Izvor: Beta

U Francuskoj se pojavio novi vid turizma - "glamping", spoj glamura i kampovanja.

Foto: squob.com/Flickr.com

To je veoma udobno kampovanje u prirodi, namenjeno bogatima.

Koncept je sličan smeštaju na safarijima za bogate u Aziji i Africi: u luksuznim šatorima ili kućicama na drveću, umesto vreće za spavanje i konzervi, nalaze se raskošni kreveti, a udobnost se može porediti s luksuznim hotelima.

Foto: Donna Tomlinson/Flickr.com

Taj trend se pojavio pre desetak godina u Velikoj Britaniji, ali je odskora i Francuska prihvatila taj vid turizma kako bi privukla bogate turiste.

Bračni par iz francuske oblasti Bretanje na zapadu zemlje, koji ima 72 hektara zemlje i veliko poljoprivredno gazdinstvo, ima i pet velikih komfornih šatora koji mogu da prime po šestoro.

U šatorima opremljenim kao hoteli sa četiri zvezdice, posteljina je svilena, ćebad je vunena, bogato su opremljeni i prostor za dnevni boravak, kuhinja i kupatilo s tuš-kabinom.

Foto: Dan Ox/Flickr.com

"Nema tople vode, ni struje, ali je tu topla posteljina i prijatan osećaj boravka u prirodi", rekao je jedan turista i dodao da je "glamping" popularan i u Holandiji.

Noćenje u luksuznom šatoru košta 100 evra. Turisti obično jedu domaću hranu koju pripremaju vlasnici imanja.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.