna, svaki dan je bio razlicit svedski sto i za dorucak i veceru. I za one koji ne vole skijanje bansko je jos bolji odmor, jer se za malo novca moze dobiti pravo uzivanje. Ima i gde da se izadje, proseta... Koliko bi hotel i spa kostali u Srbiji? Tako da sve preporuke za Bansko.

ratnik

pre 7 godina

Da li ste culi za Livigno?
Mestasce ususkano izmedju planina Carosello i Motolino u Italiji,na granici sa Svajcarskom! Skijaliste fantasticno, staza oko 300km, sunca na pretek,bescarinska zona, cene popularne, shoping nestvaran, gorivo ( dizel) 0.65 eur, klopa fantasticna,po restoranima, samoposluge odlicno opskrbljene, ... Ja sam bio tri puta i opet cu!

balkanTORO

pre 7 godina

najpovoljnija.. Jahorina!!
bez dileme i milion posto.
i ko voli balkanski nacin provoda i nacionale kuhinju..
e sad.. kvalitet i ponuda skijalista nije ni blizu kao Alpske zemlje.. ali sve u svemu vole nas ko braću

moron

pre 7 godina

Prethodne četiri zime sam bio na skijanju u Pamporovu u Bugarskoj. Odlično skijanje, dobre staze, bez imalo dužve na žicama, tako da za 6 dana skijanja "u čekanju" ukupno provedem "6 minuta". Prelep hotel sa 4 zvezdice na bazi PP za 4 odrasle osobe (jer mi deca više formalno nisu deca) u apartmanu od oko 60 m2 je oko 950 (hotel "Kamelija"). I sve to na 50 metara "od žice".
Naravno, za te pare može i na Kopaoniku (npr. u "Putniku" ), bili smo par puta, ali, uz one gužve, ni mrtav više. Čisto bačene pare. Platim da bih čekao na žicu?!? Slično sam prošao i na Staroj planini. Čekanje i čekanje. Ili u Crnoj gori. I drugde gde sam bio.
Zato samo Pamporovo. Ili na Dajića brdo na Goliju, za dušu i druženje, i vožnju bajsa po snegu, a ne na skijanje :)

milojko

pre 7 godina

Pirinski Bugari su ustvari Makedonci (ili obrnuto, kako ko voli) i obozavaju srpsku muziku, a i znaju da naprave nesto sto lici na srpski rostilj (u ostatku Bugarske su katastrofa, izbegavajte bugarski rostilj jer u meso trpaju mleveni kim i takve grozote!).
Pre neku godinu sam im bio jedan od retkih gostiju u kafani u Banskom (kraj sezone), kada su culi da sam iz Srbije, odma' iz postovanja su mi pustili celu kasetu Sabana Saulica! Nije bas da sam ljubitelj like i dela pomenutog, ali moras da ispostujes drugog kad ti daje cast... :-)

che

pre 7 godina

Skijam vec 30 godina. Na skijanje idem nekoliko puta godisnje. Obisao sam 20ak europskih skijalista. Ne hvalisam se. Na skijanje godisnje potrosim cca 1000 eura. Ne pijem, ne pusim, oblacim se skromno. Najbolje skijaliste na kojem sam bio je Val Thorens u Francuskoj. Ima 600 km staza!!! Uz rame mu je Les 2 Alpes. Skijaliste koje svakako trebate posjetiti je Val di Fassa u Italiji. Kronplaz je isto prelijepo skijaliste samo sto je prekrcato. Vecinom s Balkancima.

SavaVeliki

pre 7 godina

Na skijanje da se polomim, smrznem i još da im platim, od bolovanje da dobijem otkaz i zbog otplata na rate da stan izgubim na bubanj. E, neću bre. Rađe da idem na vikend kod moja punica.

