Izvor: B92

Autor: {"id":240691,"id_news":855371,"name":"","surname":"B92"}

Sporu izgradnju Koridora 10 na jugu Srbije neki od veštih Leskovčana pokušavaju i da iskoriste da zarade. U poslednjih nekoliko godina turisti iz Poljske, Češke i Slovačke na putu za Grčku sve češće borave u tom gradu.

Za turiste iz Slovačke, južnog dela Poljske i Češke, Leskovac je na pola puta do Atine , Peloponeza ili Krfa. Na početku ali i na kraju odmora mnogi od njih naprave pauzu na putovanju i bar jednu noć provedu u Leskovcu.

Turističke agencije iz Poljske najčešće biraju Leskovac za odmor na dugom putu ka Grčkoj. Vodiči objašnjavaju da od maja do oktobra, svake nedelje u leskovačke hotele dovedu između 200 i 300 gostiju.

“U hotelu koji ima ugovor sa agencijom iz Poljske kažu da gosti jednu noć boravka sa večerom i doručkom plate 22 evra, što je za većinu turista izuzetno povoljno”, tvrdi turistički vodič Jakub Zarčini.

A, pored jeftinog boravka turisti koji posete Leskovac uživaju u specifičnom šopingu.

Leskovčaki hotelijeri planiraju da naprave program posete prirodnim i kulturno istorijskim zanimljivostima juga Srbije kako bi turiste zadržali više od jednog dana.

Foto: Image courtesy of franky242 / FreeDigitalPhotos.net

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.