Izvor: Daniel Lacko, HTZ

Autor: {"id":295100,"id_news":994683,"name":"","surname":"Daniel Lacko, HTZ"}

Raskošnu lepotu Makarske rivijere i surovu lepotu kamene Zagore deli i povezuje moćno Biokovo. S razigrane, brdovite visoravni ove planine pružaju se jedinstveni pogledi na more.

Foto: ahenobarbus / Flickr.com

Ipak, bogatstvo i istinsku lepotu ovog kraja na jugu Dalmacije upoznaćete tek kada mu priđete bliže i uđete u stara seoca kamenih kuća, prošetate bosi po plaži dodirujući tirkizno more ili osetite mirise mediteranskog bilja i ukuse plodova s njegovih polja.

Nije lako jednim pogledom obuhvatiti svu raznolikost sadržaja koje svojim posetiocima nude Makarska rivijera, Biokovo i njegovo zaleđe.

Foto: AleGranholm/ Flickr.com

Pet stvari koje ne smete propustiti:

  • Poseta Parku prirode Biokovo i uživanje u veličanstvenim pogledima koji se pružaju s mnogih vidikovaca i planinarskih staza.
  • Rekreaciju na nekom od brojnih sportskih terena ili dvorana Makarske rivijere, šetnju njenim pitomim stazama i opuštanje u wellness centrima.
  • Izlet u tajanstveno biokovsko zaleđe, od grada Imotskog i njegovih prirodnih bisera Modrog i Crvenog jezera, do drevnog Vrgorca poznatog po kulama i gastronomskim specijalitetima.
  • Kupanje i sunčanje na šljunčanim plažama od Brela do Gradca, s kristalno čistim morem, oplemenjenim slatkom vodom brojnih podbiokovskih izvora.
  • Poseta živopisnim drevnim mestašcima ugnežđenim pod strmim biokovskim liticama, čije kamene kuće, crkvice, kule i utvrđenja pričaju o bogatoj i burnoj prošlosti ovoga kraja.

Foto: James Rintamaki/ Flickr.com

Foto: Brian Hopps/ Flickr.com

Foto: Brian Hopps/ Flickr.com

Foto: Tony Hisgett/ Flickr.com

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.