Nikola

pre 7 godina

Najbolji provod smo imali u Banskom, prošle zime. Nije bilo skupo, uplatili smo preko ove agencije http://www.bigstar.rs/bansko-zimovanje.

che

pre 7 godina

Skijam vec 30 godina. Na skijanje idem nekoliko puta godisnje. Obisao sam 20ak europskih skijalista. Ne hvalisam se. Na skijanje godisnje potrosim cca 1000 eura. Ne pijem, ne pusim, oblacim se skromno. Najbolje skijaliste na kojem sam bio je Val Thorens u Francuskoj. Ima 600 km staza!!! Uz rame mu je Les 2 Alpes. Skijaliste koje svakako trebate posjetiti je Val di Fassa u Italiji. Kronplaz je isto prelijepo skijaliste samo sto je prekrcato. Vecinom s Balkancima.

ratnik

pre 7 godina

Da li ste culi za Livigno?
Mestasce ususkano izmedju planina Carosello i Motolino u Italiji,na granici sa Svajcarskom! Skijaliste fantasticno, staza oko 300km, sunca na pretek,bescarinska zona, cene popularne, shoping nestvaran, gorivo ( dizel) 0.65 eur, klopa fantasticna,po restoranima, samoposluge odlicno opskrbljene, ... Ja sam bio tri puta i opet cu!

xyz

pre 7 godina

Ja sam pre 3 godine bio u Banskom i super se proveo za razuman novac. Staze i nisu bas najbolje, cini mi se kao da ne odrzavaju kako treba, ali kao sto pise u tekstu odlicno je za pocetnike i prosecne skijase. Ono sto dosat vadi stvar kod Banskog jesu cene. 7 nocenje na bazi polupansiona u hotelu sa 4+ zvezdice je bilo oko 230 evra, sredinom februara, znaci jek sezone. Hotel je bio predobar, komplrtan spa(veliki bazen, nekoliko sauna, turskih kupatila, razne masaze po ptistupacnim cenama, bar...). Hrana odlicna, svaki dan je bio razlicit svedski sto i za dorucak i veceru. I za one koji ne vole skijanje bansko je jos bolji odmor, jer se za malo novca moze dobiti pravo uzivanje. Ima i gde da se izadje, proseta... Koliko bi hotel i spa kostali u Srbiji? Tako da sve preporuke za Bansko.

navijac

pre 7 godina

Kome je do provoda moze i na Kopaonik da ide, a kome je do skijanja neka ide na Francuske Alpe! Mada, degustiranje francuskih kuvanih vina na 3000+ metara moze da bude opasan provod.. :) Sunce ti, jedva sam se spustio posle... :)

milojko

pre 7 godina

Pirinski Bugari su ustvari Makedonci (ili obrnuto, kako ko voli) i obozavaju srpsku muziku, a i znaju da naprave nesto sto lici na srpski rostilj (u ostatku Bugarske su katastrofa, izbegavajte bugarski rostilj jer u meso trpaju mleveni kim i takve grozote!).
Pre neku godinu sam im bio jedan od retkih gostiju u kafani u Banskom (kraj sezone), kada su culi da sam iz Srbije, odma' iz postovanja su mi pustili celu kasetu Sabana Saulica! Nije bas da sam ljubitelj like i dela pomenutog, ali moras da ispostujes drugog kad ti daje cast... :-)

balkanTORO

pre 7 godina

najpovoljnija.. Jahorina!!
bez dileme i milion posto.
i ko voli balkanski nacin provoda i nacionale kuhinju..
e sad.. kvalitet i ponuda skijalista nije ni blizu kao Alpske zemlje.. ali sve u svemu vole nas ko braću

Milan Kosanovic

pre 7 godina

Posto je naslov dobar provod dacu i ja svoje misljenje. Ako trazite provod, znaci apres ski party i ostale zurke onda bi izbori bili Iscgl u Austriji, Val Thorens od tri doline (ne trazite smestaj u Meribelu npr jer nema zurki), Madona Di Kampiljo u Italiji, Salbah u Austriji. Ako trazite jeftina skijalista onda ne racunajete da imate super provode. Jeftino zimovanje cete da nadjete u Bugarskim centrima, u visokim Tatrama, u Slovenackim centrima. Ako trazite savrseno skijanje onda je to vec neka druga prica. Zermatt, Val Gardena, Val D Isere, Meribel, Obertauern, Soelden... lista je podugacka ali zaboravite na ono jeftino. Pozdrav svim skijasima.

