Izvor: Daily Mail

Autor: {"id":230626,"id_news":831762,"name":"","surname":"Daily Mail"}

Turisti žure da se prijave za maraton u Pjongjangu, nakon što je Severna Koreja po prvi put otvorila svoja vrata ljubiteljima trčanja iz celog sveta.

Turističke agencije iz Velike Britanije navode da su zatrpane zahtevima za aranžman za Severnu Koreju u kojoj se maraton održava 13. aprila.

"Mislim da ljudi više žele da idu zbog Pjongjanga, a manje zbog maratona", kaže Sajmon Kokeral, agent turističke agencije Koryo Tours iz Pekinga.

On kaže da se gotovo 200 stranaca prijavilo za događaj koji se održava uoči godišnjice rođenja prvog severnokorejskog lidera Kim Il Sunga.

Jedini zahtev za one koji žele ta trče maraton je da ga završe u roku od četiri sata.

"Maraton je tradicionalno pristupačan samo profesionalnim sportistima, pa je čak i najboljim rekreativcima veoma teško da učestvuju", kaže Andrea Uri, koji se nalazi na čelu Uri Toursa, američke kompanije koja organizuje ture za Severnu Koreju. Zahvaljujući njoj, u Koreju na maraton iz SAD ide 20 turista.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.