Izvor: B92

Kao nastavak uspešne priče koja traje već dvadeset godina Ejs hotel grupa ostvariće svoj dugogodišnji san otvorivši svoj prvi hotel u Japanu.

Hotel će biti mesto koje će slaviti lepotu i istoriju nekadašnje prestonice imperije, koji je poznat po svojim, vekovima starim, palatama, budističkim hramovima, Šinto svetilištima i tradicionalnim drvenim kućama.

Ejs hotel Kjoto će zauzimati prostor nekadašnje Centralne telefonske kancelarije, renovirajući delove originalnog zdanja iz dvadesetih godina prošlog veka i ugrađujući ih u, pažljivo dizajnirani, novi objekat koji će gravitirati oko centralnog dvorišta.

Arhitekta koji stoji iza projekta enterijera je Kengo Kuma, čovek koji je projektovao Novi nacionalni stadion u Tokiju, gde će se održati olimpijske igre 2020. godine.

''Ejs hotel menja definiciju pojma hotel na taj način što povezuje okolinu sa hotelom kao i lokalnu zajednicu sa gostima. Ovo nežno menja atmosferu u svetu'', kaže Kuma.

Enterijer će biti urađen u saradnji sa japanskim umetnicima i zanatlijama da bi se očuvala imperijalna i industrijska zaostavština, kao što je urađeno i prilikom izgradnje Ejs hotela u Los Anđelesu.

Brad Vilson, predsednik Ejs hotel grupe kaže: ''Puštanje korena u Japanu je bio naš dugogodišnji san'.'

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.