Аник

pre 7 godina

Они који су ишли у Банско нека кажу да се на гондолу чека по 45 минута, једном и никада више. Па и Копаоник је за Банско класа изнад.

burazer

pre 7 godina

Bansko je poprilicno jeftinije od Kopaonika, ali zato nije integrisan rezort (ima samo jednu gondolu koja vodi od sela do skijalista, sto i funkcionise Ok vam spica sezone). Takodje, staze i nisu neke, dovoljne za pocetnike i srednje skijase. Zlatno pravilo je izbegnuti engleske skolske praznike (pre nekoliko godina Englezi su bili vlasnici skoro 70% prodatih apartmana u Banskom!), kao i trke FIS/svetskog kupa (onda zatvore maltene sve sto valja od staza i goste tretiraju kao stoku).
Moja preporuka ako neko ima malo vise para je Austrija: planincuge na kvadrat, dobra infrastruktura, a cene su manje vise zamrzli tamo oko ekonomske krize 2007-08.: pre neku godinu, na vrhu zicare u St. Antonu, becka snicla, pomfrit i salate koliko ne mozes da pojedes za oko 8 evra!

Baxuz

pre 7 godina

Alpi su zakon. Val Thorens u francuskoj je pristupacan kao i Meribel. Val d Isere skup to je ipak fensi mesto. U svici je sve skupo, a u Italiji bih izdvojio madonnu di campiglio kao mnogo bolje mesto od preskupe i izvikane cortine. Jeftina skijanja po istocnoj evropi su vam isto kao i letovanje u cg ili paraliji.

Nada

pre 7 godina

Vlašić- Babanovac je super planina. Iznajmite vikendicu za 4 osobe 50 E i super se provedete. Skijanje , šetnja dobra teleetina za male novce.

Nikola

pre 7 godina

Najbolji provod smo imali u Banskom, prošle zime. Nije bilo skupo, uplatili smo preko ove agencije http://www.bigstar.rs/bansko-zimovanje.

moron

pre 7 godina

Prethodne četiri zime sam bio na skijanju u Pamporovu u Bugarskoj. Odlično skijanje, dobre staze, bez imalo dužve na žicama, tako da za 6 dana skijanja "u čekanju" ukupno provedem "6 minuta". Prelep hotel sa 4 zvezdice na bazi PP za 4 odrasle osobe (jer mi deca više formalno nisu deca) u apartmanu od oko 60 m2 je oko 950 (hotel "Kamelija"). I sve to na 50 metara "od žice".
Naravno, za te pare može i na Kopaoniku (npr. u "Putniku" ), bili smo par puta, ali, uz one gužve, ni mrtav više. Čisto bačene pare. Platim da bih čekao na žicu?!? Slično sam prošao i na Staroj planini. Čekanje i čekanje. Ili u Crnoj gori. I drugde gde sam bio.
Zato samo Pamporovo. Ili na Dajića brdo na Goliju, za dušu i druženje, i vožnju bajsa po snegu, a ne na skijanje :)

Nebojsa

pre 7 godina

Kao ski trener u Kanadi mogu da kazem da je najbolji probod unedljivo na Kopaoniku. Provod cine ljudi. Skijanje je ubedljuvo najbolje na Whistler, Vail and Alyaska.

SavaVeliki

pre 7 godina

Na skijanje da se polomim, smrznem i još da im platim, od bolovanje da dobijem otkaz i zbog otplata na rate da stan izgubim na bubanj. E, neću bre. Rađe da idem na vikend kod moja punica.

Milan

pre 7 godina

NAJBOLJE SKIJANJE JE U FRANCUSKOJ.Putovao sam sa Skibusom u Francusku i stavrno je najbolje skijanje.Cene pristupacne,Svaka cast na organizaciji.Ove godine idemo u Svajcarsku. Slovenija za vikend kao i Kopaonik preporucujem ne vise od tri dana.

Veroljub

pre 7 godina

Ako hocete da skijate za male pare u Francuskoj, treba da idete u takozvana mala lokalna skijalista, koja nisu veliki turisticki centri. Tamo su skipasovi i smestaj dosta jeftiniji nego u poznatim skijalistima, ali s druge strane nemate sve sadrzaje (van skijanja) koje imate u velikim centrima, mada se sva ta "opstinska skijalista" itekako trude. Ako vam je dovoljno od 30 - 60 km pista i prvenstveno vas zanima skijanje, takva skijalista su pristupacna i za srpski budzet. Samo treba doci do tih skijalista.

milutin

pre 7 godina

@ratnik Potpisujem od reci do reci sve sto je covek napisao. Poslednjih 5 godina idem u Livigno i opet cu ove godine. Za mene i moj budžet ubedljivo najbolji odnos cena/performanse :) Uvek ima snega, domacini ljubazni, cene normalne, sunce, veliki broj fantasticno uredjenih ski staza...

