Izvor: B92

Mnogi turisti, u potrazi za savršenim selfiejima, ignorišu natpise i stalna upozorenja vlasti da ne hrane kengure, iako je takva praksa u Australiji kažnjiva.

Kenguri zbog toga postaju zavisni, kada je reč o namirnicama koje su njima neobične, uključujući razno voće i povrće.

"Ako vide šargarepu, a pre toga su im turisti sto put dali šargarepu, onda će doći i uzeti je", kaže Endru Dejli, čuvar u parku za životinje u Sidneju.

"Pritom znaju da budu agresivni. Udaraju, grebu i mogu da nanesu ozbiljne povrede, posebno ako krenu prema hrani koju stvarno vole ili su postali zavisni", dodaje Dejli.

U poređenju s onim što kenguri inače jedu, šargarepa je puna šećera i oni je doživljavaju "poput čokolade", objasnio je.

Australijski mediji prepuni su fotografija turista s modricama i ogrebotinama po licu, grudima i rukama, piše radiosarajevo.ba.

Nadležne vlasti takođe upozoravaju turiste da ne pokušavaju da maze kengure. Jer će i tada, po svoj prilici, primiti neki udarac.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.