Izvor: B92

Sa aerodroma "Aleksandar Veliki" u Skoplju od kraja juna ove godine moći će da se leti avionima Viz era do pet evropskih odredišta po ceni od samo 20 do 30 evra.

Prema pisanju portala Ekonomski, let od Skoplja do Barselone ili do Osla koštaće 1.799 denara (30 evra). Do Barselone će se leteti svakog utorka i subote, pri čemu je prvi let zakazan za 30. jun, a za Oslo za 29. jun.

Pored te dve destinacija, prema sporazumu sa makedonskom vladom o novom trogodišnjem subvencionisanju niskotarifnih letova, potpisanom pre nedelju dana, Viz er će od 1. jula ove godine uvesti i letove do Hamburga i do Nirnberga svake srede i nedelje.

Cena karte do Hamburga iznosiće 1.499 denara, a do Nirnberga 1.199 denara.

Petu liniju, takođe od kraja juna, Viz er će iz Skoplja uvesti do Friedrihšafena, gde će se leteti dva puta nedeljno, a karta će koštati 1.199 denara.

Toliko će koštati i let od ohridskog aerodroma "Sveti apostol Pavle" do Bazela, gde će mađarska avio-kompanija saobraćati dva puta nedeljno od 1. jula.

Uvođenje novih linija ovaj avio-prevoznik promovisao je specijalnim kružnim letom od Skoplja do Ohridskog jezera, na koji je poveo pedesetak štićenika Doma za decu bez roditeljskog staranja "11. oktobar".

Zamenik direktora Viz era Džon Stivenson najavio je danas i povećanje učestalosti na 14 postojećih linija i uključivanje trećeg aviona "erbas 320" u bazi u Skoplju.

Za Malme će se, od juna, umesto pet puta leteti sedam puta nedeljno, za Geteborg umesto tri leteće četiri puta, dok će se broj letova za Keln, Frankfurt, Milano i Pariz povećati sa dva na tri puta nedeljno.

Makedonski ministar saobraćaja i komunikacija Mile Janakieski naglasio je da su državne subvencije u iznosu od oko pet miliona evra, uz sve blagodeti koje osećaju stanovnici Makedonije, znatno doprinele i većem privlačenju stranih turista i stranih investicija.

On je dodao da je da samo kroz subvencionisanje avio-kompanija u 2013. godini broj putnika je povećan za 236 odsto, a da je prošle godine prevezeno više od 500.000 putnika, ili 50 odsto više nego 2013. godine i da se očekuje da u 2015. godini ukupan broj putnika sa Skopskog aerodroma dostigne milion i po.

foto: flickr.com/OsdPhoto.com

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.