Jedino možda nedostaje strmjih staza za takmičarsko skijanje ako je to nekome potrebno.

Molim Boga da Nemci ne napipaju jer će cene otići u nebo.

Jovanka

pre 7 godina

(Аник, 31. oktobar 2016 17:11)
I ja sam čuo da se u Banskom dosta čeka na gondolu i zato sam i poslušao savet da odem u Pamporovo. Tamo nema čekanja na žicu, osim ako ubodete školski raspust u Bugarskoj, a uvek može da se izbegne (pa i ove godine,jer se ne poklapaju kod nas i kod njih).
Što se Kopaonika tiče, kada god upitam decu de ćemo na skijanje, kao iz puške kažu "Samo ne na Kopaonik". Išli smo nekoliko puta. I načakali se za celi život. Da su mi plaćali one silne sate provedene u redu, vraćaoo bih se svaki put kao bogataš sa Kopaonika. To je poslednje mesto na svetu gde bih ponovo otišao na skijanje u vreme školskog raspusta, praznika ili vikednom. Užas. Nema tamo skijanja.

Shamu

pre 7 godina

@Revolucionar
Pa sto nisi pitao zenu, dok ti je bila devojka, sta misli o skijanju?
I kakve veze imaju deca sa ne-skijanjem? Moji su stali na skije sa 2-3 godine, i vec godinama pichimo po najboljim skijalistima Severne Amerike, svi zajedno.

Mirko Kojotovski

pre 7 godina

Ako hoćete da idete na skijanje preko vikenda tri dana u Austrija po osobi nema šanse da prođete ispod 300€.Tu je hrana skipas noćenje koje piće gorivo a da ne govorim o top skijalistima poput Ischgl Sölden St.Anton Lech Serfaus gde treba i 400€.Sve je skuplje

XXS-iq

pre 7 godina

Sauce d’Oulks , kod nas postoji SESTIERE sa vise agencija pristojno skijaliste skroz povezano malo u FR vise u IT cena od 370E(spavanje,skipas i bus) veliko skijaliste ali je visina do 2800 m, pa sneg nije siguran (01.16. samo u franc, delu je bilo snega – samo januar mozda mart ostalo preskupo
Plan Pejsej kod nas postoji les arcs (paradiski) cena od oko 400E, ali mnogo bolje od mlecnog puta (sestriere) ide do skoro 3300 m, a vertikalni razlika skijanja u “cugu” je mislim najbolja januar i mart, da nema engleza bilo bi super
Bansko samo radnim danima, nikad nisam video veci red od reda na gondoli – inace nije lose za 2-3 dana skijanja
Sen-Lari-Sulan, Pirineji nemam pojma nisam bio
Salbah 250 km staza oli manja visina do 2100 m, pa je sa snegom tako tako
Valmorel a moze i Valmeinier lepo srednje skijaliste (za FR) bilo gde drugde bi bilo ogromno, odlican smestaj za male pare preko nasih agencija nema mnogo engleza. Vertikalna spustenja su oko 1000 m, a na strani Valmorel ima lepog celca
Majrhofen, Austrija pravo skijaliste za februar (dosta jeftinije of FR u februaru) sigurno ima snega na tux-u
El Tarter, Andora nisam davno bio – nejkada bilo jeftino, a sada onako-previse engleza
Isola 2000, 120 km staza najjeftinije kod nas – oko 260E(spavanje, ski pass i bus), a sto se tice skijalista bolje je od vecine ostalih za mnogo vece pare
Kronplac, Italija 110 km staza, a sa kolima mozes da doplatis dolomite za IT je OK ali neuporedivo sa FR

SavaVeliki

pre 7 godina

Na skijanje da se polomim, smrznem i još da im platim, od bolovanje da dobijem otkaz i zbog otplata na rate da stan izgubim na bubanj. E, neću bre. Rađe da idem na vikend kod moja punica.

