Izvor: Tanjug

Uprkos ekonomskoj krizi interesovanje građana Srbije za putovanja za uskršnje i prvomajske praznike ne jenjava ni ove godine, a po svemu sudeći biće zabeležen i rast od pet odsto u odnosu na prošlu godinu, izjavio je direktor YUTA Aleksandar Seničić.

On je za Tanjug rekao da će ove godine, prema podacima turističkih agencija, neznatno veći broj građana naše zemlje putovati za za praznike, ali je u odnosu na proteklih nekoliko godina struktura aranžmana promenjena, jer se sada uplaćuju jeftiniji aranžmani.

I ove, kao i prethodnih godina, veliki broj aranžmana za Uskrs prodat je za evropske gradove koji su i dalje najatraktivnije destinacije u proleće, a među njima prednjače Budimpešta, Beč i Prag, severna Italija, Istambul i Grčka, kada su u pitanju aranžmani koji podrazumevaju atuobuski saobraćaj.

Kada su u pitanju aranžmani sa avionskim prevozom, najinteresantniji za naše turiste su Rim i Pariz, rekao je Seničić. On je naglasio da pokazatelji ranog bukinga pokazuju da je interesovanje i za letnju sezonu povećano, jer je ove godine rani buking povećan za oko 20 odsto u odnosu na isto vreme prošle godine.

Očekuje se da letnja sezona bude za nijansu bolja od prethodne, rekao je Seničić i dodao da to još uvek ne znači da će povećanje broja putnika pratiti procenat povećanja ranog bukinga, ali ukazuje da je tržište pozitivno počelo da reaguje.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.