Nikola

pre 7 godina

Najbolji provod smo imali u Banskom, prošle zime. Nije bilo skupo, uplatili smo preko ove agencije http://www.bigstar.rs/bansko-zimovanje.

Nebojsa

pre 7 godina

Kao ski trener u Kanadi mogu da kazem da je najbolji probod unedljivo na Kopaoniku. Provod cine ljudi. Skijanje je ubedljuvo najbolje na Whistler, Vail and Alyaska.

Shamu

pre 7 godina

@Revolucionar
Pa sto nisi pitao zenu, dok ti je bila devojka, sta misli o skijanju?
I kakve veze imaju deca sa ne-skijanjem? Moji su stali na skije sa 2-3 godine, i vec godinama pichimo po najboljim skijalistima Severne Amerike, svi zajedno.

navijac

pre 7 godina

Kome je do provoda moze i na Kopaonik da ide, a kome je do skijanja neka ide na Francuske Alpe! Mada, degustiranje francuskih kuvanih vina na 3000+ metara moze da bude opasan provod.. :) Sunce ti, jedva sam se spustio posle... :)

Milan

pre 7 godina

NAJBOLJE SKIJANJE JE U FRANCUSKOJ.Putovao sam sa Skibusom u Francusku i stavrno je najbolje skijanje.Cene pristupacne,Svaka cast na organizaciji.Ove godine idemo u Svajcarsku. Slovenija za vikend kao i Kopaonik preporucujem ne vise od tri dana.

XXS-iq

pre 7 godina

Sauce d’Oulks , kod nas postoji SESTIERE sa vise agencija pristojno skijaliste skroz povezano malo u FR vise u IT cena od 370E(spavanje,skipas i bus) veliko skijaliste ali je visina do 2800 m, pa sneg nije siguran (01.16. samo u franc, delu je bilo snega – samo januar mozda mart ostalo preskupo
Plan Pejsej kod nas postoji les arcs (paradiski) cena od oko 400E, ali mnogo bolje od mlecnog puta (sestriere) ide do skoro 3300 m, a vertikalni razlika skijanja u “cugu” je mislim najbolja januar i mart, da nema engleza bilo bi super
Bansko samo radnim danima, nikad nisam video veci red od reda na gondoli – inace nije lose za 2-3 dana skijanja
Sen-Lari-Sulan, Pirineji nemam pojma nisam bio
Salbah 250 km staza oli manja visina do 2100 m, pa je sa snegom tako tako
Valmorel a moze i Valmeinier lepo srednje skijaliste (za FR) bilo gde drugde bi bilo ogromno, odlican smestaj za male pare preko nasih agencija nema mnogo engleza. Vertikalna spustenja su oko 1000 m, a na strani Valmorel ima lepog celca
Majrhofen, Austrija pravo skijaliste za februar (dosta jeftinije of FR u februaru) sigurno ima snega na tux-u
El Tarter, Andora nisam davno bio – nejkada bilo jeftino, a sada onako-previse engleza
Isola 2000, 120 km staza najjeftinije kod nas – oko 260E(spavanje, ski pass i bus), a sto se tice skijalista bolje je od vecine ostalih za mnogo vece pare
Kronplac, Italija 110 km staza, a sa kolima mozes da doplatis dolomite za IT je OK ali neuporedivo sa FR

Nada

pre 7 godina

Vlašić- Babanovac je super planina. Iznajmite vikendicu za 4 osobe 50 E i super se provedete. Skijanje , šetnja dobra teleetina za male novce.

Аник

pre 7 godina

Они који су ишли у Банско нека кажу да се на гондолу чека по 45 минута, једном и никада више. Па и Копаоник је за Банско класа изнад.

xyz

pre 7 godina

Ja sam pre 3 godine bio u Banskom i super se proveo za razuman novac. Staze i nisu bas najbolje, cini mi se kao da ne odrzavaju kako treba, ali kao sto pise u tekstu odlicno je za pocetnike i prosecne skijase. Ono sto dosat vadi stvar kod Banskog jesu cene. 7 nocenje na bazi polupansiona u hotelu sa 4+ zvezdice je bilo oko 230 evra, sredinom februara, znaci jek sezone. Hotel je bio predobar, komplrtan spa(veliki bazen, nekoliko sauna, turskih kupatila, razne masaze po ptistupacnim cenama, bar...). Hrana odlicna, svaki dan je bio razlicit svedski sto i za dorucak i veceru. I za one koji ne vole skijanje bansko je jos bolji odmor, jer se za malo novca moze dobiti pravo uzivanje. Ima i gde da se izadje, proseta... Koliko bi hotel i spa kostali u Srbiji? Tako da sve preporuke za Bansko.

balkanTORO

pre 7 godina

najpovoljnija.. Jahorina!!
bez dileme i milion posto.
i ko voli balkanski nacin provoda i nacionale kuhinju..
e sad.. kvalitet i ponuda skijalista nije ni blizu kao Alpske zemlje.. ali sve u svemu vole nas ko braću

milojko

pre 7 godina

Pirinski Bugari su ustvari Makedonci (ili obrnuto, kako ko voli) i obozavaju srpsku muziku, a i znaju da naprave nesto sto lici na srpski rostilj (u ostatku Bugarske su katastrofa, izbegavajte bugarski rostilj jer u meso trpaju mleveni kim i takve grozote!).
Pre neku godinu sam im bio jedan od retkih gostiju u kafani u Banskom (kraj sezone), kada su culi da sam iz Srbije, odma' iz postovanja su mi pustili celu kasetu Sabana Saulica! Nije bas da sam ljubitelj like i dela pomenutog, ali moras da ispostujes drugog kad ti daje cast... :-)

Baxuz

pre 7 godina

Alpi su zakon. Val Thorens u francuskoj je pristupacan kao i Meribel. Val d Isere skup to je ipak fensi mesto. U svici je sve skupo, a u Italiji bih izdvojio madonnu di campiglio kao mnogo bolje mesto od preskupe i izvikane cortine. Jeftina skijanja po istocnoj evropi su vam isto kao i letovanje u cg ili paraliji.

che

pre 7 godina

Skijam vec 30 godina. Na skijanje idem nekoliko puta godisnje. Obisao sam 20ak europskih skijalista. Ne hvalisam se. Na skijanje godisnje potrosim cca 1000 eura. Ne pijem, ne pusim, oblacim se skromno. Najbolje skijaliste na kojem sam bio je Val Thorens u Francuskoj. Ima 600 km staza!!! Uz rame mu je Les 2 Alpes. Skijaliste koje svakako trebate posjetiti je Val di Fassa u Italiji. Kronplaz je isto prelijepo skijaliste samo sto je prekrcato. Vecinom s Balkancima.

moron

pre 7 godina

Prethodne četiri zime sam bio na skijanju u Pamporovu u Bugarskoj. Odlično skijanje, dobre staze, bez imalo dužve na žicama, tako da za 6 dana skijanja "u čekanju" ukupno provedem "6 minuta". Prelep hotel sa 4 zvezdice na bazi PP za 4 odrasle osobe (jer mi deca više formalno nisu deca) u apartmanu od oko 60 m2 je oko 950 (hotel "Kamelija"). I sve to na 50 metara "od žice".
Naravno, za te pare može i na Kopaoniku (npr. u "Putniku" ), bili smo par puta, ali, uz one gužve, ni mrtav više. Čisto bačene pare. Platim da bih čekao na žicu?!? Slično sam prošao i na Staroj planini. Čekanje i čekanje. Ili u Crnoj gori. I drugde gde sam bio.
Zato samo Pamporovo. Ili na Dajića brdo na Goliju, za dušu i druženje, i vožnju bajsa po snegu, a ne na skijanje :)

Milan Kosanovic

pre 7 godina

Posto je naslov dobar provod dacu i ja svoje misljenje. Ako trazite provod, znaci apres ski party i ostale zurke onda bi izbori bili Iscgl u Austriji, Val Thorens od tri doline (ne trazite smestaj u Meribelu npr jer nema zurki), Madona Di Kampiljo u Italiji, Salbah u Austriji. Ako trazite jeftina skijalista onda ne racunajete da imate super provode. Jeftino zimovanje cete da nadjete u Bugarskim centrima, u visokim Tatrama, u Slovenackim centrima. Ako trazite savrseno skijanje onda je to vec neka druga prica. Zermatt, Val Gardena, Val D Isere, Meribel, Obertauern, Soelden... lista je podugacka ali zaboravite na ono jeftino. Pozdrav svim skijasima.

Jovanka

pre 7 godina

(Аник, 31. oktobar 2016 17:11)
I ja sam čuo da se u Banskom dosta čeka na gondolu i zato sam i poslušao savet da odem u Pamporovo. Tamo nema čekanja na žicu, osim ako ubodete školski raspust u Bugarskoj, a uvek može da se izbegne (pa i ove godine,jer se ne poklapaju kod nas i kod njih).
Što se Kopaonika tiče, kada god upitam decu de ćemo na skijanje, kao iz puške kažu "Samo ne na Kopaonik". Išli smo nekoliko puta. I načakali se za celi život. Da su mi plaćali one silne sate provedene u redu, vraćaoo bih se svaki put kao bogataš sa Kopaonika. To je poslednje mesto na svetu gde bih ponovo otišao na skijanje u vreme školskog raspusta, praznika ili vikednom. Užas. Nema tamo skijanja.

ratnik

pre 7 godina

Da li ste culi za Livigno?
Mestasce ususkano izmedju planina Carosello i Motolino u Italiji,na granici sa Svajcarskom! Skijaliste fantasticno, staza oko 300km, sunca na pretek,bescarinska zona, cene popularne, shoping nestvaran, gorivo ( dizel) 0.65 eur, klopa fantasticna,po restoranima, samoposluge odlicno opskrbljene, ... Ja sam bio tri puta i opet cu!

burazer

pre 7 godina

Bansko je poprilicno jeftinije od Kopaonika, ali zato nije integrisan rezort (ima samo jednu gondolu koja vodi od sela do skijalista, sto i funkcionise Ok vam spica sezone). Takodje, staze i nisu neke, dovoljne za pocetnike i srednje skijase. Zlatno pravilo je izbegnuti engleske skolske praznike (pre nekoliko godina Englezi su bili vlasnici skoro 70% prodatih apartmana u Banskom!), kao i trke FIS/svetskog kupa (onda zatvore maltene sve sto valja od staza i goste tretiraju kao stoku).
Moja preporuka ako neko ima malo vise para je Austrija: planincuge na kvadrat, dobra infrastruktura, a cene su manje vise zamrzli tamo oko ekonomske krize 2007-08.: pre neku godinu, na vrhu zicare u St. Antonu, becka snicla, pomfrit i salate koliko ne mozes da pojedes za oko 8 evra!

Mirko Kojotovski

pre 7 godina

Ako hoćete da idete na skijanje preko vikenda tri dana u Austrija po osobi nema šanse da prođete ispod 300€.Tu je hrana skipas noćenje koje piće gorivo a da ne govorim o top skijalistima poput Ischgl Sölden St.Anton Lech Serfaus gde treba i 400€.Sve je skuplje

Veroljub

pre 7 godina

Ako hocete da skijate za male pare u Francuskoj, treba da idete u takozvana mala lokalna skijalista, koja nisu veliki turisticki centri. Tamo su skipasovi i smestaj dosta jeftiniji nego u poznatim skijalistima, ali s druge strane nemate sve sadrzaje (van skijanja) koje imate u velikim centrima, mada se sva ta "opstinska skijalista" itekako trude. Ako vam je dovoljno od 30 - 60 km pista i prvenstveno vas zanima skijanje, takva skijalista su pristupacna i za srpski budzet. Samo treba doci do tih skijalista.

milutin

pre 7 godina

@ratnik Potpisujem od reci do reci sve sto je covek napisao. Poslednjih 5 godina idem u Livigno i opet cu ove godine. Za mene i moj budžet ubedljivo najbolji odnos cena/performanse :) Uvek ima snega, domacini ljubazni, cene normalne, sunce, veliki broj fantasticno uredjenih ski staza...

Jedino možda nedostaje strmjih staza za takmičarsko skijanje ako je to nekome potrebno.

Molim Boga da Nemci ne napipaju jer će cene otići u nebo.